Şimdi Ara

Çinli telefon üreticileri, Google'sız Android üzerinde çalışıyor olabilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
1
Favori
1.483
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Çinli telefon üreticileri, Google'sız Android üzerinde çalışıyor olabilir
    Trump'ın ilk döneminde, Amerikan şirketlerinin Huawei ile çalışması yasaklanmış ve Huawei'nin Play Store ve hizmetlere erişimi engellenmişti. Yeniden Başkan seçilen Trump, Çin ile ticaret savaşını tekrar alevlendirmiş durumda. Aynı şeyin başlarına geleceğinden korkan Çinli akıllı telefon üreticilerinin yedek bir plan hazırladıkları söylentisi ortaya çıktı.



    Google hizmetlerine erişimi engellenen Huawei, HarmonyOS işletim sistemini geliştirerek ekosistemini bunun üzerinden devam ettiriyor. Gelen son bilgiye göre Xiaomi, Oppo, Vivo ve OnePlus, Huawei ile birlikte Android'in Google'dan bağımsız bir sürümünü oluşturmayı planlıyor.



    HyperOS 3 geçişin başlangıcı olabilir



    Bu doğrultuda, HyperOS 3'ün bu geçişin temelini atacağı konuşuluyor. Ancak bu markaların ne ölçüde birlikte hareket edecekleri ya da Huawei’nin bu projedeki rolünün ne olacağı henüz net değil.



    Huawei, geliştirdiği sistemde Android uygulamalarına verdiği desteği tamamen kaldırmıştı. Xiaomi ve diğer markaların da aynı şekilde hareket edip etmeyeceği, ayrıca Huawei’nin geliştirdiği Ark Compiler ve Petal Maps gibi araçları kullanıp kullanmayacakları da belirsizliğini koruyor.



    Ayrıca Bkz.Samsung Galaxy S25 Edge'nin bütün detayları ortaya çıktı



    En güncel verilere göre, Xiaomi şu anda Çin’in en büyük akıllı telefon üreticisi konumunda. Onu Huawei izliyor, ardından Oppo ve vivo geliyor. Bu dört şirket, 2025’in ilk çeyreğinde Çin’de satılan telefonların yaklaşık üçte ikisini oluşturdu. Huawei, küresel pazardaki liderliğini kaybetmiş olsa da, Xiaomi, vivo ve Oppo halen dünya çapında en çok satan markalar arasında yer alıyor. Eğer bu şirketler Google’sız telefonlar üretmeye başlarsa, bu durum küresel akıllı telefon pazarını önemli ölçüde etkileyebilir.




    Kaynak:https://xiaomitime.com/is-xiaomi-planning-a-google-free-android-future-with-hyperos-42899/







  • Harmony Next'i kullansalar ya.Hem Google'dan kurtulmuş olurlar hem de mağazada az bile olsa uygulamaları olan ve gelişen bir işletim sistemi kullanmış olurlar.

  • Android sonrası dünya şekilleniyor ama taşlar hâlâ tam yerine oturmuş değil gibi. Güncelleniyor Teknoloji her geçen gün .

  • Ne Android'i ya deli misiniz? Harmony OS Next yada başka bir işletim sistemi kullanılmalı.

  • Google android’i son bir kaç senedir iyi şekillendiremedi. Gelişen politikalar sonrası çok normal bu kararlar.

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Geç bile kaldılar...

  • Başta para yakıp yoğun destek sunsunlar seve seve geçerim valla

    Huawei kullanmak istiyorum tekrar

  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • damn2u kullanıcısına yanıt

    Kesinlikle, kaldı ki Huawei ilk Harmony geliştirici test sürümlerini oppo vivo ve xiaomi özel olarak deneyimlryebileceği sürümleri paylaştığı söylentisi bulunuyordu.

    Eğer Huawei bunu başarır en kötü ihtimalle bile olsa Çin içinde Harmony Next'i konumlandırabilir ise işi çok iyi.

    Android piyasaya Nokia'ya bağımlı kalmış Symbian'a rakip olarak tarafsız açık olarak piyasaya sürülmüştü. Son gelişmelere baktığımızda bunun söz konusu bile olmadığı eski sisteme geri dönüldüğü gözüküyor. Huawei eğer rakiplerini ortak platformda buluşturabilirse Android'in elinde Samsung'dan başka büyük bir oyuncu kalmayacak.

