Haiku, BSD, Linux, Solaris dağıtımları dışında açık kaynak kodlu ve minimal bir işletim sistemi arayanlar için ufak boyutuyla kayda değer bir alternatif oluşturuyor. Be İşletim Sisteminden (BeOS) esinlenen Haiku'nun 32 bit ve 64 bit sürümleri bulunuyor. Dosya sistemi olarak BFS kullanan Haiku, diğer işletim sistemlerine ait bölümleri de görüntüleyebiliyor. ![]() 32 bit sürümün çalışması için minimum Intel Pentium II; AMD Athlon işlemci serisi, 256 MB RAM bellek, 800x600 çözünürlüğe sahip bir monitör ve 3 GB disk alanı, 64 bit sürümün çalışması için ise minimum Intel Core i3; AMD Phenom II işlemci serisi, 2 GB RAM bellek, 1366x768 çözünürlüğe sahip bir monitör ve 16 GB disk alanı gerekiyor. Türkçe Dil Desteği Bulunuyor ![]() Türkçe dahil çoklu dil desteğine sahip Haiku, kullanımı basit ve hafif bir işletim sistemi oluşturmak için ortaya çıkmış bir proje. Güncel sürümü Haiku indirme sayfasından indirip kurabilir, kurulumda yardım almak isterseniz kurulum kılavuzuna danışabilirsiniz. Daha detaylı bilgi almak için www.haiku-os.org adresindeki proje sayfasını ziyaret edebilirsiniz. |