Şimdi Ara

TP-Link Deco meşh sistem Ana Konu ve kullanıcı deneyimleri (121. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.459
Cevap
89
Favori
105.786
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 119120121122123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Ben de kablonet modem var cihazın birini modeme takıyorum bağlantıyı yapıyorum diğer alıcıyı da uzak köşeye koyuyorum
    Kayıpsız wi-fi ağım mı? oluyor
    Benim sorum şu kablonet modem wi-fi ismi ile bu cihazı aldın mı aynı ismi kullanabiliyor muyuz
    Menzil genişleticilerde bu yok yani modemin tp-link olsa mesh özellikli menzil genişleticiler var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cogman -- 18 Temmuz 2025; 11:20:31 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • cogman kullanıcısına yanıt
    Bundaki mantık artık eski modemi sadece internete açılmak için kullanıyorsunuz, kablosuzunu tamamen kapatıyorsunuz. Mesh sisteminin kendi wifi ağı oluyor. Sizdeki kablonet cihazının wifi ağı da açık kalırsa sinyaller birbirini zayıflatır. Hatta kablonet cihazını bridge modunda kullanmak gerekiyor. Diğer türlü çift nat problemi oluşuyor.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • trkgncr kullanıcısına yanıt
    Peki ethernet portundan TV'ye bağlantı verebilir miyim ana kablonet modemimden
    Sizce almak mantıklı mı
    Yatak odasında çekmiyor 100 mb'lik internet 16 falan çekiyor
    Menzil genişletici var ona aynı ismi versem bile wi-fi'yi kapatıp açmadan geçiş yapmıyor O da beni uğraştırıyor biraz

Bütçem deco m4'e elverişli

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cogman -- 18 Temmuz 2025; 11:50:1 >
    Bahsettiğiniz senaryo tam olarak mesh sistemini anlatıyor. Ana modemin ethernetini kullanabilirsiniz ama tavsiye etmem. Ana modeme bağladığınız deco cihazından ethernet ile tv’ye bağlantı yapmanız daha sağlıklı. Zaten bridge moduna aldığınızda tv’ye kablonetten ethernet de veremezsiniz.

Kablonet modemlerinde bu sistem yapılıyor mu acaba var
    Huawei modem bendeki

Markası modeli önemli değil, sadece internete açılan bir cihaz olsun ve ethernet kablosu ile interneti başka bir cihaza aktarsın yeter. O cihazı sadece ana Deco'ya bağlayıp kenara koyuyorsunuz. Tüm ağ Deco üzerinden ilerliyor. Deco'da internete açılma özelliği yok. Olan modelleri DSL olarak geçiyor zaten. Deco M4'ü ya da herhangi bir DSL olmayan Deco'yu düşündüğünüzde interneti Deco'ya verirsiniz ve evdeki tüm cihazlara yönlendirme işi yapar.

Peki ayarlarken tek ag ismi ile 2.4 ve 5ghz aynı anda yayin yapsami daha stabil yoksa ayri ayrımı bende robot süpürge wifi kombi kontrol ve akıllı prizler var fonri birde akıllı kamera

Ben hep tek bir ağ ismi ile kullandım. Hiçbir sıkıntı çıkmadı. Sıkıntı çıkma ihtimaline karşı da IoT cihazları için farklı bir isimle ekstra sadee 2.4 yayın yapan bir ağ kurabiliyorsun ve bu ağ ana ağdaki cihazlarla iletişim kurabiliyor. Bir ara o özelliği açmıştım ama sonra pratik olmadığını düşünüp tekrar kapattım. 5ghz desteklemeyen cihazlarda hiç problem yaşamadım şimdiye kadar. Bende X50 var ama M4'te de farklı olacağını sanmıyorum.

Destek için teşekkürler Bir de bu cihazlara evde olmadığım da uygulama üzerinden bakabiliyor muyum en azından çevrimiçi mi çevrimdışı mı diye

Evet hatta evdeyken de sadece uygulamadan bakıyorsunuz. Pc üzerinden kurulum yapılamıyor maalesef.

Simdi 500tl farkla deco x10 ve deco s7 var
    Hangisini almak daha mantıklı

2.4 ve 5ghz ikisi de açık bende. Zaten kullanılan ürünün ağı hangisini destekliyorsa ona bağlanıyor. Mesela bende de robot süpürge, ip kamera, wifi ampuller 2.4 te bağlı görünüyor uygulamada, çamaşır makinesi ve buzdolabı da 5ghz de görünüyor. 4-5 yıldan eski telefonlar 2.4 te, diğerleri otomatik 5ghz ye katılıyor.

• MegaWolt38 kullanıcısına yanıt
    Ayrı isimlerle mi hocam yoksa tek bir isimde mi

100mbps için x10 düşünülebilir belki wifi6 olması sebebi ile ama evin büyüklüğüne, Decoları nerelere koyacağınıza ve Decoları birbirine kablolu mu kablosuz mu bağlayacağınıza bağlı biraz. Ama wifi6 olmasına çok da takılmıyorsanız s7 mantıklı olabilir.

Kablosuz haberleşmek için kullanacağım
    Ana alıcıyı salonda modemin yanına
    Diğerini ara orada şu an normalde menzil genişletici var full çekiyor
    Bu cihazın da iyi çekeceğini düşünüyorum ufak s7'ye göre o biraz düşündürdü ama wi-fi 6

Tek bir ağ adıyla iki farklı kanal ayarını açarak kullanıyorum. Ayrıca mesh sistemlerin özellikleri şu, hızlı geçiş açık olursa iki cihaz arası bağlantı kopmadan veya zayıflamadan kullanım imkanı sunuyor. Yani diyelim oturma odasında ilk cihaz var ve telefon ona bağlı, siz hareket edip balkona gidiyorsunuz ve ikinci cihaz da balkona yakın konumda. Mesh sistemde hangisinin alanına daha yakınsanız otomatik ona geçiş yapıyor, ilkinden uzaklaşsanız bile düşük sinyalde kalmamış oluyorsunuz.

Bu konuda youtube'da Murat Gamsız'ın kanalında hem TPLİNK hem alt markası Mercusys mesh ürünleri ile ilgili deneyimleri ve bilgileri anlattığı videoları izlemenizi öneririm, çok fikir verecektir.

• MegaWolt38 kullanıcısına yanıt
    Bir 5 dakika önce ona bakıyordum aynen izledim şimdi
    Kararımi veremedim s7 mi x10 diye

• Mesh cihazları arasındaki bağlantıyı kablo ile yapan deneyen varmı?

• Deco be65 i superonline ile kullanan varmi, gecikme ping sorunu yapiyormu ? Sorun yasadinizmi bu konuda hi- ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben hızım 500 iken wifi ile bağlıyordum. 1000’e geçince kablolu bağladım. 3’lü X50 kullanıyorum.

• 
Sayfa: önceki 119120121122123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.