Şimdi Ara

Trafik Kazası Hk.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
53
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar, çok fazla forumlarda takılan biri değilim ancak bir konuda desteğiniz gerektiği için size danışmak istedim. Yaklaşık 2.5 ay önce bir trafik kazasına karıştım. Şehiriçinde hız sınırının 30u aşmayacağı yerlerde Tali yoldan kontrollü şekilde karşıya geçerken bir motokurye bana çarptı. İlk kazam olduğundan anın stresiyle adama bir şey mi oldu falan derken karşı taraf tutanakta beni suçlu gösterdi. açıkçası sigorta işleri halleder diye çok takılmadım ancak karşı taraf sigortamdan bütün maddi hasarını karşılamasına rağmen avukat aracılığıyla ilamsız icra başlatmış. Gelir kaybı ve ikame araç parası istemiş, avukat vekalet ücretiyle falan 36bin tl. Karşı tarafın motoru kendisine ait değil (kayınvalidesine ait) ve tutanakta görebildiğim kadarıyla hususi gözükmekte. Burada benim anlamadığım şey gelir kaybını ikame araçla önleyebilecekken bunu iddia etmesi saçma geldi. İcraya itiraz zaten edeceğim ancak olayı genel olarak yorumlayabilecek benzer durum başına gelmiş biri varsa aydınlataabilirse sevinirim. Bir diğer konuda onun aracına giden eksper motorun modelini farklı girmiş. scooter tipi bir motorken honda pcx125 yerine honda cbf125 olarak girilmiş rapora. desteklerinizi rica ederim.

• Bu tür durumlarda, karşı tarafın sigortadan tüm maddi hasarını zaten tahsil etmesine rağmen ayrıca ilamsız icra yoluyla “gelir kaybı” ve “ikame araç bedeli” talep etmesi, Türk hukukunda ancak gerçek ve belgelenebilir bir zarar varsa mümkündür; ikame araç hizmeti fiilen mevcutken ve gelir kaybı ikame araçla makul şekilde önlenebilir nitelikteyse, Yargıtay’ın yerleşik içtihatlarına göre bu zarar her zaman otomatik olarak kabul edilmez ve ispat yükü tamamen alacaklıdadır. Ayrıca motosiklet hususi ise ve karşı taraf “mesleki faaliyet, kurye işi nedeniyle gelir kaybı” iddia ediyorsa, bunu bordro, vergi kayıtları, iş sözleşmesi, faaliyet belgesi gibi somut delillerle kanıtlamak zorundadır; kurye faaliyeti için aracın ruhsatının başkasına ait olması ayrıca ticari kullanım tartışmasını doğurur ve mahkemeler genellikle “ticari faaliyet varsa araç da buna uygun olmalıdır” prensibini dikkate alır. Exper raporunda modelin hatalı yazılması ise zararın belirlenmesinde maddi hata niteliğinde olup, itirazınızda “eksper raporunun hatalı, dolayısıyla icra talebinin dayanaksız olduğu” şeklinde ileri sürebileceğiniz güçlü bir unsurdur. İcraya 7 gün içinde itiraz etmeniz yeterlidir; itiraz ile süreç durur ve karşı taraf dilerse itirazın iptali veya kaldırılması yoluna gider ama bu aşamada zararını ve “gelir kaybı” iddiasını tam delille ispat yükü ona geçer. Bu tür maddi tazminat taleplerinde Yargıtay özellikle gelir kaybının gerçeğe uygunluğu, aracın kullanım amacına uygunluğu, ikame araçla giderilip giderilemeyeceği gibi kriterleri sıkı değerlendirir, dolayısıyla bu aşamada talebin önemli bölümü hukuki zeminde tartışmalı görünüyor

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Trafik kazası Hk
    6 gün önce açıldı
    Trafik Kazası
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.