Şimdi Ara

Steam Deck [ANA KONU] (469. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (3 Mobil) - 2 Masaüstü3 Mobil
5 sn
9.377
Cevap
263
Favori
431.509
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
46 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 465466467468469
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Tek bir uygulama üzerinden halledebilsek yeter, tabi birde Frame generation özelliği bence gereksiz gibi, makine 30 fps ile çalışıyorken bunu sanal 6 yapmak pekte 60 gibi değil 30 gibi hissettiriyor, yani 30 olanı sorunsuz ve gerçekçi 40 yapsa yeter vallahi, veya 60 fps verecek iken bunu daha az bir güçle sorunsuz verse kafi

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Hobi: Hpi Baja 5b SS - GS Vision pro - Traxxas E-Revo - Rc4wd Trail Finder 2 - Enroute Berg 2.2 - Mst Ms01D - Geprc mark4 - X2 Elf 88mm - Sanwa MT4
  • Deck Wizardyoutube
    FSR4 Steam Deck Stellar Blade Performance Tested: FSR 4.0.2 Vs FSR 3.1.5
    https://www.youtube.com/watch?si=FKr7SPQh2HTyUaqW&v=WlBqyzO6Tzk&feature=youtu.be

Fsr 3 ve Fsr 4 arasındaki Fark mükemmel

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi s_demirci_53 -- 18 Eylül 2025; 17:30:26 >

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi s_demirci_53 -- 21 Eylül 2025; 0:41:5 >
  • s_demirci_53 kullanıcısına yanıt

Go 2yi beklemek mantıklı mıdır ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi s_demirci_53 -- 21 Eylül 2025; 0:41:38 >
  • Arkadaşlar merhaba .Yaklaşık bir yıldır ara sıra yeni yollar denememe rağmen çözemediğim bir durum var .Artık bende bir saplantı olmuş .Belki burda çözecek biri vardır diye buraya yazıyorum .şimdi oxenfree 1 oyununda resmi Türkçe dil desteği var ama oyun ayarlarında Türkçe yok sadece birkaç dili seçmek mümkün .

https://sinnerclownceviri.net/konu/oxenfree-tuerkce-dile-cevirme.5381/

Bu sitede reg ile biten dosyayı indirip çalıştırdıktan sonra oyun dili Türkçe oluyor yazmışlar ,neyse bunu PC’de denedim işe yaradı ama ne yaptıysam steam deck üzerinden reg dosyasını çalıştıramadım yada oyunu Türkçe yapamadım.acaba teknik bilgisi iyi olan ve buna çözüm bulacak bir arkadaş var mı .!

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• hakoyeto kullanıcısına yanıt

Hocam ChatGPT 4 adet çözüm listeledi. Belki işinize yarar. :)

1. Steam ayarlarından oyunun dilini Türkçe seçmeye zorlamak

Steam Deck’te oyunun üstüne gel → Properties / Özellikler → Language / Dil sekmesine bak.

Eğer orada Türkçe çıkmıyorsa ama Windows’ta reg ile zorlanıyorsa, demek ki oyunun Linux sürümünde dil seçim ekranı daha kısıtlı.

2. Oyunun config dosyaları üzerinden dili ayarlamak

Reg dosyası aslında şunu yapıyor: Windows kayıt defterine oyun için Language=turkish gibi bir satır ekliyor.

Steam Deck’te oyunun kurulu olduğu yere gir:

/home/deck/.local/share/Steam/steamapps/common/Oxenfree/

Orada settings.json, prefs.ini, registry.json gibi bir dosya olabilir.

Bu dosyalardan birinde "language": "english" veya "locale": "en" gibi bir değer bulursun. Onu "turkish" yap.

3. Proton ile Windows registry’yi düzenlemek

Steam Deck’te Windows oyunları Proton üzerinden çalışıyor. Proton da kendi içinde bir Windows registry tutuyor.

Protontricks yükleyerek ilgili oyunun registry’sine müdahale edebilirsin.

Adımlar:

Deck’te Desktop Mode’a geç.

Konsole aç, flatpak install flathub com.github.Matoking.protontricks komutuyla Protontricks kur.

protontricks <APPID> komutuyla Oxenfree’nin registry’sine gir (Oxenfree’nin Steam AppID’si: 388880).

Orada Windows’taki gibi dil kaydını ekleyebilirsin.

4. Steam launch options ile denemek

Bazı oyunlarda şu şekilde işe yarıyor:

-culture=tr -lang=turkish

Bunu: Oyuna sağ tık → Özellikler → Launch Options kısmına yaz.

PSN : NHCanX

• NHCanX kullanıcısına yanıt
    Hocam merhaba bunları denedim şu dil dosyası bile değiştirme yaptım ama olmadı .bu oyuna bir türlü ayarlama yapamadım .belki teknik konularda becerikli biri kendi cihazında bu oyuna dener ve başarır diye düşündüm öyle bana öğretir .

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Hobi: Hpi Baja 5b SS - GS Vision pro - Traxxas E-Revo - Rc4wd Trail Finder 2 - Enroute Berg 2.2 - Mst Ms01D - Geprc mark4 - X2 Elf 88mm - Sanwa MT4
  • Baldurs Gate 3 artık native linux olarak steam deck te. 

store.steampowered.com
    Baldur's Gate 3 - Hotfix #34 Now Live! - Steam News
    https://store.steampowered.com/news/app/1086940/view/511843343389426278?l=english

• Emudeck Zelda botw key hatası veriyor arkadaşlar uygun key nerden bulurum yardımcı olabilecek bir arkadaş var mı

Orijinalden alıntı: s_demirci_53

Adamlar ne güzel en önde detayına kadar yazmış, ah be bir indirim gelse de hesabımda oynasam

Çok yakında steam da mevsimsel indirimler başlıycak, 30% civarı belki daha üzeri indirim alması muhtemel.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Question-X -- 24 Eylül 2025; 4:48:38 >
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.