Şimdi Ara

Bir dönemin sonu: Ekran kartı üreticisi GALAX faaliyetlerini durdurdu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
541
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Bir dönemin sonu: Ekran kartı üreticisi GALAX faaliyetlerini durdurdu
    Ekran kartı pazarında son yıllarda yaşanan dönüşüm hız kesmeden devam ediyor. Tedarik zinciri sorunları, yapay zekâ odaklı talep artışı ve üretim maliyetlerindeki yükseliş, köklü oyuncularını bile yeniden yapılanmaya zorluyor. Bu kapsamda şimdi de GALAX cephesinden dikkat çeken bir gelişme geldi.

GALAX artık Palit çatısı altında

Paylaşılan bilgilere göre GALAX, artık eski organizasyon yapısıyla faaliyet göstermiyor. Palit, markanın kontrolünü ve operasyonlarını tamamen devralmış durumda. 1 Nisan 2026 itibarıyla başlayan bu süreçle birlikte tüm faaliyetler Palit'in resmi kanalları üzerinden yürütülüyor. Şirketin bu kararı almasındaki en önemli nedenler ise yönetim verimliliğini artırma ve ham madde tedarik sorunları gösteriliyor.

Yeni yapı kapsamında kullanıcı desteği tarafında da önemli değişiklikler var. Özellikle Brezilya'daki GALAX kullanıcılarına doğrudan Palit üzerinden destek almaları yönünde bilgilendirme yapıldı. RMA süreçleri ve teknik servis hizmetleri artık Palit tarafından yönetilecek. Bölgedeki operasyonların hızla sonlandırıldığı ve yerel ekiplerin erişimlerinin kısa sürede kapatıldığı da gelen bilgiler arasında.

Tamamen ortadan kalkıyor mu?

Şu an için GALAX markasının tamamen sona erdiğine dair resmi bir açıklama bulunmuyor. Ancak markanın doğrudan Palit çatısı altında yönetilecek olması, bağımsız kimliğinin zayıfladığını doğruluyor. Kaçıranlar için geçmişte EVGA'nın GPU pazarından çekilmesi büyük yankı uyandırmıştı. GALAX tarafındaki bu gelişme ise doğrudan bir çıkış olmasa da, pazarın zayıfladığını gösteriyor.

Ayrıca Bkz.Ekran kartı pazarında düşüş başladı: Sevkiyatlar çakıldı

Özellikle yapay zekâ talebiyle artan üretim baskısı ve maliyetler nedeniyle, önümüzdeki dönemde benzer birleşme ve yeniden yapılanmaların yaşandığını görebiliriz.

Kaynak:https://videocardz.com/newz/galax-graphics-card-brand-moves-under-direct-palit-control

• tıpkı EVGA gibi bir diğer onurlu firma, NVIDIA'nın CUDA ile birlikte kendisini zirveye taşıyan oyuncuları dönem dönem yük, sıklıkla ise lütuf gösterdiği yolunacak kaz gibi görmesine yine düzgün firmalardan biri tepkisini koymuş.

• EVGA'ya üzülmüştüm. Kullandığım tüm ürünleri kaliteleri ile beni hiç üzmemişti.

• evga zaten çöptü kapanması iyi oldu. garanti bitince kendi kendine bozulan ekran kartları meşhur

AMD Ryzen™9 5900X - MSI MPG B550 Gaming Edge Wi-Fi - GIGABYTE GeForce RTX™ 3080 VISION OC - Corsair Vengeance RGB Pro 2X16 3600 Mhz - EVGA SuperNOVA 750 G2 80+ GOLD - PNY XLR8 CS3040 1TB 5600/4300MB/s - NOCTUA NH-D15 - Corsair iCUE 4000X Black Xiaomi Mi XMMNT27HQ 27” 165Hz 1ms Adaptive-Sync IPS QHD
  • Evga bu işin nirvanasidir be

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Orijinalden alıntı: MysticDesign

evga zaten çöptü kapanması iyi oldu. garanti bitince kendi kendine bozulan ekran kartları meşhur

EVGA'nın 300den fazla ürününü satmışımdır. Yıllarca (Türkiye'de bulunduğu her dönem) ürünlerini bizzat hem kullandım hem de sattım. Ne kendime ait olan ne de sattığım tek bir EVGA markalı ürün garanti süresi içinde bozulmadı. Müşterilerim için birşey diyemem ama kendi ürünlerimi hep teknolojileri eskidiği için değiştirdim. Eski ürünleri de 2.el olarak değerlendirip oradan da ekmeğimi çıkardım. Kendileri Kingston ile birlikte en sevdiğim markadır. 1994'ten beri garantiye yolladığım EVGA ürünü hiç olmadı Kingston ürünü ise 10u geçmez. Onlar da bellek değil SSD ve Flash Disk. Bu arada AMD markalı hiç bir işlemciyi de garantiye yolladığımı hatırlamıyorum. Intel'de ise Pentium yada Celeron zamanında 3 işlemciyi garantiye yollamıştım. Aynı partide aldığım ürünlerde sorun çıkmıştı. 94'ten beri tek dikkat ettiğim şey bir ürün alır ve satarken Box tabir edilen ürünleri alıp satmak. Bir miktar pahalı oluyorlar ama hiç başımı ağrıtmıyorlar. Bir ürünün garantisi ile uğraşmak onu yetkili servisine yollamak falan benim için zaman kaybı. O sebeple gerekirse ürünü pahalı olduğu için satamam ama asla Tray ve MPK denilen ürünlerden kullanmam. Belki sizin EVGA deneyiminiz bu tarz bir ürün ile olmuş olabilir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.