< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi g-dncr -- 1 Nisan 2025; 21:12:1 > < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
BMW 230E KULLANICI KULÜBÜ (29. sayfa)
1 Mobil
Popüler Konular listesinde
-
-
Merhaba hocam.. Geçtiğimiz haftalarda özellikle kosifler de araç yok dedikleri halde siz var ama vermiyorlar demiştiniz. Ve dediğinizde çıktı. Çünkü tanıdıkları araya sokanlar geçen hafta araç arayıp 1-2 gün önce teslim alan forumda bile yeni 230e sahibi olanlar oldu.
Ben bugün kosifler önünden geçerken 3 hafta önce bayi önünde duran 230e incelemiştim. Araç satıldı ama yine de gösterelim demişlerdi. Araç bugün geçerken baktım aynı yerde halen tozlu falan duruyor.
Ne dersiniz yeni kotalar açılınca 230 e gelecek olursa nasıl bir taktik uygulayacağız?😃
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >_____________________________ . -
Şu olabilir; vergi yüksek çıkıyor diye belki ay sonu satışı dondurmuş olabilirler. Malum Mart ayı vergi dönemi.
Yarın her şey netleşir...
_____________________________ -
Çok büyük ihtimalle evet, dediğiniz gibi indirim oranını ayarlayacaklardır, 2.150 değil de 2.250 diyecekler belki.
Şu olaya hastayım, ertesi gün zam gelecek deyince 2 gün sigara satmayan bakkal gibi...
Doğuş da gemiyle siparişle gelen araçlara yapıyordu aynı şeyi. Hala da yapıyordur muhtemelen. Hepsi yapıyor gerçi
Millet vw forumlarında psikopata dönmüştü, gemileri izliyorlardı, şuradan yola çıktı, Haydarpaşa'ya yanaştı geldi yakında gelir diye.
Ama 1 aydan kısa sürede Haydarpaşa'ya gelen gemiden araçlar inmesine rağmen bir türlü gümrük işlemleri tamamlanıp bayilere gelemiyordu. Tabi "söylenen" o şekilde oluyordu.
Sonra bi bakıyorsunuz, ay sonuna doğru Doğuş yeni fiyat listesi açıklamış, açıklanmasından birkaç gün sonrasında da "aracınız geldi, hadi verin kaporayı, işlemlere başlayalım" diye arıyorlardı, tabi ki "açıklanan yeni fiyat" üzerinden.
Arkadaşımla 2011'de Scirocco siparişi verdiğimizde aynı süreci birebir yaşamıştık.
Gelen partiyi forumlarda izlediler, gemi şurada, gümrük işlemleri şöyle oldu böyle oldu, şu tamamlandı, bu bitti, arabalar yalnızca depoda duruyor diye bilenler gözlemleyenler, bilgi sızdıranlar vardı.
Bunu bir tek bir ara Volvo düzgün yaptı, XC90'ları sipariş verenlerden kapora değil de daha yüksek bir miktar para alıp (atıyorum araç 2.5 milyonsa, 500 bin - 1 milyon alıp) sözleşme imzaladı. Araç geldiğinde sabit fiyat garantisi ile satış yaptılar. Çok da güzel satmışlardı bu sayede. Ama o da gitti enflasyon sarmalına çarptı o dönem, herhalde o dönemki ağız yanmasından sonra bir daha yapmamışlardır bu satış taktiğini
Plug-in %30'luk dilim zaten 1.350 ile sınırlandırılmış durumda.
Bu araç ya 2.140 olacak.
Ya da %60'a geçip 2,590 dan başlayacak ve yukarı doğru çıkabilir....
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi certac -- 1 Nisan 2025; 23:28:23 >_____________________________ -
He doğru, değil mi pardon sınırı unuttum, zaten limite getirip satıyorlar. O zaman donanım falan kırpacaklar dediğiniz gibi yeni gelenlerde falan. Ya da ne yapacaklarını düşünecekler dediğiniz gibi.
