|
Merhaba arkadaşlar, Togg T10X aracım için apartman bodrum katından otoparka (yaklaşık 30m mesafe) kırma dökme yapmadan, pencere üzerindeki hazır inşaat boşluğunu(1.5cm civarı boşluk var bodrumdaki bütün çerçevelerin dışında) kullanarak bir hat çekmeyi planlıyoruz. Günlük kullanımım az, bu yüzden tek fazlı 3.5 kW (16A) yavaş şarj benim için yeterli ve güvenli diye düşünüyorum. Montajı elektrikten anlayan(ama araç şarjı tecrübesi olmayan) bir arkadaşımla yapacağız. Oluşturduğumuz teknik şema ve malzeme listesi şu şekilde, yorumlarınızı rica ederim: 1. Şarj Cihazı (~10.900 TL): 3.5 kW (16A) gücünde, 10 metre uzun kablolu (kaldırımdan geçmesin, kimseyi rahatsız etmesin, aracı bahçenin kapısından içeri aldığımda kapıya kadar ulaşabilmesi için), Wi-Fi/Bluetooth özellikli, ekranlı, erteleme ve amper ayarı (8A-16A arası) yapılabilen yerli üretim taşınabilir bir model. 2. Dış Ünite / Besleme Panosu (~2.900 TL): Dış ortam korumalı hazır kombinasyon panosu. İçinde kaliteli markaların (Siemens vb.) 30mA Kaçak Akım Rölesi ve sigortaları montajlı geliyor. Üzerinde hem sanayi tipi hem kapaklı ev tipi priz mevcut. 3. Kablolama (~4.000 TL): 3x4 mm² NYM (Antigron) Tam Bakır Kablo (30 Metre). Pencere üstündeki boşluktan geçirileceği için dış etkenlere dayanıklı Antigron tercih ettik. 4. Güvenlik Protokolü, Ek Malzemeler (~500 TL): Hazır panonun içindeki sigortalar (32A/40A) ince kabloyu (3x4mm) korumayacağı için; hattın başlangıç noktasına (daire panosuna) mutlaka B16 (16 Amper) Otomatik Sigorta takarak hattı en baştan sınırlayacağız. Şarj cihazını da panonun üzerindeki kapaklı prize takarak kullanacağım. Genel Toplam Maliyet: ~18.000 TL (İşçilik hariç). Sizce bu kurulum mantığı (özellikle kablo kesiti ve hat başı sigorta koruması) teknik açıdan güvenli midir? Fiyat/Performans olarak mantıklı bir sistem olmuş mu? |
| _____________________________ |

Yeni Kayıt

1 Mobil
Konudaki Resimler
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt