Bende hem Sony hemde Philips var. Sony devamlı android menüde açılıyor ama Philips devamlı hdmı 4 ile açılıyor. Çok saçma. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
2021-2022 Philips TV (MiniLed, Oled, DLed) (34. sayfa)

-
-
İnternet tarayici/Google chrome
Dosya duzenleyici/es file explorer
Media oynatici/vlc player
App kurmak icin /apk mirror
Kumanda duzenlemek icin /button mapper
İp tv icin/by iptv pro
Dosya transfer / send files to tv
*Ps1 oyun icin/ epsxe
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
65PUS9206 kullananlar ayarlardan dts play-fi seçeneğine girip, kullanılabilir olduğunu gören var mı? Benim TVde "bu TV uyumlu değildir" yazıyor. Kablosuz hoparlörler nasıl bağlanacak?
-
Fiyatlar dünya genelindeki enflasyon ve ülkemizdeki kur / hiperenflasyon sebebiyle bundan sonraki süreçte 3 - 5 sene üzecektir. Çok ertelemeden münasip bir kur seviyesinden almak lazım.
Halihazırda Sony 75XH9096 kullandığım ve 2021 serisi tam içime sinmediği için Philips 2021 serilerini pas geçmiştim. 2022 modellerden 77OLED807 veya 75PML9507 değerlendiririm diye düşünüyordum ancak LG 2022 model OLEd fiyatları (77B2:4500 Euro, 77C2:5400Euro ve 77G2: 6000 Euro) korkunş. Yeni nesil OLED EX panel olduk.a pahalı geliyor. O yüzden 77 OLED807 fiyatı da yüksek olacak gibi duruyor.
Belk miniled tarafında fiyat biraz daha insaflı olur. O yüzden 75PML9507 fiyatını da bekliyor olacağım.
Elimdeki TV'yi satıp üzerine biraz ekleme yaparak 2022 modele yükseltmeyi makul görebilirim ama bu fiyatlara göre sanki "birazdan" fazla ekleme yapmak gerekecek.
Eskiden eskiyi sat ve yenisi için biraz ekleyip alma işini araba için düşünürdük. Artık TV için düşüneceğiz galiba. Çok can sıkıcı bir hal aldı.
Philips miniled modelini 2021 yılında nistepen uygun tutmuştu. 65 OLED ile 75 miniled denk/civarında gitti fiyatları ki şu an 65 OLED936 modeli 75PML9506'dan daha pahalı.
O yüzden 2022 modellerde de sanırım ilk adayım 75PML9507 olacak gibi duruyor. OLED EX panel 77OLED807 için de fiyatı direk yükseltecek gibi duruyor.
Philips daha fiyat açıklamadı ama Samsug miniled FALD TV fiyatları çıktı.
75QN85B--> 3400 Euro
75QN90B--> 3900 Euro
75QN95B--> 4700 Euro
Philips 75PML9507 model gamı olarak en azından orta seviye 90B serisinden aşağı olmaz diye düşünüyorum. O yüzden Philips de 4000 Euro gibi bir fiyat ile çıkarsa 60.000TL olur tertemiz.
75PML9507 modeli de 60000TL gibi gelecekse ya bu işten komple vazgeçerim ya da 2021 modeli tekrar değerlendirmeye alırım.
Biraz uzun oldu ama konuyu desteklemek adına da genelde biraz sesli düşünerek mesaj yazıyorum konuya :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oup59 -- 4 Mart 2022; 10:6:47 >
-
Tv'yi açarken kumandadaki on-off butonu yerine home tuşu ile açmayı denediniz mi?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
9506 vs satılıyor hiç mi alıp kullanan yok? İnceleme videosu yok internette bu nasıl bir seri?
-
Philips'in şimdiye kadar ürettiği en az inceleme ve bilgi olan tv modeli herhalde 9506. Ben Teknosa'da teşhirde inceleme fırsatı buldum. Açıkçası görüntüsü beni tatmin etmedi. Renklerde bir solukluk gözüme çarptı. Miniled bir tvden daha iyi bir görüntü beklerdim açıkçası. LG C1 oled ile aynı parayı istiyorlar ama oled ile yan yana kıyaslayınca gözünüz hep olede kayıyor açıkçası. Fiyatı daha uygun olmalıydı bana kalırsa
-
9206 haftalardır hiçbir yerde yok. Philips zaten Türkiye'yi pek ciddiye almıyor görünüyor ama bu kadar uzun süredir de stoklara gelmemesi çok ilginç.
Alternatif olarak Sony X90J olabilir gibi geliyor bana ama olmuşken OLED olsun, sağlam görüntü alayım derseniz de LG B1 veya C1 almak isteseniz bu sefer de 27-28 civarı hep arada çılgın fark var.
Bir ara ÖTV dilim düzenlenmesi yapıldı ama alınabilir mantıklı arabaların hiçbiri stoklarda yoktu veya aşırı pahalıydı ya yine, o durumun benzerini yaşıyoruz resmen.