Ya da bir üste çıkacak. O zaman da bu kadar satmayacaktır büyük ihtimalle.
Bir de yukarı doğru gitmeye başlarsa talep X1'e doğru gidebilir. İkisinin birden önünü kesmek işlerine gelmez.
Edit: Bir de fiyatlar yukarı doğru giderse, 1.9-2'lerden alan galeri ve alsatçılar ellerini ovuşturur. En düşük 2.350'deki ilan 2.500'lük indirimli fiyatı görürse 2.650'den güncellenir
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-1420E4729 -- 1 Nisan 2025; 23:33:15 >_____________________________ -
Bi ust dilime gecse bile arasinda x1 ile 1m fark olacak halamtercih sebebi olacaktir bence.quote:
Orijinalden alıntı: Guest-1420E4729He doğru, değil mi pardon sınırı unuttum, zaten limite getirip satıyorlar. O zaman donanım falan kırpacaklar dediğiniz gibi yeni gelenlerde falan. Ya da ne yapacaklarını düşünecekler dediğiniz gibi.
Ya da bir üste çıkacak. O zaman da bu kadar satmayacaktır büyük ihtimalle.
Bir de yukarı doğru gitmeye başlarsa talep X1'e doğru gidebilir. İkisinin birden önünü kesmek işlerine gelmez.
Edit: Bir de fiyatlar yukarı doğru giderse, 1.9-2'lerden alan galeri ve alsatçılar ellerini ovuşturur. En düşük 2.350'deki ilan 2.500'lük indirimli fiyatı görürse 2.650'den güncellenir
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >_____________________________ Hem bu vatanın ekmeğini yiyip hem de ihanet edenler, birgün o ekmeği yedikleri yerden kurşunu da yerler.
-
avm'de yan yana dikine parkı, site otoparkında da paralel parkı park asistanı ile denedim. dar yerler hariç ikisini de başarı ile yaptı.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Araçtan 2 ay önce forum sayesinde haberim olmuştu.
Aracımı yenileyip yenilememe konusunda kararsızlığımın üstüne buradaki kötü yorumları( çoğu da asılsız yorumlardı, araçla alakası olmayan yorumlardı) görünce belli bir süreliğine vazgeçmiştim almaktan. Yorumlar aklımı çelmese belki o gün alacaktım. Daha sonra arabayı detaylı araştırınca kaçmaz bir fırsat olduğunu gördüm. Onda da Euro artışı ve arabalara yoğun talep dönemine denk gelince sanırım avucumuzu yalayacağız. Birkaç bayiye isim yazdırdım ama pek umudum yok açıkçası. Velhasıl, aracı alamasak da iyi tecrübe oldu.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ -
Geri çıkış asistanı var dimi son 30 40 metre
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ Omoda -
Dış tasarım dışında kötü yorum yapanlar çok komikti. Tasarım konusunda da piyasadaki araçların yarısını soluksuz tokatlar :)
Adam diyor ki çok yakar. Hibrit araca çok yakar diyor inanılmaz. Başka biri çok sorun çıkarır diyor, japonlar dışında tüm markalar sorundan kırılıyor herkes de farkında. Bmw 3. nesil phev'ini yapmış, 15 senedir bu sistemi satıyor. Biri çıkıyor bakımları pahalı diyor onda da vw kadar olduğunu gördük. Başkası acc olmayan araba alınmaz diyor, olan donanımları sayan yok. Toyota 2 milyona arka park sensörü olmayan araba satıyor :)
Ben asıl şunu söyleyeyim, bu araç dümdüz 1.5 benzinli olsa ben yine de alırdım. Bu paralara bir daha premium araç alınamaz, hele hele bu kadar kullanışlısı hiç alınamaz. Bu phev teşviği verilen byd 500bin tl pahalıya araba satarken sayesinde biz 500bin tl ucuza bmw aldık
