|
Seneler boyunca Thanos'un karizmasını inşa ettiler. 10 senelik hype oluşturdular. Doom'da bu yok. |
|

|
Seneler boyunca Thanos'un karizmasını inşa ettiler. 10 senelik hype oluşturdular. Doom'da bu yok. |
|
tırışka değil aslında, sadece köklü villain yok. thanos sadece altyapısı kurulmuş bir kötü değildi, marvel film evreninin ilk büyük kötüsüydü o yüzden infinity saga çok güzel oldu. şimdi doom geliyor ama altyapısı yok karakterin, thanos a gelene kadar en az 10 filmde bağlantı kurdular thanos ile alakalı. doom sadece fantastic four ile tanıtıldı, karaktere tek hype downey jr den geliyor. ben captain america istiyorum aga, iron man istiyorum. yıllarca bu karakterler ile devam ettik. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Halikarnas Şakşakçısı -- 23 Ağustos 2025; 22:13:13 > |
|
fragman ne zaman gelir acaba |
|
Thanos muazzam inşaa edilmişti, izleyici thanosla bağ bile kurabiliyordu. Doomla alakalı bunlar hiç yok. Yakında doom ağırlıklı doomsday fragmanı geliyormuş. Tony starkın varyantı olması bile gülünç birşey bence. Kim düşündüyse iyi akıl edememiş. Çok iyi bağlamaları lazım. Ben beklentimi düşürdüm, endgame bu işin zirvesi net |
|
Bağlantıyı yazayım sana hemen.parmağını şıklattıktan sonra bir boşluğa düşer, ordan kurtulmaya çalışırken iç muhasebeye girişir. İyi kötü yanları çatışır. Ordan kurtulur ve bilinmez bir evrende uyanır. Hala içindeki çatışma devam ederken, bir olay onu kötü olmaya iter. Ve böylelikle macera başlar :) Evet nereye imza atıyoruz nerden alıyorum oscar’ı. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kulak Misafiri -- 4 Kasım 2025; 11:0:20 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Tony Stark'ın kötü olduğu bir seri vardı. Ama hayranları aşırı tepki gösterdi ve seriyi bitirdiler. Tony Stark'ın kötü yola geçeceği veya seçeceği bir senaryo bence çok zor. |
|
Dünyayı bize büyük gösteren o'nun büyüklüğü değil, bizim küçüklüğümüzdür (Şeyh Edebali) Sen nefsini hak ile meşgul etmezsen, nefis seni batıl ile meşgul eder. Suç her zaman başkasındadır; kendimiz her zaman masum, çalışkan, azimliyiz. Sıradan insanların büyük televizyonları, sıradışı insanların ise büyük kütüphaneleri vardır.
|
|
Flash gibi düşün. Spoiler vermeyeyim de, döngüyü kırmak için çarpıştığı bir varlık vardı. Öyle bir senaryo hayal ediyorum. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Bu video için ayrıca bir konu açmak istemediğimden ve gelecek Marvel yapımlarından biri olan Avengers'ı da düşünürsek bu konuya iyi gider diye burada paylaşmayı uygun gördüm. Marvel, 2010’ların en büyük popüler kültür gücüydü. Endgame döneminde tüm dünyayı ekran başına kilitleyen, sinema tarihinin en büyük hype anlarını yaşatan bu dev yapı… nasıl oldu da birkaç yıl içinde böylesine çöktü?
Bu videoda Marvel’ın düşüşünün arkasındaki gerçek nedenleri masaya yatırıyoruz.
Kevin Feige’nin yönetimde yaptığı kritik hatalar, evrenin kontrolsüz büyümesi, kalitesiz yapımların izleyici güvenini yok etmesi, dizi/film enflasyonu, stüdyolar arası rekabet ve arz-talep dengesinin nasıl bozulduğu… Hepsini verilerle ve örneklerle anlattım.
▪️ Marvel neden artık eskisi kadar konuşulmuyor?
▪️ Neden yeni Avengers fragmanı kimseyi heyecanlandırmıyor?
▪️ Kevin Feige gerçekten suçlu mu?
▪️ Evren neden kontrolden çıktı?
▪️ Marvel yeniden toparlanabilir mi?
Bu soruların tüm cevapları bu videoda.
Her hafta 18.18’de yeni videolar için abone olmayı ve bildirimleri açmayı unutmayın. ❤️
Metin Yazarı: Ali YAŞAR
Seslendirmen: Burçin DİRENCİ
Kurgu: Ali Yaşar
Beni buradan takip edebilirsiniz.
https://www.instagram.com/filmograf
https://www.twitch.tv/filmografmedia
https://twitter.com/Filmografmedia
https://discord.gg/Tv7zetKEg7
#işbirliği #reklam https://www.youtube.com/watch?v=gOiZxU7Bgvk< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kartal Göz -- 2 Aralık 2025; 17:45:45 > |
|
Şimdi baktım da disney bu sene 3. Çeyrek itibarıyla 5 küsür milyar dolar net kâr açıklamış. Marvel battı falan hikaye yani, marvel kötü gitse diğer projeler o açığı kompanse ediyor ki en kötü filmlerinde bile zarar ettiklerini sanmıyorum. Zaten yoldaki 2 avengers filmiyle en az 3 milyar dolar gişe yaparlar. Sonra da reboot patlatıp evreni yeniden şekillendirirler. marvel battı demek yerine marvel şımardı demek daha doğru olur. Karakterlere ve hikayelere odaklanmaktansa saçma sapan işlere girip izleyiciyi soğuttular. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Man in the Suit -- 3 Aralık 2025; 11:7:10 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Sanırım video başlığını atan kişi olayı maddi olarak değil manevi olarak ele alıp bu yüzden "battı" demiş, kirlendi anlamında. Yoksa dediğin olabilir. Çünkü video içeriği de Marvel'ın şirket kârıyla zararıyla ilgili değil, projelerinin neden artık eskisi gibi insanları heyecanlandırmamasıyla neden kötü olduklarıyla ilgili. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Marvel yapımlarının kalitesinin düşmesi çok normal eskiden 5-6 proje ve karakteri yönetiyorken şimdi 25 karakteri projeyi yönetiyorsun doğal olarak özen ve kalite düşüyor ama yine de Avengers filmlerinde bu etkiyi göreceğimizi sanmıyorum yine başarılı filmler olacaktır |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nil2014 -- 15 Aralık 2025; 23:34:37 > < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Fragman sızdırmasıymış after credit sahnesini fragmanda vermezler. Spoiler,mesajı görmek için tıklayın. |
|