|
Merhaba. Direk konuya gireyim 2 yıldır müzik yapma ve çalma işindeyim daha yaşım çok genç (16) yeni yeni başladım, 2 yıl çok az bir şeyler öğrenmek için. Speed - trash - death metal tarzı müzikler dinliyorum dolayısıyla elektro gitar çalıyorum .d seviyemi soracaksanız internette gördüklerimiz kadar olmasa da lucretia / tornado of souls / bohemian rhapsody gibi müziklerin sololarını çalabiliyorum. Gitar çaldığım 2 yılın son 1 yıllık kısmında, FL Studio 'dan bateri ve bass hazırlıyorum ve ses kötü durmuyor. Üstüne gitar kaydetmek istediğim zaman ya direk amfimden aux kablosu ile aldığım sesi direk kaydediyorum ki bu rezil bir ton anlamına geliyor ve parçada bateri ve bass çok iyi olmasa da iyi dururken gitar işin içine ediyor(amfi : Fender mustang). Ben de şöyle bir sistem kurdum aux ile amfiden gelen clean tondaki ses bias fx programının megadeth tonu + compressor ile tonu ayarladıktan sonra sesi hoparlöre veriyor. Audacity programı (ses kaydettiğim program) hoparlöre verilen sesi alıyor ve kaydediyor ve ton önceden çok kötü iken bu şekilde kötü veya ortalama diyebileceğimiz hale geliyor ve kayıtlar temiz ne çalındığı daha bir anlaşılır oluyor. Ama bu sefer gecikme oluyor ayarlardan gecikmeyi %90 oranında hallediyorum. Artık müziğimi kaydedeyim diyorum, bu sefer de sesi hoparlörden audacitye yansıttığım için kayıt yaparken arka planı da kaydediyor ve arka plan ile kayıtta hafif gecikme olduğu için arka arkaya tüm bateri ve bass sesleri oynatıyor yani yankı yapıyor gibi oluyor. Bu problemi çözemedim arka plansız mı kayıt yapayım. Zaten kulaklığım da yok arka plan olunca bile düzgün duyup zamanlamayı ayarlayamıyorum. Kullandığım FL studio, bias fx, bias amp ve addictive drums, modo bass pluginleri korsan,100 küsür problemi var. Gitar kaydedeyim desem ekipmanım yok artık ses kartı zımbırtısı mı ne lazım elimde hiç olmadığı için bilmiyorum zaten bunların hepsini kendim deneyerek öğrendim %10 ' u tutoriallardan. Kısacası hocam abimden kalan, eskiden alınmış iyi bir gitar ve metal müzik tonları için kötü olan bir amfim var, artık ses kaydı ses kartı olmadığı için mi kötü bilmiyorum. Daha da kısacası fakirim hocamm (dediğim gibi konularda yeniyim yanlışım varsa düzeltirsiniz ben kendi deneyimlerimden anladığımı yazdım) < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rust In Peace_01 -- 25 Eylül 2020; 22:24:30 > |
|

Yeni Kayıt

1 Mobil
Konudaki Resimler
Şuan herhangi bir şey alabilecek durumda değilim birkaç yıl önce ne alındıysa o ne yazık ki. Bu da müzik kaydedememem anlamına geliyor en azından arka plan ile. Behringer'i duymuştum birkaç gün önce araştırmıştım. Üniversiteye gidersem belki müzikle alakalı bir yerde çalışmayı ve almayı amaçlıyorum o zamana kadar fakir stilinde sadece gitar kaydına devam :D En azından kendimi geliştirmem için zaten bunu sürekli yapıyordum. Mikrofon bana ses kartı alınması gerektiği ve eski stil olduğunu düşündüğüm için pek mantıklı gelmemişti ama ileride ses kartı alırsam onu da alırım bu konuda fikrim değişti :D Hocam yeni içerik üretiyorum da arka plan ile kaydedemedikten sonra insanın morali bozuluyor. Bu yüzden bir süre üretmeyi bırakıp sadece rifflerimi ve sololarımı not etmeyi düşünüyorum. Sadece metal müzik dinlemiyorum bu aralar klasik müziğe merak sardım. Çocukluğumdan beri pop ve rap tarzını dinlemedim dinleyeceğimi sanmıyorum(belki de çok derine inmediğim için sevdiğim müziği bulamamışımdır). Tekrarı konusunda doğrusunuz fakat ben aşırı aşırı seçici bir insanım. Herkesin sevdiği grupları ya 2 müziği dinledikten sonra diğerlerini dinlemiyorum ya da beğenmedim diyorum. Harbiden çoğu müziğini dinlediğim çok az grup var çok grup bilmeme rağmen. (örnek favori gruplarım : metale ilk başladığımda SOAD, sonradan da megadeth, death, cannibal corpse, cacophony bunlar birkaç örnek) Diğer tarz müziklere açığım arada dinlemeyi denerim ama beğenmem :D Kasıntı meselesi değil harbiden çok beğenmem. Elbette sevdiğim müzik var metal olmayan ama açıp da dinlemem sadece açılınca laf etmem. Zamanlama sıkıntısı konusunda haklısınız kendime diyorum ki olsa olsa 1 hata vardır 4 tane çıkıyor :D Şöyle bir sıkıntı da var derslerime pek çalışmadığım ve sınava 1.5 sene kaldığı için babam derslerim kötü olunca haklı olarak yaptığım müziğe sarıyor. Kendimce müzisyen olarak da iş bulunabilir ama adam kızıyor sınavda gitar soracak diye belki de haklıdır.Neyse ergen olmaya devam 

kullanıcısına yanıt