Şimdi Ara

Yatırım Fonları + Bono (%41,5) / Tahvil + BES Fonları (ANA KONU) (1377. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: ltfgvn Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 6 Misafir (2 Mobil) - 5 Masaüstü2 Mobil
5 sn
27.527
Cevap
939
Favori
1.491.054
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
81 oy
Popüler Konular listesinde
25. Sırada  bugün en iyi #2
Sayfa: önceki 13731374137513761377
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Yatırım Fonları + Bono (%41,5) / Tahvil + BES Fonları (ANA KONU)

Ya şöyle bir şey olursa 80 ler tarafını bir tarafa bıakıyorum. 2012 lerdeki değerine 12-13 yıl sonra gelebilmiş .

portföyümde bana göre yüklü gümüş var , ihtiyacım olmayacak bir paraydı bağladım , ama gobaba nın dediği gibi herkesin risk algısı iştahı beklentileri farklı.

Bende çok büyük kendimce riske girip BES/BEFAS portföyümün %50 sini Gümüş- Altın- Kıymetli madenlerde tutuyorum.

Yatırım fonu TEFAS tarafında bayağı düşük bir kısmı bu şekilde. Ama maalesef yabancı fon ağırlıklısıda , BİST ağırlıklısıda maalesef iyi sonuçlar getrmedi.

Altın.s1 de aynı gün içi alım satım, satım alım emirleri ile günü kurtardım birkaçhafta içinde 1 yıllık mevduatı geçtim tamam bu kadar kalbe yüklenmek bıraktım. Şimdi akışına bıraktım pozizyon almak karar vermek zor. Eski radikal karar almalar aşırıaşırı risklere girmekte uykusuz her gece durumu olmasın diye. AZ OLSUN ÖZ OLSUN. İnsan yaşlanınca korkusuda artıyor :P

BES/BEFAS

56 yaş ve 10 sene biten fon şubatta %100 altın fonu yaptım radikal kararla tüm fonları değiştirdim. sonra gene eylül başında eskiler kalsın dedim tüm yeni ödemelere şu fonlar eklensin dedim. portföy oranları değiştı. zaten heran istesem yarın bike çolış verp bes fon paramı sadece %5 stopajla çıkıyorum. hemde bu sene çıköayıp 2025 devlet katkısınıda kaptım. şimdiden ek ödemelerle 2026 devlet katkısımıda garantiledim. 2026 mayıs ına kadar da kalırım. sonrası mechul.

birde birkaç hafta önce yeni bes açtım kendi adıma yoktu. kapatmıştım dara düşünce. onuda yavaştan deneyeceğim. bu yılın devlet katkısını kapacak kadar ödedim. 10 yıl sürecek bir kumbara hesabı ölmez sağ kalırsam.

t

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GoGoBaBa -- 17 Aralık 2025; 19:10:47 >
    "Aklı olan her aptal bir şeyleri daha büyük, daha karmaşık ya da daha zarar verici yapabilir. Ama bunun tersini yapmak büyük bir cesaret ve bir dahinin dokunuşunu gerektirir." E.F. Schumacher’in makalesinden
    .
    ..
    ...

• bes ek ödeme hangi kartlara taksit kampanyaları var acaba

Elbetteki ileride her türlü senaryo olabilir. Ona göre herkes kendi pozisyonunu revize eder. Ben şu an kısmen pişmanım neden daha fazla PPF bozmadım diye. Cuma günü Japonya MB ters köşe yapmazsa ve %0.25 kadar faiz artırınca vereceği tepkiye de bakmak lazım. Hepimiz adına hayırlısı olsun dilerim. ❤️

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 17 Aralık 2025; 21:33:42 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • piri.reis kullanıcısına yanıt

enpara 15bin TL 6 taksit sonradan

Denizbank 99,999.- TL katılanlara 3 taksit. aynı kampanyada yani ayda 2 kere toplamda 200bşn TL 3 taksit otomatik bölüyor.

bugün sağlık harcaması yaptım.

ziraatdinamik 2 ve 3 taksit bölüyor sonradan

denizbank 10bin e 1000 tl verecek

ziraat dinamik 1500 e 100 tl verecek

kuveyt Türk 100bin tl harcamayı sonradan 5 eşite böldü.

birkaç banka kartı daha kullandım ama provizyonda işlem yapmadı yani peşine sonradan taksit veya bomus verecekmi bakacağım.

bes için bszı kartlar sonradan taksit yapabiliyor denemek lazım. sektörü sigorta görüp böle iliyor MCC kodu tanımından kaynaklı

ara ara birçok banka tapabiliyor bu tür kampanyalar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    "Aklı olan her aptal bir şeyleri daha büyük, daha karmaşık ya da daha zarar verici yapabilir. Ama bunun tersini yapmak büyük bir cesaret ve bir dahinin dokunuşunu gerektirir." E.F. Schumacher’in makalesinden
    .
    ..
    ...
  • programmer_onur kullanıcısına yanıt

gecen gün Kuveyt türk gğmüş fonumu portföyü de az da olsa mevcut olanı paylaşmıştım.

şimdi gene portföyde mevduat ppf yerine aldığım 2 farklı gümüş fonu alış tarih ve miktarlar ile ne kazandırmış görelim.

3 ayda %51 kazanç. herşey ortada.

satarken kârdan %17.5 stopaj da kesecek tabi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GoGoBaBa -- 17 Aralık 2025; 22:14:14 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 
Sayfa: önceki 13731374137513761377
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.