    Umarım Honor ve ZTE içinden de destek çıkar.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi High Sierra -- 3 Mayıs 2025; 6:11:11 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Birlik olurlarsa başarırlar

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bir de şu tarafını da düşünmek lazım , google servisleri hektarlarca server çiftlikleri üzerinde dönüyor ,
    her bir firma kendi donanım çiftliklerini mi kuracak ,ya da ortak bir havuz kurup oradan mı devam edecekler.
    Her halukarda ellerinde hazır harmony os /huawei var ( huawei nin kalitesi apple da dahil endüstrinin zirvesidir...) .

    Ben Çinlilerin değil google'ın kara kara düşündüğü kanaatindeyim .O kadar kişi gidirik olacak...

  • Eğer öyle bir şey yaparlarsa, kendi ayaklarına sıkmış olurlar. Globaldeki çoğu müşterilerini kaybederler. Millet Google uygulamalarına alıştı, HyperOS'ta aynı potansiyeli yakalayamazlar.

    Örnek: Huawei P40 serisi telefonlar...
    Huawei P40 serisi telefonlar, içlerinde Google servisleri olmadığı için tutmadı. Trump tamamen yasaklarsa, Amerikan menşeli uygulamalara da alternatif yaratmak zorundalar

    Bu senaryoda, Asus'un oyuncu telefonlarını saymazsak, Türkiye'de Samsung dışında bir alternatif kalmaz. Belki Sony, Pixel gibi yerelleşen markalar tekrar globalleşir, LG gibi oyuncular tekrardan piyasaya girer



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Black Code -- 3 Mayıs 2025; 9:6:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Google gibi bol bol veri (ç)alıp, ne (ç)aldığını dahi göstermeyen rezil bir yahudi servisinden kurtulmak doğru karar. Ancak yerine getirecekleri servis ondan daha iyi olmak zorunda.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Google tekeli zaten kırılmak üzere. ChatGPT arama motoru çıkarttığında Google'ın sonu gelecek. Google servislerini bence çok abartıyorlar; login ve haritalar dışı hiç kimsenin işine yaramıyor. Gmail'i olan başka uygulamada da kullanabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TheCraxy -- 3 Mayıs 2025; 8:32:28 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hepsi çinli diye kardeş değiller sonuçta huawei niye yardım etsinki en fazla kendi uygulamalarını onların platformlarına da verir o kadar



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alpayan01 -- 3 Mayıs 2025; 10:13:54 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Alpayan01 A kullanıcısına yanıt

    Haklısınız. Keşke Türkiye’deki telefon montajcılarımız da bir araya gelip böyle bir çalışma içerisine girebilselerdi.


    Yerli bilgisayar işletim sistemimiz: Pardus

    Yerli mobil işletim sistemimiz: Pars


    olabilir örneğin.


    Çinli telefon üreticileri, Google'sız Android üzerinde çalışıyor olabilir
    Çinli telefon üreticileri, Google'sız Android üzerinde çalışıyor olabilirpardus - tübitak ulakbim
    Ana Sayfa - Pardus - TÜBİTAK
    https://pardus.org.tr



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mystiery_ -- 3 Mayıs 2025; 10:24:50 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Google'sız Android mi olu Android zaten Google'ın

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Zaten Çinli OEM'ler ne Google servislerini ne de uygulamalarını kullanıyor. Bu yüzden böyle bir eksiklik onlar için hiçbir zaman sorun olmadı. Android’den uzaklaşsalar ne olur? En kötü ihtimalle kendi ülkelerinde kendi sistemlerini kullanmaya devam ederler.


    Huawei ve BBK grubu (Oppo, Vivo, OnePlus, Realme, iQOO gibi markalar) Çin hükümetinin desteklediği bir teknoloji programının parçası. Yani hükümetin “Artık kendi işletim sistemimize geçiyoruz” demesi yeterli olur.


    HarmonyOS, Android ve iOS'a kıyasla birçok konuda avantajlı. Tek ihtiyacı zaman ve daha fazla ekosistem desteği. Google benzer bir adımı Fuchsia ile atmıştı ama projeyi sadece entegrasyon seviyesinde bıraktı. Eğer insanlara Harmony’nin daha iyi olduğu net bir şekilde gösterilirse, neden geçmesinler?

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.