Şimdi Ara

Excel'de filament hesabı yapmaktan sıkılıp kendi 3D Baskı Maliyet uygulamamı kodladım (Ücretsiz/Yerl

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
70
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

Mühendislik projelerinde, yarışma araçları için parça üretirken veya dışarıya iş yaparken sürekli "Bu parçanın maliyeti tam olarak ne oldu?" sorusuyla boğuşuyordum. Excel tablolarıyla filament gramajı, elektrik tüketimi, fire payı hesaplamak bir yerden sonra işkenceye dönüştü.

Piyasada tam aradığım gibi pratik bir araç bulamayınca kolları sıvayıp kendi Android uygulamamı geliştirdim. Adını 3D Cost Studio koydum, an itibarıyla Play Store'da yayında.

Forumdaki 3D yazıcı kullanıcılarının ve maker dostların işine yarayacağını düşündüğüm için özellikle buraya konu açmak istedim.

Uygulamaya Neler Ekledim?

• Akıllı İçe Aktarım (G-Code): G-Code dosyasını seçtiğinizde gramajı ve süreyi uygulamanın kendisi otomatik okuyor.
    • Wi-Fi ile Canlı Veri: Klipper/Moonraker veya OctoPrint kullanıyorsanız, yerel ağdan yazıcınıza bağlanıp anlık baskı verisini (süre/gramaj) çekebiliyor.
    • Tam Maliyet Tablosu: Filament fiyatı, elektrik tüketimi, ekstra donanım (kargo/vida vb.), kâr marjı ve fire payını tek ekranda hesaplıyor.
    • Müşteriye PDF Teklif: Yaptığınız hesabı saniyeler içinde şık bir PDF Fiyat Teklifine dönüştürüp WhatsApp'tan atabiliyorsunuz.
    • Makine Profilleri: Farklı yazıcılarınız varsa (Bambu, Ender vs.) güç ve ayar profillerini kaydedebiliyorsunuz.

Sizlerden ricam, müsait olanların indirip denemesi. Hata bulursanız, "şunu da ekle çok iyi olur" dediğiniz bir özellik varsa veya genel eleştirilerinizi paylaşırsanız uygulamanın gelişimi için bana inanılmaz katkı sağlamış olursunuz.

Play Store Linki:

play.google.com
    3D Cost Studio: Print Pricing - Apps on Google Play
    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.qxnstudio.coststudio

Vakit ayırıp inceleyen, destek olan veya eleştiren herkese şimdiden çok teşekkürler. Sorunsuz, tablaya tam yapışan baskılar dilerim!

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.