Şimdi Ara

Bedelli askerlik yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
139
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Hocalarım öncelikle cümleten Selamun Aleyküm bir konuda yardımınıza ihtiyacım var bilen abilerim kardeşlerim yardımcı olursa çok sevinirim. Ben bir ilçede memur olarak çalışıyorum, e devlette yoklama döneminde gözüküyorum ertelemenin bitmesine 3 ay 1 hafta kalmış gözüküyor. Hocalarım durumum şu ki 1-2 ay içerisinde başka bir memuriyet görevine atanacağım ve tekrardan erteleme dönemine düşecek. Fakat benim yeni işimde işbaşı yapacağım zaman Ağustos-Eylül gibi yani özetlemem gerekirse Haziran gibi tekrar ertelemeye düşeceğim, ağustos sonu gibi de yeni görevime geçeceğim.

Hocam benim sorum şu ki ben tekrar ertelenmesini istemiyorum eğer mümkünse Haziran ayında bedelli olarak askerliğimi gerçekeştirmek, yeni görevime de öyle geçmek istiyorum. Bu mümkün müdür bu konuda internette bilgi kirliliği var bilen hocalarım yardımcı olabilirler mi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bedelli askerlikte kural şu, bu sene içinde başvuranlar ertesi yıl şubat - aralık arası peyderpey askere alınır. Yani 2026 içinde bedelli gitme şansınız yok.

Burada CB'lığı dijital dönüşüm ofisinin resmi videosu var, yoklama sürecini anlatıyor. Bedelli tercihi, muayene onayı sonrası yapacağınız (edevlette) askerlik hizmet tercihinde seçilecek.
    Hizmet tercihi sonrası ilgili bankalardan birine 2 ay içinde ödeme yaparsınız.
    1 temmuzda (memur zammı oranı kadar) bedelli zammı olacak, ödemeyi 1 temmuz sonrasına bırakırsanız zamlı ödeme yaparsınız

Ödeme sonrası 2027 ocak ayına kadar rahatsınız. Ocak ayında bedelli duyurusu linkte yayınlanır. Sınıflandırma tarihi, celp tarihleri belli olur.
    www.msb.gov.tr
    ASAL MSB | T.C. Millî Savunma Bakanlığı
    https://www.msb.gov.tr/Askeralma/AsalDuyuruListe

Hangi tarihe / celbe çıkarsanız o tarihten 10 gün önce sevk belgesi alımları edevletten açılacak. Sevk belgesinde birliğe son katılış tarihi yazacaktır. 24-26 gün askerlik sonrası terhis olacaksınız.

Aynı yıl içinde kalmak kaydıyla 3 defa celp değişikliği hakkı tanınıyor. Çıkan tarih size uymazsa edevletten değişiklik yapabilirsiniz. Yalnız tarih değişikliği yapıldığında edevletten sevk belgesi alamayabilirsiniz, en yakın askerlik şubesine gitmeniz gerekebilir. Haberiniz olsun.

Yeni atamadan dolayı bir erteleme verilirse askerlik şubeden (veya personel işlerine başvurursunuz, tecilin bozulması için askerlik şubesine yazılı başvuru yapar) tecili bozup bedelli olarak gidersiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bedelli Askerlik Başvuru
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.