Şimdi Ara

Paraşüt - Bizimhesap Karşılaştırması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
5.791
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar.

    İnşaat malzemeleri toptan/perakende satış sektöründe çalışıyorum. Günlük toplam 100 işleme kadar, çoğunluğu perakende, satış ve alış işlemleri olabiliyor.

    Paraşüt programını 3 senedir, Bizimhesap'ı da yaklaşık 2 aydır kullanmaktayım. Merak edenler için tecrübelerimi paylaşmak istiyorum.

    Genel:
    • Bizimhesap genel olarak daha renkli, daha detaylı, kullanıcı arayüzü açısından da göze daha hoş ve modern geliyor arkadaşlar.
    • Paraşüt ise biraz daha sade, daha az özellik, daha az detay barındıran ve küçük işletmeler için yapılmış gibi duran bir program.
    • Paraşüt daha çok "Ön Muhasebe" tadındayken Bizimhesap ön muhasebe teriminin daha üstüne çıkmaya çalışmış durumda.
    • Bizimhesapta, Paraşütte olmayan Demirbaşlar, Krediler, Proje maliyet takibi, Senet takibi gibi ek özellikler mevcut.

    Stok (Ürünler):
    1. Birden fazla depo tanımlayarak stok tutabiliyoruz. Ayrıca stok sayımı özelliği var Bizimhesap'ta. Bizim sektörde çok önemli olan bu özellikler Paraşütte yok.
    2. Stok sayımı özelliği güzel fakat tam istediğim gibi değil. Şöyle ki; stok sayımı yaptıktan sonra, daha geçmiş tarihli hareketler o günün sayımını etkilememesi gerekir.
    3. Ürünler için marka, varyant, otomatik barkod ekleme, resim ekleme, açıklama ekleme gibi özellikler de var Bizimhesapta. Aslında daha sayamadığım bir çok farklı özellik de var, Paraşütün stok özelliği oldukça sade.
    4. Her iki programda da, bir ürün için alternatif birimler ve katsayı özelliği yok. Keşke olsaydı. Bizim sektörde bir ürün 4-5 farklı birim ile işlem görebiliyor.
    5. Yeni stok açma: Paraşütte çok daha pratik yapılıyor. Fakat bu her zaman iyiye işaret değil maalesef. Mesela muhasebeciniz fatura oluştururken, ürünün adının bir harfini farklı yazdığı zaman Paraşüt otomatik olarak yeni stok açıyor. Stoklarınızın karman çorman olması oldukça kolay.

    Cari Hesaplar
    1. Bizimhesapta cari hesaplara nispeten daha detaylı bilgiler girebiliyorsunuz.
    2. Bizimhesapta ilave olarak otomatik vade seçeneği var. Yani bir tedarikçinin/müşteriye ait vadeyi atadığınız zaman, fatura girişlerinizde otomatik olarak ödeme vadesini hesaplıyor.
    3. Carilere ait banka bilgileri Paraşüt'te daha profesyonel işleniyor. IBAN bilgisi kontrolü yapılıyor ve banka logosu görünüyor.
    4. Müşteriye verdiğiniz teklifleri, satışları, alışları, ödeme ve tahsilatları tek bir ekran altında düzenli olarak Bizimhesapta hakim olabiliyorsunuz. Paraşütte ise teklifleri farklı bir menüden görüntülüyorsunuz.
    5. Bizimhesap'ın en bayıldığım özelliklerinden biri de, cari kartlara eklenebilen not özelliği. Müşterinize istediğiniz notu ekleyip, hatırlatma ekleyebiliyorsunuz. Tüm notlarınızı tek ekranda, whatsapp konuşma geçmişine benzer şekilde alt alta, tarihli şekilde görebiliyorsunuz. Notu hangi kullanıcının eklediği bilgisi de var. Gerçekten çok iyi düşünülmüş ve faydalı bir özellik.

    Satış/Alış İşlemleri:
    1. Bizimhesap'ta Perakende Satış özelliği var. Bizim gibi günde en az 50 adet perakende hareketi olan işletmeler için çok çok önemli bir özellik. İşimizi oldukça kolaylaştırıyor, çok daha pratik bir şekilde işlenebiliyor.
    2. Satış/alış faturası oluşturmak Paraşütte çok daha pratik. Özellikle bir satış/alış işleminde çok fazla ürün kaleminiz varsa. Çünkü her ürün satırı için ayrı ekran açılıyor ve bilgileri giriyorsunuz Bizimhesap'ta.
    3. Bizim gibi yüzlerce ürün çeşidiniz var ise, Bizimhesap tercihiniz olsun arkadaşlar. Yıllarca paraşütte aradığım stoku bulmak için ne kadar uğraştığımı farkettim, bizimhesapla tanışana kadar.
    4. Sipariş özelliği Paraşütte yok, BizimHesapta ise var.
    5. Bizimhesap'ın bu bölümde en beğendiğim özelliği ise "önceki fiyatlar" seçeneği. Bir müşteriye satış faturası oluştururken, ilgili stoka ait eski fiyatları oldukça pratik olarak görüntüleyebiliyorsunuz. Bizim gibi işletmeler için zaman tasarrufu sağlayan güzel bir özellik.
    6. Bizimhesapta satış ve alış faturalarına ödeme vadesi girmek zorundasınız. Paraşütte ise "bilinmeyen vade" seçeneği bulunuyor. Bizim sektörde bilinmeyen vadeli satışlar yoğun olduğundan Paraşütün bu özelliği işe yarıyor.

