Eyvah sorun DSG değilmiş. Ne olacak şimdi? Mal sahibine bela okuyanlar. Dalga geçenler. Enayi yerine koyanlar. Saygının olmadığı yerde seviye de olmuyor. Forum klavyenin başından çemkirmeyi marifet sayanlarla dolu. Fakat bu konu sayesinde öğrenmiş oldum ki memlekette epeyce DSG uzmanı varmış. Dsg ile Edc arasındaki fark nedir desem? Çoğunuz bilmez. Ben nereden biliyorum? İki şanzımanı da kullandım. Dct de çift kavrama. Fakat kullanmadığım ürün hakkında bir iki cümle harici bilgiye sahip değilim. Söylenti bu yönde der geçerim. Maşallah siz her şanzımanı kullanmışsınız. Tecrübe abidesisiniz. Çoğunuz yalan söylüyorsunuz. Çoğunuzun manuel vites arabası ya var, ya yok. Yazdığınız satırların arası bunu ele veren ip uçlarıyla dolu. Oradan buradan izlediğiniz bir kaç video ve bir kaç forumdan tıpkı sizin gibilerden öğrendiklerinizle ahkâm kesiyorsunuz. Sıfır alıp 75 binde Dizel Dsg octavia satan hekim arakadaşımız hiç sorun yaşamadı. Yine bir arkadaşımızın 132 binde alınan Dizel Dsg Superb 195 bine geldi. Sıkıntı yok. Öte yandan 10 binlerde 20 binlerde arızalanan Dsg araçları da duyuyoruz. Bu durum Dsg çok iyi ya da çok kötü anlamına gelmez. İyiyse 10 binde nasıl bozuluyor? Kötüyse 190 bini nasıl görüyor?Kendi aracımda Dsg. İlk defa Vw aldım. Fakat henüz 2500 km dir kullanıyorum. Kendi tecrübem yok sayılır. Şanzımandan çok Vw kötüleyenler de var. Öğretmen arkadaşımız 2018 yılında sıfır corolla aldı. 2-3 ay sonra arabanın boyası dökülmeye başladı. Bildiğin parmakla soyuluyordu. Şimdi Toyota kötü mü diyelim? Her yıl Dünya satışlarında mutlaka ilk 2 de yer alan markaya kötü dersen "Herkes aptal sen mi akıllısın?" deyip gülerler adama. Her marka iyi yönüyle kötü yönüyle tartışılır. Fakat Özürü olmayan da yoktur. |
|

Yeni Kayıt

Konudaki Resimler

önceki
kullanıcısına yanıt

kullanıcısına yanıt