|
Selamlar DH Siber Güvenlik Sakinleri, Bugün sizlerle, son dönemde özellikle cPanel yüklü Linux sunucuları (yaklaşık 44.000+ IP) kasıp kavuran "Sorry" Ransomware üzerine yaptığım derinlemesine teknik analizi paylaşmak istiyorum. Bu zararlı yazılım, sadece dosyaları şifrelemekle kalmıyor, kurumsal hosting altyapılarını hedef alarak büyük bir tehdit oluşturuyor. ![]() 1. Giriş ve Vektör Analizi: CVE-2026-41940 Saldırı, cPanel/WHM servislerindeki kritik bir Authentication Bypass (CVE-2026-41940) zafiyeti ile başlıyor 1.4.2.
2. Zararlı Yazılımın Teknik Anatomisi (Go-Based) Analiz ettiğim binary, Go diliyle derlenmiş ve statik olarak linklenmiş bir ELF dosyası. Yazılımın öne çıkan özellikleri:
3. Forensic ve Tespit (IOCs) Analizim sırasında sistemde bıraktığı izleri (Artifacts) ve tespit yöntemlerini şu şekilde özetledim:
4. Savunma ve Kurtarma Stratejileri Maalesef, RSA-2048'in matematiksel zorluğu ve implementasyonun (ChaCha20 nonce reuse hatası barındırmaması gibi) düzgünlüğü nedeniyle şu an için ücretsiz bir decryptor bulunmuyor.
GitHub Reposu ve Teknik Dokümantasyon Hazırladığım repoda; analizde kullandığım Python tabanlı header ayrıştırıcı, YARA kuralları ve forensic scriptleri mevcut. İlgilenen arkadaşlar inceleyebilir: Sorularınızı ve eklemek istediklerinizi konu altında bekliyorum. Hepinize güvenli ve yamasız (ama güncel!) günler dilerim. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi habib_karatas -- 4 Mayıs 2026; 21:21:56 > |
|

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler