Şimdi Ara

İhtiyaç nedeniyle tahliye davası sürecim başlıyor. Her detayı paylaşacağım. (68. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.711
Cevap
45
Favori
144.027
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
15 oy
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

LG Optimus G Pro Kullanıcıları Kulübü

401ppi True Full HD IPS Plus+ Gorilla Glass 2 Ekran | Qualcomm APQ8064T Snapdragon 600 Çipset | Quad-core 1.7 GHz Krait 300 | Adreno 320 GPU | 16GB Depolama |2 GB RAM | Bluetooth v4.0 A2DP, EDR | 13 MP 4208x3120 Piksel, Autofocus, LED Flaş Kamera | 360° Gerçek Panaroma | 1080p@30 Fps HD Video Kayıt | 2.1MP Ön Kamera | Wi-Fi a/b/g/n | NFC | 4G LTE | TV - Out MHL | Android v4.1 İşletim Sistemi
  • dobrasam kullanıcısına yanıt

tahliye talepli icra başlatın. kolay ve pratik bir yöntem olduğu söyleniyor. Eğer ki artırımını yapar ve borcunu öderse haklı ihtar yerine de geçiyormuş. 2. bir haklı ihtarda derhal tahliye edilebiliyormuş....

Avukat mümkün değil dedi

LG Optimus G Pro Kullanıcıları Kulübü

401ppi True Full HD IPS Plus+ Gorilla Glass 2 Ekran | Qualcomm APQ8064T Snapdragon 600 Çipset | Quad-core 1.7 GHz Krait 300 | Adreno 320 GPU | 16GB Depolama |2 GB RAM | Bluetooth v4.0 A2DP, EDR | 13 MP 4208x3120 Piksel, Autofocus, LED Flaş Kamera | 360° Gerçek Panaroma | 1080p@30 Fps HD Video Kayıt | 2.1MP Ön Kamera | Wi-Fi a/b/g/n | NFC | 4G LTE | TV - Out MHL | Android v4.1 İşletim Sistemi
  • dobrasam kullanıcısına yanıt

Kira bedelinin eksik ödenmesi nedeniyle tahliye talepli icra takibi yapılabilir. Usulüne uygun hazırlanmış tahliye talepli ödeme emri kiracıya gönderilir. Kiracı bu icra takibine 7 gün içinde itiraz edebilir veya 30 gün içinde tüm ödemeleri yaparak tahliyeye engel olabilir.

Bu takip yolu genel haciz yoluyla takip yolundan farklı olarak, hem ödenmeyen kira bedelinin kiracıdan tahsilinin hem de kiracının tahliyesinin talep edildiği bir yoldur. Tahliye ihtarlı ödeme emri yazılı ve haklı bir ihtar niteliğinde kabul edildiğinden iki haklı ihtar davasının açılması için yeterlidir.

Yargıtay kararlarında da icra takibi ile gönderilen ödeme emri haklı ihtar olarak kabul edilmiştir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nibera -- 1 Ekim 2024; 0:15:49 >

Yok maalesef. Bir yılı geçti bekliyoruz.

2 haklı ihtarın aynı kira dönemi içinde gerçekleşmiş olması gerekli. önceki döneme ait ihtar sayılmıyor maalesef.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • ozkanros O kullanıcısına yanıt

Sizin duruşma yapildimi acaba

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • bugün arabulucu görüşmemiz oldu. Karşı tarafın avukatı müvekkilinin kendi evinin olduğunu davayı kaybettiğini babasının evinin olduğunu o davayı kazandığını ama kiracısının istinafa gittiğini ve 2 aydır istinafta olduğunu söylemiş. Kendi kaybettiği evi içinde ayrıca istinafa gitmiş.Bizden bir süre talep ettiler. Avukatım maksimum bir süre vermemi istedi ben de 4 ay olarak ilettim. İkinci görüşme Cuma günü olacakmış. Arabulucuda geçen süre dava açma süremizi etkiler mi ? Arabulucuya 17 Eylülde başvurmuştuk ve ilk görüşme için süre çok uzun sürdü

Orijinalden alıntı: göztepe19251925

bugün arabulucu görüşmemiz oldu. Karşı tarafın avukatı müvekkilinin kendi evinin olduğunu davayı kaybettiğini babasının evinin olduğunu o davayı kazandığını ama kiracısının istinafa gittiğini ve 2 aydır istinafta olduğunu söylemiş. Kendi kaybettiği evi içinde ayrıca istinafa gitmiş.Bizden bir süre talep ettiler. Avukatım maksimum bir süre vermemi istedi ben de 4 ay olarak ilettim. İkinci görüşme Cuma günü olacakmış. Arabulucuda geçen süre dava açma süremizi etkiler mi ? Arabulucuya 17 Eylülde başvurmuştuk ve ilk görüşme için süre çok uzun sürdü

ek süre vermenizin sizin için nasıl bir getirisi var. karşılıklı bir fayda olmalı. yoksa ek süre vermenizin sizin için anlamı yok. mesela 4 ay sonra kayıtsız şartsız çıkacağına dair tahliye taahhütnamesi versin. Zaten arabulucu huzurunda bir taahhütname vereceği için itiraz hakkı da olmaz. kolayca tahliye edersiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nibera -- 2 Ekim 2024; 15:11:56 >

• göztepe19251925 G kullanıcısına yanıt
    Arabulucu suresini uzun vermemisler. Izmirde istinaf ne kadar suruyormus? Muhtemelen o sure sonra cikacam der size. 4 aydan daha makul sure verip cikarmak mahkeme ve istinaf suresinden iyi olabilir. Mantikli hareket etmek lazim. Bu arabulucu kararlari mahkeme karari tarzi bisey oluyor sanirim. Su zaman sonra diye arabulucuda evrak alirsaniz en azindan net bir zaman olur elinizde.

evet arabulucu mahkeme gibi bağlayıcı oluyormuş . Avukatımın dediğine göre istinaf 7 ayda süren var 1 sene de. Biraz şans işi . Eğer dediği gibi bir durumu var ise biz ne kadar süre biçer isek biçelim kendi istinafı sonuçlanmadan çıkmaz gibi duruyor. Onun için tek temenni kendi istinaf dosyasının bir an önce sonuçlanması. Bizde adet yerini bulsun diye bir süre vericez zaten büyük ihtimal işin sonu davaya gidecek

Bence arabulucuda fazla zaman kaybetmemek lazim. Izmirde yeni mahkemeler acildi. Durusma sureleri simdilik erkene veriliyor olabilir. Mahkemeler yeniden dolmadan basvurmak lazim. Avukatiniz ile bunuda gorusun derim.

şimdi bu 1 kasımda kirayı zamlı olarak atması gerekli değil mi ? tüfeye göre zam yapacagım max sınırdan.ancak tüfe ayın 3-4 ü gibi açıklanıyor.Bu zammı yaparken ekim ayı tüfesini mi göz önüne mi alacagız ?

Orijinalden alıntı: RavenoLL

1 kasım 2022'de evi kiraya verdim.şuan kiracıyla mahkemeligiz

şimdi bu 1 kasımda kirayı zamlı olarak atması gerekli değil mi ? tüfeye göre zam yapacagım max sınırdan.ancak tüfe ayın 3-4 ü gibi açıklanıyor.Bu zammı yaparken ekim ayı tüfesini mi göz önüne mi alacagız ?

Kasım ayı baz alınacaktır hocam, 1 Kasımda olacaksa, Ekim ayı kira artışı 1-31 Ekim kapsıyor.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.