|
Bildirim

|
böyle bir özellik harika olur bence apple son zamanlarda çok geri kaldı
|
|
Her yıl aynı terane. Son 5 yıldır seneye çıkıyor.
|
|
|
|
|
|
Öyle bir şey olsaydı ilk Huawei kullanırdı, demek ki teknoloji hazır değil. |
|
Bu "o özellik milattan önce vardı" diye sürekli ağlayanlar, merak ediyorum, bahsi geçen saatlerin FDA onayı var mı? AHealthA ya da AHeartA onayları var mı? Hayır, Apple Watch'un sadece FDA onayı değil, America Health Asso. ve America Hearth Asso.'dan falan da onayları var. Kim sallar Çinlilerin verdiği veriyi? Doğruluğu ne? Sağlık sisteminde kabul görmüş mü? Hastaneye gittiğinizde doktorlar bu Çinli arkadaşları muhatap alıyor mu? Hayır kendim kalp ritim bozukluğu hastasıyım da, Afib'e kadar her şeyimi doğru tahmin etmiş ve ilerlemeden kriyoablasyon olmamı sağlayarak en azından şimdilik (belki ömür boyu) kurtulmamı sağladı bu beğenmediğiniz arkadaş. Hani merak ediyorum hangi Çinli markanın ürünü doktorla koopere veri değerlendirmesi yapabilir? Hangi doktor bunları referans olarak alıyor? Öyle "ilk bilmem kim çıkarttı" demekle olmuyor o işler. Doğru çalışmadıktan sonra ya da görevini doğru yerine getiremedikten sonra emin olun insanın bir tarafıyla gülesi geliyor. Mesela tansiyon falan ölçüyor bunlar! Tansiyon dediğiniz şey milimetre civa (mmHg) cinsinden ölçülen ve maşon gibi bir yapıyla kola, bileğe ya da kolun herhangi bir noktasında basınç uygulayıp önce kan akışını ciddi oranla kesmekle başlar. Ölçüm tekniği tüm dünyada, tüm tansiyon ölçümlerinde böyledir. Ortada oluşturulmuş bir basınç yok ama tansiyon ölçüyor bu arkadaşlar. Yersen! Birileri de bunlara inanıp "bilmem kim 79 sene önce yaptı" diye argüman kullanıyor. Komiksiniz... < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlkanExclusive -- 13 Kasım 2024; 17:28:23 > |
|
Üstadım bir çok konuda haklısınız ancak bir konuda yiğidi öldürseniz de hakkının verilmesi taraftarıyım, Samsung Watch 4 dahil olmak üzere bir çok modelini kullandıktan sonra Apple ekosistemine geçiş yaptım, bir çok konuda eksiklik duyduğum şeylerden birisi de tansiyon ölçümü ki yüksek tansiyon hastası olduğumu Samsung saatim sayesinde öğrenmiştim. Apple Watch Ultra'yı 3 yıldır kullanıyorum ve Samsung saatimden sonra tansiyon ölçümü olmaması can sıkıcı gerçekten. Doğruluğuna gelirsek, Tamron markası tıbbi sektörde yoğun kullanılır ve güvenilir bir tansiyon aletidir, ben Samsung saatimi bu tansiyon aleti ile haftalık kalibre ederek kullanmaktaydım ve arada test amaçlı eş zamanlı yaptığım ölçümlerde de bire bir aynı sonuçları vermekteydiler, gerek tansiyon gerek kalp atış sayısı ölçümlerinde. Her iki markayı da kullanan ve fanboy olarak katiyyen tanımlanmayı kabul etmeyecek birisiyim. E o zaman ne demeye Apple'a geçtin dersen eğer Samsung telefonlarımı aldığımda yeni modele geçerken para etmemesi, 2. elde fiyatının inanılmaz düşüş yaşaması canımı sıktı, bu nedenle geçiş yaptım. Şu anda da Apple Watch Ultra, Ipad Pro 11" 4. nesil, Airpods Pro, iPhone 16 pro max kullanmaktayım. Kaldı ki gerçekten Apple gerçekten teknoloji konusunda geriden düzeltip cilalayarak gelen bir firma bu su götürmez bir gerçek, üstüne bir de Türkiye'ye yaptığı üvey evlat muamelesi nedeniyle de aslında tavır konması gereken bir firma aslında ama bizde birbirimizi yemekten birlik olup tepki verecek bir zihniyet olmadığından çok da üzerine kafa şişirmeme gerek yok. Sürç-ü lisan ettiysem affola. Tansiyon ölçümünün Watch Ultra'da bile olmayışı çok canımı sıktığı için cevap yazma zorunluluğu hissettim. |
|
Hocam yiğit yiğit olsa elbette hakkını vereceğim. Ancak Samsung saatler tansiyon ölçmek için ilk başta maşonlu, kol tipi tansiyon aleti gereklidir. *Kalibrasyonu tamamlamak için bir kol tipi tansiyon aleti gereklidir. *28 günden sonra yeniden kalibrasyon edilmesi gerekmektedir. https://www.samsung.com/tr/support/mobile-devices/galaxy-watch-serisi-ile-ekg-nizi-olcun/ Zira siz de belirtmişsiniz haftalık kalibrasyon ile kulanmaktaydım diye. mmHg cinsinden bir sonuca ulaşmak için basınç şarttır. Basıncın olmadığı, kan akımının durmadığı yerde tansiyon ölçümü %100 doğrulukla yapılamaz. Ki bildiğim kadarıyla Samsung, FDA'den de AHearthA'dan da onay alamadı tansiyon konusunda. Çünkü dediğim gibi basınç üretecek bir mekanizma yok. Doğruluğu da tartışılır. Çünkü siz aynı ölçüyordu demişsiniz ama doğru ölçmüyor diyen yüzlerce yorum okudum ki bunlardan birisi Masimo'nun hastane tipi, kardiyoloji servisleri ve kalp ve damar yoğun bakımlarında kullanılanla denemişler. Ne yazık ki yüksek tansiyonu doğru öçümleyememiş. Ki artık bunu tartışmanın bir anlamı da kalmadı. Günümüz itibariyle Huawei Watch D2 serisi çıktı. Kayışında maşon var. Diğer özelliklerini geçtim; - Stride BP onaylı - ISO doğrulaması var - EUDAMED & DIMDS kayıtlı - CE MDR medikal sertifikası mevcut. Ki bunları veren kuruluş TÜV Rheinland. Kendi bünyelerinden verilmiş Avrupa Seritifikası mevcut. Şimdi böyle bir ürün mevcutken ben kalkıp Samsung'a hiçbir şekilde güvenemem. Apple'ı zaten konuşmuyorum, böyle bir ürünü yok. Günün sonunda her şey bir yana, tansiyon ölçümü bir yana. |
|