Şimdi Ara

Break ve Continue Deyiminin Alternatifi Var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
218
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Şimdi diyelim bu iki deyimi kullanmadan program yazmak istiyorum. Bunları kullanmadan nasıl yazarım?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

print("SORACAĞIM SORUYU BİLMEK İÇİN 2 HAKKIN VAR!")

i=1

while i<=2:
    cevap=input("2x2=?")
    if cevap == 4:
    print("DOĞRU")
    break

i=i+1

else:
    print("2 HAKKINI DA DOLDURDUN!")
    tekrar =input("TEKRAR OYNAMAK İSTERSEN 'ok' yaz:")
    if tekrar =='ok':
    continue

Python ile yazdığım kodlarda while şartı sağlandığında else devreye girsin istiyorum. Else devreye giriyor ama else içinde if ile continue yapıp döngüyü tekrarlatamıyorum.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben goto kullanırdım.

if
    break

yapmak yerine

if
    goto label

yapardım fakat yine de çok mantıksız. neden break kullanmak istemiyorsun ki ?

döngün for ise bakmadım fakat

label:

for
    if
    goto label

şeklinde tamamlatırsın. yani yeniden for'a döner. tam anlatamadım. goto'yu araştır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-8F0924900 -- 28 Mayıs 2020; 21:32:24 >
  • Aslında kullanmamam için özel bir sebep yok ama kullandığım kitap uygulama olarak yap diyor. Dedim biraz araştırayım bulamadım ben de foruma sordum. Rica etsem üstteki diğer soruma da bakabilir misiniz?

print("SORACAĞIM SORUYU BİLMEK İÇİN 2 HAKKIN VAR!")

i=1

while i<=2:
    cevap=input("2x2=?")

if cevap == 4:
    print("DOĞRU")
    break

elif cevap != 4 and i>=2:
    print("2 HAKKINI DA DOLDURDUN!")
    tekrar =input("TEKRAR OYNAMAK İSTERSEN 'ok' yaz:")
    if tekrar =='ok':
    continue

i+=1

Üsste çalışan kodu yazdım. Şimdi hatalarına gelelim.

Öncelikle else'yi döngü dışına koyman yanlış. Döngünün içine koyarsan döngü içerisinde else'ye işlem yaptırabilirsin. Else'yi döngü dışına koyup döngü içinde işlem yaptırmaya çalışıyorsun :D

else'yi döngünün içine koyup elif ile değiştirdim, elif ile değiştirmemin sebebi bir takım değişkenleri kontrol etmek istediğimdendi.

olay elif'te bitiyor. cevap 4'ten farklı ise VE i>=2 ise elif işleme sokuluyor. Yani 2 kez işlem yaptırabiliyorsun. alttada i+=1 var oda count, yani ne kadar cevap verdiğini sayıyor.

• While'da break yapmak yerine direk i= 2 dersin böylece döngü devam etmez çıkarsın. Continue kısmında da sonraki işlemleri içeren fonksiyonu veya fonksiyonları çağırırsın direk. Ha, sonraki işlemler fonksiyon halinde değilse fonksiyon oluşturup içine atarsın, öyle çağırırsın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Desktop: MSI Z97S SLI PLUS // i5 4690k (Turbo Boost 3.9 GHz.) // Hyper 212 Evo CPU Soğutucusu (160 mm) // Gigabyte G1 GTX 970 ; stok hız 1380-7010 mhz // Corsair Vengeance PRO 2x4 DDR3, 1600 mhz // CORSAIR SPEC-02 MidT // Corsair VS 650 PSU (12v = 50A) // Samsung 850 Evo 120 GB // Seagate Barracuda 1 TB 64 mb 7200rpm (ST10000DM003-1CH162)
  • return kullanırsın. bu da döngüden cıkar
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.