< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
Mezuna Kalmalı Mıyım?



-
-
kimse bu kararı senin yerine veremez vermemeli.
sadece yönlendirilebilir.
daha iyi sıralama gibi bir hedef yerine yapmak istediğin okumak istediğin bir bölüm okul şehir vs varsa buna göre en az 3 tavsiyem 5 farklı tercih listesi oluştur bu sınavlar açıklanınca seneryolarını yaz.
mesela 1 sene çalışacağım sonra şu sıralama aralıklarını yapabilirim gibi mesela.
1-10k arası tercih listen
10-20k arası tercih listen
20-50k arası listen .
gibi 50 k üstü zaten 1. sınifta dondurmuş fln olursun.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
okumadım da 56k ea çok kötü işsiz kalırsın evde ders çalışmana gerek yok kütüphane artı part time iş ile gayet iyi sene geçer
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
İş konusunda haklısınız,ben de okula devam ederken çalışmayı düşünüyordum da sanırım daha zor olacak
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Enseyi hemen karartma. Galiba YBS istiyorsun. EA-65K ile Marmara Hukuk yatay geçiş yapan birini görmüstüm. Hatta Marmara İlahiyat yazıp yatay geçişle Marmara Hukuk yazan birini de gördüm. Ortalamanı yüksek tutup istediğin bölüme geçebilirsin.
Bana kalırsa mezuna kalmak sadece zaman kaybıdır. Okurken elindeki fırsatları en iyi şekilde değerlendirirsen mezuna kalmana gerek kalmaz.
İşsiz kalırsın, çöp bölümde okuyorsun vb. şeyler diyenlere pek aldanma. Bölümün mezun profili gayet iyi görünüyor.
Yapılan bir araştırmada New York ve Boston'daki top tier dediğimiz liselere başvuran ve bu liseleri ucundan kazananlar ile ucundan kaybeden gençler inceleniyor. Sonucunda fark ediliyor ki top tier okulları ucundan kazananlar ile kaçıranlar arasında başarı düzeyleri bağlamında istatistiksel olarak hiçbir fark yok. Yani istediğin bölümü kazanabildiğin durumdaki halinle şu anki okuduğun bölümden mezun olduğun halin arasında hayattan tatmin, gelir gibi verilerde pek bir fark olmayacak. Başka bir deyişle ODTÜ kazanabilecek potansiyelde birini gidip Sütçü İmam Üniversitesinde okutsak ta mezun olduktan sonra ODTÜ okuduğu durumla benzer seviyede olur. Buna Elit Okul İllüzyonu (The Elite Illusion) deniyor. Yani olay tamamen sende bitiyor.
-
Boşver Ankara Felsefe yaz. İş imkanları çok iyi.
-
Yanıtınız için teşekkür ederim hocam,ama en iyi ihtimalle yatay geçiş yapsam bile 1 yıl kaybım olmayacak mı?Geçtiğimiz bölümle geçeceğimiz bölüm arasında %70 ortak ders oranı olması gerekiyordu sanırım.Ve üniversitenin o rahat tarafını gördüm,derslere yoğunlaşmak gerçekten zor o konuda kendime güvenmiyorum pek.Kalmayı hiç istemiyorum ve kalmaktan çok korkuyorum ama türkiye şartları beni buna zorluyor…
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Kurum içi yatay geçişte %70 diye bir şey yok.
Yatay geçiş yaptığında saydırabileceğin birkaç ders var. Geri kalan dersleri alttan alarak bölümü uzatmadan tamamlayabiliyorsun. Tabi ders uyumluluk sıralaması İktisat>İşletme>YBS şeklinde. Ne kadar uyumluysa o kadar çok dersin sayılacaktır. 1 sene boyunca gördüğün 17 dersin en az 8 tanesi, en fazla 11 tanesi sayılır gibi gözüküyor.
Derslere yoğunlaşmada kendine güvenmemek mi? Okuduğun bölüm o kadar zor bir bölüm bile değil. Üniversitede başaramazsan YKS için de başaramazsın o zaman. Sen kararını vermişsin zaten. Sadece bu kararın konusunda forumdan onay almak istiyorsun gibi.
Tekrar söylüyorum: Okuduğun bölüm gayet iyi. Mezun profili de keza öyle. Mezuniyet sürecine kadar yapacağın şeyler, seni ileriye götürecektir. Ben senin yerinde olsam bu işlere girmezdim yani.
-
Hocam geçmek istediğim bölüm zaten marmara ingilizce iktisat,bu sene de öylesine girerken hedefim orasıydı.Cidden benim için çok iyi bir bölüm,kurum içi yatay geçişte %70 olmadığını bilmiyordum.Öğrenci işlerine mail de atacağım,araştıracağım.
Mezuna kalmayı emin olun en az isteyen kişilerden biriyim,sağlık olarak kaldırabileceğimi düşünmüyorum zaten ve ailem bu sebeple istemiyor.Eğer tam olarak şartları öğrenirsem bu yola başvurmak çok iyi olur çünkü marmara iktisatın bendeki değeri çok çok büyük.Tekrardan teşekkürler.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Acı Teng öneririm ( tıp + ceng)
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Yukarıdaki linklerden detaylı bilgileri öğrenebilirsin. Ortalama %80, YKS puanı %20 etkiliyormuş.
-
Hocam bu işlerden pek anlamadığım için soruyorum,çevrenizde geçenler varmış.56k sıralamayla 30klık bir bölüme geçmek için çok yüksek bi ortalama gerekli olur mu,tek işim okul dersleri olacaksa iyice asılıp iyi bir ortalama yaparım ama ne kadar yapmam gerektiğine dair hiçbir fikrim yok.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Kurum içi yatay geçiş, en kolay yatay geçiştir. Tabi kontenjan biraz düşük. Bu yüzden 3.6+ gibi bir ortalama yaparsan yerleşebilirsin.
-
https://oidb.marmara.edu.tr/dosya/oidb/kurumlararasi/2024-2025%20KURUMLARARASI%20YATAY%20GEÇİŞ/2024-2025%20Güz%20Dönemi%20Kurum%20İçi%20Yatay%20Geçiş%20Kontenjan%20Tablosu.pdf
Hocam bir de son olarak,bu listede geçmek istediğim bölümün yanındaki kontenjan o bölüme geçecekler için kontenjan mı?Örneğin iktisatın 8+3 kontenjanı var,iktisata 11 kişi geçebilir mi demek,iktisattan diğer bölümlere 11 kişi geçebilir mi demek?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
O bölüme girecek kişi kontenjanı o. Bölümden çıkan kişiler için kontenjan yok.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X