Philips 9206'ların ne zaman stoklara geleceği ile ilgili de hiçbir şey söylemiyor. Onlara da sürpriz olacak galiba.
-
Bu saatten sonra 9206 stoklara girer mi o bile şüpheli. Philips dahil tüm markalar 2022 serilerini duyurdu. Büyük kısmı yaz ayları itibari ile dünya genelinde satışa çıkartacak. Philips geçen sene yaptığı gibi geç çıkarma hatasını yapmayacak gibi duruyor. En azından birkaç model ytaz başı piyasada olacak. Almak isteyen 2021 model kapalı kutu artık nerede denk gelirse alması lazım.
Genelde kalan stokları tüketmek için Mayıs aylarında indirim olur. Ama Philips 2021 için zaten stok yok gibi. O yüzden Philips 2022 modelleri beklemek lazım. Ama 2022 modelleri direk pahalı girecek zira güncel kurdan stoklara alacak firmalar.
-
Philips 2021 yılı modelleri tam numunelik oldu. Stoklara çok geç girdi ve sayıda çok az idi. 2022 modellerinde umarım aynı hatayı yapmaz. Her ne kadar zaten yüksek fiyat ile pazara sunulacak da olsa en azından rakip firmalar ile benzer ürün çıkış takvimine sahip olması lazım. Philips/TP Vision işi iyice butik TV satıcılığına döktü. Yeni Philips TV alanlar genelde eski müşterileri oluyor. Sony, Samsung, LG tarafından müşteriyi kendisine pek çeviremiyor.
-
Evet hocam Philips kullanan Philips alıyor tekrar genelde. Bunda ambilight ın da büyük etkisi vardır bence. LG nisan ayında yeni modellerini dünya ile aynı anda Türkiye'ye getirecek. Sony de genelde erkenden getiriyor. Samsung ise TR'ye IPS panel getirmeye devam edecek herhalde. Philips de kusura bakmasın 30.000 tl istediği 9506 modelinin bir tane incelemesi yok ben bu parayı neden vereyim bu markaya? Sanırım bu sene kalteli bir tv almak isteyenler için en mantıklı seçenekler oled olarak LG C2, SONY A80K ve led olarak da SONY X90K ve miniled X95K olacak. Philips miniled 9507 ve oled 807 modelleri inceleme konusunda yine eksik kalırlarsa tercih dışı kalırlar. Sony modellerini özellikle merakla bekliyorum ama fiyat ne kadar olacak orası biraz korkutuyor
-
Hocam Philips'in 30000TL istediği 9506'ya para vermeniz için size 1 neden sunayım. 9507 olanı 60.000TL olacak :)
Şaka bir yana 75 inch miniled ve 77 inch OLED'lerde diğer markalarda fiyatlarda ürün segmentine göre 3800-6000 Euro. Philips daha fiyat duyurmadı ancak benzer fiyatlar ile olacağından sanırım bu sene 65 inch modelleri 40.000-45.000TL ve 75 inch modelleri 55.000-60.000TL civarı olacak.
ABD'de satılmadığı/tercih edilmediği için incelemeleri de daha az oluyor ve LG, Samsung, Sony ile karşılaştırmalarını da pek göremiyoruz. Genel pazarı EU ancak Avrupa sitelerinde pek inceleme çıkmıyor. AVSForum ana konularında çok yararlı bilgiler paylaşılıyor. Genelde orayı takip ediyorum.
Sony zaten pahalı olacaktır. Ama LG ve Samsung da 2022 modellerde MSRP yükseltti. Philips bunlara göre daha uygun fiyatlı olabiliyor. Ancak bu sene iyi bir OLED/miniled TV alacak olanlar eğer 65 ve üzeri bakıyorsa 40.000TL-60.000TL hazırlaması gerekecek ki bu rakamlar TV Sony olacaksa daha da yukarıda olacaktır.
Bilgi amaçlı olarak topluca burada duyurulan fiyatları ekleyeyim:
LG 4K OLED modelleri (65 inch ve üzeri)
A2 65 inch 2600 Euro/77 inch YOK/83 inch YOK
B2 65 inch 2800 Euro/77 inch 4500 Euro/83 inch YOK
C2 65 inch 3200 Euro/77 inch 5400 Euro/ 83 inch 7500 Euro
G2 65 inch 3600 Euro/77 inch 6000 Euro/ 83 inch 9000 Euro
LG 4K Miniled FALD modelleri (65 inch ve üzeri)
QNED85 65 inch 2000 Euro/75 inch 2900 Euro/86 inch 4100 Euro
QNED90 65 inch 2500 Euro/75 inch 3800 Euro/86 inch 5700 Euro
QNED95 65 inch Fiyat Yok /75 inch Fiyat yok/86 inch YOK
Samsung 4K Miniled FALD modelleri (65 inch ve üzeri)
QN85B 65 inch 2500 Euro/75 inch 3400 Euro/85 inch 5000 Euro
QN90B 65 inch 2800 Euro/75 inch 3900 Euro/85 inch 5600 Euro
QN95B 65 inch 3500 Euro/75 inch 4700 Euro/85 inch 6400 Euro
Samsung ve Sony tarafından kullanılacak olan QD-OLED panellerin de ucuz olmayacağı biliniyor.
