< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
3D Animasyon Renderları (2. sayfa)

-
-
Konunu yeni gördüm güzel yapmışsın bunları filmi beraber yapıyoruz değil mi?
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Tabiki biz de yeni film yapıyoruz modeller ile yardımcı olabilirsiniz
Hocam yardım etmek isteyene açığım
Emeğinize sağlık hocam alan hakkımda bilgim olmadığı için eleştirmek haddim olmaz sadece bu işe 2d olarak başlayacak kendim için ufak tavsiyelerinize ihtiyacım var
Neden blender kullanmayı tercih etmediniz?
2D için grafik tablet gerekli olur mu?
Sizce 2D ve amatör olarak ilgilenen için en iyi program(lar) hangisidir?
-
Hocam öncelikle teşekkürler ,bilginiz olmasa da eleştirebilirsiniz hiç sorun değil benim için eleştiri iyi bile hatta yani size kötü de gelmiş olabilir bu modeller, bu çok normal. Kişiye göre değişir çünkü. Sorunuza gelirsek Blender sorunuzun cevabını şöyle vereyim, benim kullandığım program olan Autodesk Maya sektörde en çok kullanılan ve en profesyonel yazılımdır yani çoğu Sony Pictures ve Walt Disney animasyonu ( frozen,otel Transilvanya vs.) Bu programla hazırlanır ve ayrıca bence Maya Blenderdan daha kolay modelleme konusunda olsun, rigging konusunda olsun. 2D için benim tavsiyem en iyisi After effectstir kullanmasını öğrenirseniz çok iyi işler çıkarabilirsiniz veya alternatif olarak ToonBoom harmony diye bir program daha vardı o da iyi Gumball falan da onunla yapılıyordu çünkü sanırsam. 2D için grafik tablet gerekir mi derseniz eğer çizim falan da yapacaksanız gerebilir ama ben üstte attığım bu çalışmaları sadece mouse ile yapmıştım mouse da yeter yani. Ayrıca isterseniz ileride kanalımda after effectste 2d animasyon hakkında da video yapabilirim. 2d ile de biraz bilgim var. Size de kolay gelsin şimdiden
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sir Miles Bilkentrod -- 18 Ağustos 2020; 20:33:6 >
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
-
Blender ı sorma nedenim python gibi bu alanda popüler kültürün dediğine mi yönelmeliyim yoksa bu bir yanılgı olup işin başka boyutları da var mı? Verdiğiniz örnek ve tavsiyeler çok makbule geçti çok teşekkür ederim hocam
-
Ben Maya devam ediyorum nedeni işe şu büyük film şirketleri Maya, Cinema4d veya houdini bilen elemanlar arıyor genelde çünkü bu programlar hem render motoru olarak bence daha iyi, hem de kendi içinde barındırdıkları Fx bölümü sayesinde istediğiniz gibi efekt eklebiliyorsunuz bu üç program sektörün tartışmasız liderleri
Merhabalar, sketchbook da 2d tasarım için iş görür.
Maya ve Cinema4d yi sektör içinde baya etkin olduklarını duymuştum peki maya da hem 2d yapsam sonra da aklıma ufaktan ufaktan 3d ye geçiş düşünsem sizce 2d ve 3d(olası) için sadece maya gitmem uygun olur mu yoksa maya nın öğrenme eğrisi 2d için değmez direkt 2d için bahsettiğin programlara mı yönel dersiniz?
Peki hocam araştıracağım tavsiyeniz için sağolun
Merhaba utqhylr2 yerine yenisini açtım benimle burdan etkileşime geçebilirsin
Rica ederim yalnız dediğim gibi boyama çizme yani tasarıma yarıyor direkt olarak 2d film yapma programı değil haberiniz olsun
Hocam maya'da 2d var ama hiç tavsiye etmem bulaşmayın derim 2d için direk After effects öğrenmeniz çok daha iyi olur
Peki hocam çok sağolun sizin konuyu kendi tavsiyelerim ile boğduğum için de kusura bakmayın iyi çalışmalar
-
-
Yok hocam keşke daha fazla soru gelse maalesef Türkiye'de bu sektör ve program bilinmiyor pek, beni de şereflendirdiniz soru sorarak ben teşekkür ederim iyi çalışmalar hocam
Umarım bu konuda edindiğiniz bilgiler işinize yarar wes4clarriker ve beni takip edebilirsiniz size bu konularda yardımımcı olmaktan mutluluk duyarız.
Destekleriniz için sağolun hocam artık bu işe geçme aşamasına geldiğimde özel mesajdan ikinizi de bol bol rahatsız daha detaylı tavsiyeler ve yönelimler alırım.
-
Hem 2d hem 3d animasyon konusunda tavsiye ve takıldığınız yerde yardım etmeye hazırım hocam, bol bol rahatsız edin lütfen
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X