    Banka Hesapları:
    1. Her iki programda da otomatik ve manuel banka entegrasyonu özelliği mevcut fakat Paraşütte daha profesyonelce bulunduğunu söylemeliyim. Paraşütte anlaşmalı bankalar ile otomatik hesap özeti aktarımı özelliğini kullanırsanız, banka mutabakatlarını çok daha hızlı ve hatasız şekilde tamamlayabiliyorsunuz.
    2. Banka tanımları da Paraşütte daha profesyonelce ele alınmış, IBAN kontrolü ve otomatik beliren banka logoları mevcut.
    3. Bizimhesapta, POS Hesapları, Kredi Kartları gibi kategorilerde hesap tanımlarınızı yapabiliyorsunuz. Tabiki geliştirilmeli (Hesap Kesim tarihi, ekstre tarihi entegrasyonu vs. yok) fakat Paraşütte sadece banka hesapları şeklinde uygulama olduğundan yine de güzel özellik.

    Ödeme/Tahsilat İşlemleri:
    1. Bizimhesap'ın öne geçtiği bir başka alan diyebilirim.
    2. Çok sayıda banka hesabı, POS hesabı veya kredikartı hesaplarınız var ise, paraşütte ödeme aracı seçmek tam bir fiyasko. Küçücük aşağı açılır menüden onlarca hesap arasından doğrusunu seçmeye çalışıyoruz.
    3. Bizimhesap'ın öne çıktığı en önemli şey ise, yapılan işlemin düzenlenebilir ve geri alınabilir olması. Paraşütte yapılan ödeme/tahsilat işlemi düzenlenemiyor, hata durumunda o işlemi silmek zorundasınız.
    4. Mesela bir çeki yanlış bir tedarikçiye verdiniz. Paraşütte o çeki komple silmeniz ve müşteriden o çeki tekrar tahsil etmeniz ve bu sefer doğru tedarikçiye vermelisiniz. Bizimhesapta ise çok daha kolay şekilde telafisi mümkün bu hataların.
    5. Bizimhesapta ise çok daha derli toplu şekilde ödeme aracını seçebiliyoruz.
    6. Bizimhesapta, senet ile tahsilat/ödeme yapabiliyoruz. Paraşütte yok.
    7. Bizimhesapta, çek ile ödeme yaparken tek seferde birden fazla çek seçebiliyoruz, paraşütte tek tek seçiyoruz.

    Çalışanlar:
    1. Çalışan menüler benzer fakat Bizimhesapta (garip şekilde) otomatik maaş tahakkukları oluşturamıyoruz. Her ay maaş döneminde el ile tekrar tekrar oluşturmak durumundasınız.
    2. Paraşütte ise aylık veya haftalık olarak otomatik tekrarlayan tahakkuklar oluşturulabiliyor.

    Masraflar:
    1. Masraf ve giderler, Paraşütte "Giderler" adı altında tek başlıkta toplanmışken, bizim hesapta ayrı bir menüye ve daha derli toplu bir kullanıma sahip.
    2. Bizimhesapta bir iş yerinde olabilecek birçok masraf kalemi, masraf kategorileri olarak ön tanımlı şekilde geliyor.

    Raporlar:
    1. Paraşütte raporlar daha göze hitap eden, grafiklerle desteklenmiş daha kolay anlaşılır şekilde gelirken, Bizimhesapta daha çok excel formatına yakın tablo şeklinde görünüyor.
    2. Paraşüt'ün en beğendiğim özelliği; adeta finansman takibinde elim ayağım diyebileceğim "Nakit Akışı" bölümüdür. 12 Ay veya 12 Hafta içerisinde ödenecek tüm faturalar, masraflar ve alacakları derli toplu tek ekranda görebiliyorsunuz.







  • emekleriniz için sonsuz teşekkürler. yaklaşık 1 aydır ön muhasebe programı arıyorum. paraşütü satın almıştım. ama çok pişman oldum. sizin incelemenizde bunu haklı çıkardı. şu an bizim hesap ile ticari bulut arasında kaldım. bakalım neye karar vereceğim. (paraşüt'te iade hakkımı kullandım.)
  • Açık konuşmak gerekirse ilgili programlar çok fazla ihtiyacı karşılamaz.
    İhtiyaçlarınızı karşılamasını istiyorsanız web tabanlı bir ERP programı kiralayıp, ihtiyacınız olan modülleri almalısınız. Bu konuda Türkiye'de en iyisii, en profesyoneli tartışmasız Minerva'nın Plantum'u.
    İsterseniz bir göz atın. Donanım maliyeti olmadan kiralayabilirsiniz.
    https://www.minerva.com.tr/
  • Merhabalar, Dopigo'nun Logo İşbaşı ile Paraşüt'ü fiyat, arayüz, özellikler bakımından karşılaştırdığı blog yazısı da muhasebe / ön muhasebe programı arayışında olanlara yardımcı olabilir. Linki bırakıyorum;

    https://www.dopigo.com/logo-mu-parasut-mu//

  • Shopside entegrasyon Programı üzerinden sistemime düsen siparişleri faturalandırıp Paraşüt üzerinden kayıt oluşturmak maksatlı işlem yapmak istiyorum fakat Fatura kesildiğinde Paraşütteki ilgili cari hesapta fatura tutarı kadar tahsilat kaydı oluşturuyor. Oysa bu kaydı ben istemiyorum. Kestiğim faturayı işlemesi yeterli benim için. Çünkü bu şekilde bütün hesaplar bakiyesiz olarak sistemde yer alıyor. Bu tahsilat kaydını atmaması için bir ayar var mıdır?

  • ben de bir süredir araştırmadayım bu tarz bir program almak için. pastel bulut diye bir program denedim o da fena değil ancak sanırım bizim hesap alacağım.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.