Keza LG ve Philips tarafından kullanılacak olan OLED EX paneller de ucuz değil.
High end TV'lerde miniled modelleri OLED modellere göre uygun fiyatlı çıkacak gibi duruyor.
Bundan dolayı 65 inch OLED807 ile 75 inch PML9507'nin nispeten yakın ancak 75PML9507'nin %10-%20 daha pahalı bir fiyata satılacağını ancak 77OLED807'nin ise bu iki modelden oldukça yüksek bir fiyata satılmasını bekliyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oup59 -- 7 Mart 2022; 15:59:54 >
-
Bu dediğiniz senaryo bir de kurlar bu seviyelerde kalırsa olacak olan. Kurlar yükselmeye tekrar başlarsa o zaman görün bir de olacakları :) Hocam benim ayırdığım bütçe belli. Dünyada kıyamet koparken çok aşırı bir masrafa da tv için girmek istemeyebilirim. Bu sene kasım ayında black friday ile beraber dünya kupası da başlayacak. Markalar geçen yıllara göre bu sene çok daha fazla kampanya yapacaktır mutlaka. 65 inç tv ihtiyacım var ama kasım ayı civarında 65 inç kaliteli tv ler (LG C2, SONY A80K ve SONY X95K) hala 40-45 bin tl aralığında olursa o kadar para bir tv ye vermem. Sony fald lcd X90K'yı alır geçerim artık
-
Halihazırda 75XH9096 ve harici Gradient Ambilight kit kullanıyorum. Ebat olarak 75 Miniled veya 77 OLED bakmayı düşündüğümden dolayı o modellere odaklandım ve ne yazık ki 55.000-65.000TL'den aşağı olmayacak gibi. O yüzden ben de muhtemelen sadece hobi amaçlı ve bilgi paylaşmak için 2022 modelleri takip ediyor olacağım. Zira hangi Cuma (efsane, gülümseten, kikirdeten vs.) olursa olsun bu TV'ler artık çok pahalı
2021 Sony LED FALD modellerine bile çok pahalı çıktı demiştik ama 2022 yılı modelleri LED sınıfında bile o rakamları indirimde görmeyecek gibi. Baktığınız TV'ler de muhtemelen 65 inch için ne yazık ki söylediğiniz gibi 40-45K aralığında olacaktır. 65C2 mesela 3200 Euro. Tertemiz 50K yaparlar. İndirimde bile ancak 40-45K görür. Kurlar artmaz ise o da.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi oup59 -- 7 Mart 2022; 16:5:8 >
-
9206 bence başarılı bir televizyon. Stok olsa iyi satabilirdi Philips. Hala stoklara girmemesi çok enteresan.
-
Evet televizyon tasarım, görüntü ve ses kalitesi olarak tatmin edici. Fakat destek servisi tam anlamıyla fiyasko. Birincisi, 16GB dedikleri TV 8GB. ama ısrarla 16 GB olduğunu söylüyorlar.(sadece onlar biliyor ya!) İkincisi, uzaktan kumanda ergonomik olarak çok kullanışsız ve 3-5 dakikada bir yanlış komutlar gönderiyor. Üçüncüsü, TV özelliklerinde DTS play-fi sayesinde kablosuz ses sistemi ve hoparlör bağlanabileceği belirtilmesine rağmen ayarlar kısmında "bu özellik TV tarafından desteklenmiyor" ifadesi vardır. Destek servisi komik ve anlamsız bir cevap vermiştir. Bu uygulama DTS tarafından verilmektedir. Onların yazılımı güncellemeleri gerekir, onlarla görüşün demişlerdir. Diğer kullanıcılar da bu özelliğin aktif olduğu ancak TV'nin yazılım güncellemesinden sonra kullanılamaz olduğunu belirtmişlerdir. Demek ki sorun philips yazılımndadır. DTS için lisans bedeli durumunun da etken olma ihtimali var. Yüzsüzlüğe bakarmısınız, kendileri TV yazılımını güncellemek yerine müşterinin DTS desteği veren kuruluşla görüşmesini öneriyor.
-
Ben 75pml9506 kullanıyorum. Sorularınız varsa cevaplayabilirim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CooLStyLe -- 8 Mart 2022; 0:38:48 >
DTS Play-fi özelliği çalışıyor mu? Ayarlardan bakarmısınız. Çalışmıyorsa destek isteyiniz.
-
Görüntü kalitesi, varsa yaşadığınız sorunlar, daha önceden OLED kullandıysanız arasındaki farklar vb. genel tecrübenize yönelik yorumlar ile konuya katkıda bulunursanız seviniriz hocam.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X