Selam; Elimde; - AirTies 5760 Air - EdgeRouter X ER-X cihazları var. Airties'ı modem, EdgeRouter'ı yönlendirici ve Zyxel'i kablosuz erişim noktası olarak düşündüğüm senaryoda, kurulumda sıkıntı yaşamam sonrasında sizlere danışmak istedim. - Airties'ı resetledim, Turk.net kullanıcı bilgileriyle kurulumu yaptıktan sonra cihazı önce köprü moduna aldım. Daha sonra DHCP Sunucu seçeneğini kapalı hale getirdim. ![]() ![]() Aynı bölümde yer alan "Yerel IP Konfigürasyonu"ndaki IP adresi kısmına dokunmadım? ![]() İnterneti aldığım AirTies'ın 192.168.2.1 IP adres bloğundan mı devam etmeliyim yoksa EdgeRouter'ın 192.168.1.1 IP adres bloğuna göre mi yapılandırmalıyım AirTies modemi? ![]() EdgeRouter arayüzünde sanırım DHCP'yi seçmeliyim? ![]() AirTies modemin kurulumunu yaparken turk.net e ait kullanıcı bilgilerini girip kaydettim. Modemi köprü moduna aldıktan sonra o bilgileri görebileceğim AirTies cihazındaki sekme ulaşılmaz oldu. ... Yerel ağ yapılandırma hususunda, bilenler için basit gelebilecek konular benim gibi bilmeyenler için çileye dönüşebiliyor. Youtube'da izlediğim 'yerli' anlatımlar yetersiz ya da anlatımda ciddi sıkıntılar mevcut. Yabancı kaynaklarda ise, (EdgeRouter özelinde) mevzunun modem ayağına neredeyse hiç dokunmadan dalış yapıyorlar. Yerli anlatımlar yoğunlukla Modem-Access Point 'kablosuz' kurgusu üzerine yapıldığı için kafa karışıklığına sebep oluyor. Bilen anlayan arkadaşlardan, özellikle de EdgeRouter kullanmış arkadaşların yardımını bekliyorum. Herkese iyi forumlar |