Alan karlı çıktı bu aracı. Yakında euro 44-45 e yerleşir. Zaten araba firmalarıda bu kur üzerinden fiyatlamalarını yapıyor. Bu fiyata 326 beygir bağımsız süspansiyonlu 4 çeker açılır tavanlı araç. Pil kısmı ister şarj et ister etme çok önemli değil. Benzinini koy yoluna devam et. 326 beygir güç veren bezinli bir araç alsan enaz 5 milyon verirsin
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >_____________________________ Kanunlar Örümcek Ağına Benzer, Büyük Sinekler Delip Geçer, Küçük Sinekler takılıp Kalır. -

Benimki 13 Mart üretim tarihli, koltuk ısıtma yok. Fast charge için hangi kabloyu almalıyım? (Evde herhangi bir oto şarj altyapısı yok)
_____________________________ Vanity is definitely my favorite sin. -
park yerinden çıkarıyor. ama o şekilde son 40 mt yi geri sarıp çıkarıyor mu onu test etmedim.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Kesinlikle katılıyorum her kelimesine. Forumda maalesef hasetten veya başka problemlerinden dolayı kötü yorumlar yapıp insanları soğutanlar oldu. Çok kullanışlı ve çok güzel suruslu bir araç. 2020 tiguanim vardı, 2023 te model y LR ye geçtim. Forumdaki tüm diger insanlar gibi S class ile buyumedim yani :) Şimdi 2. araba olarak bunu aldık eşime ama surekli ben kullanıyorum. Model Y yi değer kaybı aşırı olmasa hemen satacağım ama kıyamadım. Bu araç için siraya girip bekleyenler umarım alırlar araçlarını.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >_____________________________ -
kesinlikle iyi niyetli yorumlar değildi. İnsanların bu fiyata ortalama üstü bir araca binmesini istemeyen haset sahibi kişilerin yapacağı türden yorumlardı.
şeklini beğenmezsin, phev teknolojisi ile ilgili çekincelerin vardır vs anlarım. Ona göre makul eleştiri yaparsın. yakıtı fazla dediler bu arabaya senin de bahsettiğin gibi.
Bu saatten sonra alanlara hayırlı olsun demek düşer bizlere.
dün liste fiyatında yapılan güncelleme ile arabanın vergisiz fiyatı 1.500.000 tl yi geçti. Vergisiz fiyat üzerinden yüzde 10 düşürmelerini beklemek bu saatten sonra abes olur. Çok kırpılmış hali veya alt paketi varsa onlar gelebilir.
aslında bu kadar zam yiyecek bir kur artışı olmadı ama belirsizlikten kaynaklı olarak kuru yüksekten hesapladılar belli ki.
Type 2 sarj kablosu almaniz yeterli zaten hizli sarji bile 11 kw, 2 saat yerine 1.5 saatte doluyor cok bir fark yok.quote:
Orijinalden alıntı: Vanity Fair
Benimki 13 Mart üretim tarihli, koltuk ısıtma yok. Fast charge için hangi kabloyu almalıyım? (Evde herhangi bir oto şarj altyapısı yok)
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >_____________________________ Hem bu vatanın ekmeğini yiyip hem de ihanet edenler, birgün o ekmeği yedikleri yerden kurşunu da yerler. -
%60 daha hızlı dolması bence büyük bir fark.
2 saat ile 1.5 saat arasinda benim icin hicbir fark yok, formentordaki gibi 50 kw destekleyip 25 dk da fullense tamam.quote:
Orijinalden alıntı: Beavis.%60 daha hızlı dolması bence büyük bir fark.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >_____________________________ Hem bu vatanın ekmeğini yiyip hem de ihanet edenler, birgün o ekmeği yedikleri yerden kurşunu da yerler. -
formentor phev satışı başladı mı?

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

önceki
kullanıcısına yanıt
kullanıcısına yanıt