Mardin Olan Kızıltepe Merhaba ya Kızıltepe dergahı Dünden öte bugün dahaca nasılsınız Sizinle paylaşmak istediğim bir anım vardı : Babam Şeyh Selahattin bir gün sabah uyandı Abdest almadan üç kere elini ve üç kere yüzünü yıkadı Kahvaltı sofrasına oturdu, abdestsiz şekilde Sofradan bir parça odun ateşinde pişmiş ekmek yedi Ve sofradan kalktı, abbdestini aldı ve sofraya geldi Sabah kahvaltısını bu şekilde yapmıştı o gün. Ha onlar Sünneti Seniyyeden gram şaşmazlar Sünnettir elbet anlatılan menkıbe Yüz şehit sevabı vardır diyorlar elbette Unutulmaya yüz tutmuş sünnetleri yaşatmaya çalışana. Tarikat hazinesi isterim arz ediver derdimi Balondur söner gider fazla masraflı olmasa gerek Kapadokya balon gezisi misali, yolda ne topladık kâr Söner gider bu hazine ama ne yapacağımı demedim Hemen diyeyim, unutulmaya yüz tutmuş sünnetler Dükkanı açmayı düşünüyordum, zahiren batînen Siz Seyyid Mehdi Haleli Seyda'ya deyiverin. Bu şiirde ekleyiverin gari Beni anlayanlar var dedin, başkalarına dedin Aylar oldu, kadrini bilmeze yüzünü gösterdin Bu derdimi sen bildin, bana teslim ol güven dedin Behc ettin beni beni kaçıyorsun, aklımı aldın gittin Gönlümü bilir dedim, kimi an bunu bilemedim Kendimi açmak istedim, gerek var mı bilemedim Verdiğini aldın, daha da alacağım var dedin Behc ettin beni kaçıyorsun, aklımı aldın gittin Hayatta sana yetişemedim, kabirde istedim Kabirde hayatlar uzuncadır, serbestlik istedim Gönlün var mı, olmasa kaçmazdın, gönlüm var demedin Behc ettin beni kaçıyorsun, aklımı aldın gittin Barış sağlam |
Bildirim