Şimdi Ara

JDownloader hacklendi: Resmi siteden virüs dağıtıldı!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
1
Favori
1.598
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
5 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • JDownloader hacklendi: Resmi siteden virüs dağıtıldı!
    Popüler indirme yöneticisi JDownloader'ın web sitesi geçtiğimiz günlerde hacklendi. Hackerlar, Windows ve Linux kullanıcılarına kötü amaçlı yükleyiciler sunarak güvenilir indirme dosyalarını kötü amaçlı yazılımlarla değiştirdi. İşte ayrıntılar:

Ayrıca Bkz.iOS 26.4.2 yayınlandı: FBI'ın kullandığı güvenlik açığı kapatıldı!

JDownloader ekibi, saldırıyı doğruladı ve anında web sitesini kapattı. Bu hamle, Reddit'te bir kullanıcının yeni indirmelerin Windows SmartScreen tarafından işaretlendiğini ve beklenen "AppWork" imzası yerine "Zipline LLC" adlı şüpheli bir yayıncı listelendiğini bildirmesinin ardından geldi. Kullanıcının gönderisi hızla yayıldı ve ekipten bir geliştiricinin devreye girip güvenlik ihlalini doğrulamasını sağladı.

Resmi indirme bağlantıları değiştirildi!

Hackerlar, 6 Mayıs’ta Windows yükleyici bağlantılarını kendi kötü amaçlı, imzasız yürütülebilir dosyalarıyla değiştirdi. Linux shell yükleyicisi de kötü amaçlı shell kodu içeren bir sürümle değiştirildi. Ekip, ana JDownloader.jar dosyasının, macOS yükleyicilerinin ve Winget, Flatpak ve Snap gibi depolardan gelen paketlerin bundan etkilenmediğini bildirdi. Bu paketler, checksum ile güven altına alınmış ayrı bir altyapıya dayanıyor ve uygulama içi güncellemeler uçtan uca dijital imzalarla korunuyor.

Saldırganlar, web sitesindeki kapatılmamış bir güvenlik açığı sayesinde erişim sağlayabildi. Bu açık, kimlik doğrulaması gerektirmeden sitenin Erişim Kontrol Listelerini değiştirmelerine olanak tanıdı. Kendilerine düzenleme hakkı verdikten sonra, resmi indirme bağlantılarını kendi bağlantılarıyla değiştirdiler. Virüslü dosyaları çalıştıran kullanıcılardan gelen raporlar oldukça vahim; bazıları kötü amaçlı yazılımın Windows Defender'ı tamamen devre dışı bıraktığını belirtiyor.

JDownloader, kötü amaçlı indirme bağlantılarının kaldırılıp sitenin güvenliğinin yeniden sağlandığına ilişkin bir bildirim yayınladı.

Kaynak:https://jdownloader.org/incident_8.5.2026.html?v=20260508277000
    Kaynak:https://www.neowin.net/news/if-you-downloaded-this-popular-software-recently-you-might-have-installed-malware/

• Son 15 yıldır vpn, downloader, upload siteleri vs tüm aktivitemi bitirdim. Valla huzura erdim. Param varsa indirip izliyor veya oynuyorum. Antivirüsler bulmasa bile bu tür sitelerde gizli gizli yazılımların sisteme girdiğini düşünüyorum.

• 2 gün önce indirdim kaspersky engelledi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sinek81 -- 9 Mayıs 2026; 19:59:57 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Buda moda oldu vlc, winrar da yakın zamanda yaşadı bunu. Ai ile kült yazılımlara saldırma modası vsr anlaşılan.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

notepad+ da aynısı oldu ya geçen aylarda sitelerinden indirirken virüslü indiriyordu millet

harbiden moda oldu

Yada winget kullanmayı öğrenin girin çalıştıra cmd yazıp enter, siyah ekranda winget update --all yazın ve enter. Windows yüklü uygulamlarınızı günceller sizin güvenilir şekilde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cryptdlg -- 10 Mayıs 2026; 09:42:19 >
  • gençliğimde kullanırdım bu yazılımı, ismi tanıdık geldi, film indiryordum herhaldeJDownloader hacklendi: Resmi siteden virüs dağıtıldı! 

Başıboş köpeklerin saldırısına uğrayan 11 yaşındaki Mustafa Erçetin (9 Kasım 2022) ve 9 yaşındaki Muhammed Muaz (11 aralık 2024) kudurarak ölmesinler diye uyutuldular.Köpekler uyutulmasın diye çocuklar uyutuluyor!
    En deli sevdaları yaşarım uykusu geçerken, Mehmetçik, Zap Suyu şiiri.
    Hakan FİDAN
    Türkiye için: Nükleer silah!
    Kıbrıs, Müslüman Türk milletinin küfürden alınmış mülküdür tıpkı Anadolu gibi: Kapalı Maraş imar olsun!
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    BİLGİSAYARDA REKLAM VİRÜSÜ!
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • idm akar.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.