|
|

|
|
Paraşüt
Paraşüt, kullanıcı dostu arayüzü ve güçlü özellikleriyle tanınır. Bulut tabanlı bir yazılımdır, yani herhangi bir cihazdan erişebilirsiniz. Paraşüt, faturalandırma, harcama takibi, finansal raporlama ve daha fazlası dahil olmak üzere çeşitli özellikler sunar.
BizimHesap
BizimHesap, Türkiye'de geliştirilen bir muhasebe yazılımıdır. Yerli olması nedeniyle Türk mevzuatına uygundur. BizimHesap, e-fatura, e-arşiv fatura, e-defter, BA-BS Beyannamesi gibi özellikleri bünyesinde barındırır.
Paraşüt vs BizimHesap
Paraşüt ve BizimHesap, küçük işletmeler için uygun iki harika muhasebe yazılımıdır. Ancak, her birinin kendine göre artıları ve eksileri vardır.
Hangisini Seçmelisin?
En iyi muhasebe yazılımı, işletmenin özel ihtiyaçlarına bağlıdır. Daha fazla özelliğe ve daha kullanıcı dostu bir arayüze ihtiyacınız varsa, Paraşüt iyi bir seçimdir. Türk mevzuatına uygunluğa ve daha düşük bir fiyata daha fazla önem veriyorsanız, BizimHesap daha uygun olabilir.
BizimHesap Yorumları
BizimHesap kullanıcılarının yorumları genel olarak olumludur. Kullanıcılar yazılımın kullanıcı dostu arayüzünü, uygun fiyatını ve Türk mevzuatına uygunluğunu övmektedir. Ancak, bazı kullanıcılar yazılımın bazı özellikleriyle ilgili şikayette bulunmuştur.
Sonuç
Paraşüt ve BizimHesap, küçük işletmeler için uygun iki harika muhasebe yazılımıdır. İhtiyaçlarınızı karşılayan yazılımı seçmek için her iki seçeneği de dikkatlice araştırmanızı öneririz.
|
|
P5KC (Intel P35, GLAN, SATA, RAID, LGA775) Intel Core 2 Quad Q6600 2400 MHZ 4 * KINGSTON DDR2800 1GBB 1 TB SeaGate Sata2 HDD 512MB ATI Radeon HD2600 PRO (AGP8X) ASUS DRW-2014S1T Philips 170S (170S7) ASUS TA231 300W Siyah |
|
|
Merhabalar, Dopigo'nun Logo İşbaşı ile Paraşüt'ü fiyat, arayüz, özellikler bakımından karşılaştırdığı blog yazısı da muhasebe / ön muhasebe programı arayışında olanlara yardımcı olabilir. Linki bırakıyorum; |
|
Shopside entegrasyon Programı üzerinden sistemime düsen siparişleri faturalandırıp Paraşüt üzerinden kayıt oluşturmak maksatlı işlem yapmak istiyorum fakat Fatura kesildiğinde Paraşütteki ilgili cari hesapta fatura tutarı kadar tahsilat kaydı oluşturuyor. Oysa bu kaydı ben istemiyorum. Kestiğim faturayı işlemesi yeterli benim için. Çünkü bu şekilde bütün hesaplar bakiyesiz olarak sistemde yer alıyor. Bu tahsilat kaydını atmaması için bir ayar var mıdır? |
|
|
Eğer işletmenizi büyütmeyi planlıyorsanız Paraşüt kullanmayın. Ürün çeşidiniz ve kestiğiniz faturalar geliştikçe kullanılamaz hale geliyor. Hatta kullanmayı geçtik. İçerideki verileri bile dışarı aktaramıyorsunuz. 1- apı bağlantısı ile otomatik fatura oluşturmayı düşünüyorsanız. Başta kurup günde birkaç fatura kesebilirsiniz. Fatura sayısı ve ürün sayısı artınca sistem patlamaya başlayacak. Sonra her şeyin ortasında bununla uğraşırsınız. Kargolarınızı çıkamazsınız. İşleriniz aksar 2- Ürün çeşidiniz artınca stokları burada tutuyorsanız. Bir tane excele çekip ürünlerinizi kontrol edemezsiniz. Çünkü Excele çekemezsiniz. Belli bir sayının üstünü dışarı aktarmanıza izin vermiyorlar. Bunu da önceden söylemek yerine ürün sayısı binlerce olunca söylüyorlar. Hem Paraşütü silmeye ant içersiniz, başka bir çözüme geçersiniz hem de o ürünleri tek tek diğer çözümün arayüzüne girmek zorunda kalırsınız. 3- Bununla ilgili destek ekibe ulaştığınızda da hiçbir şekilde çözmeye çalışmazlar. Bunu yapamıyoruz derler ki aslında bu kendi taraflarında yapılıp sizin için çözülebilecek bir şey. 4- Bütün bunlarla uğraşırken zaman kaybedersiniz. Stres yapıp sinirlenirsiniz psikolojinizi etkiler. Bu tarz firmalar olacağına batsınlar daha iyi. |
|
|
|
|