|
Bildirim
Teknoloji firmalarında başlayan bu küçülme giderek yaygınlaşacaktır.
Pandemi döneminde ABD yönetimi karantinadaki vatandaşlarını susturabilmek için trilyonlarca dolar para dağıttı, AB ülkeleri de öyle. Şimdi faiz artışlarıyla bu paralar geri toplanıyor. Şişen tüm balonlar yavaş yavaş sönüyor. Olan bu. |
İnsanların yaptığı işi robotlara yaptırıyorlar ve çok daha kazançlı bu yüzden işten çıkarılmaların yaygınlaşması çok normal. 2050 Yılına kadar gelişmiş ülkelerin yarısı çalışmayacak , çalışma süreleri kısalacak ve erken emeklilik oranı ve ücretleri artacak. Muhtemelen inanmayacaksınız ama son 20 yılda teknolojinin nasıl çağ atladığını anlamak zor olmasa gerek. Nokia 5110 1999 Yılında almıştım: 2003 Yılında Nokia 6600 duyurulmuştu; en sevdiğim ve uzun süre kullandığım telefonlardan birisiydi, Iphone'un ilk modeli 2007 yılında çıktı(sadece 8 yıldaki gelişme çok ilgi çekici, ben açıkçası Elektronik mezunu olmama rağmen inanmakta çok güçlük çekiyorum! 8 Yılda 2 kez çağ atlamış gibi oldu sanki uzaylılardan teknolojik destek görmüşüz gibi çok fena seviye atladık , ölmeden önce bu hız ile VR teknolojisinin 2 çağ atlamasını çok isterim ilk adım kabinler ve ikinci adım lensler olsun.)
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tobepeople -- 15 Kasım 2022; 23:31:33 > |
|
ne güzel be. Her kansız kurum gibi, çalışan firma Kâr edince ortak olmuyor ama nedense zarar olunca ortak oluyor birden ve işine son veriliyor.. yazık. |
10 bin kişi toplam çalışanların %3'ü ediyormuş. |