|
KEENETIC Kullanıcıları Kulübü: Detaylı İncelemeler, Kurulum, Çözümler ve Model Tavsiyeleri (336. sayfa)




-
-
Biraz beyin fırtınası yaptığımda;
Hızlı geöiş özelliğin Omni DSL nedeni ile sadece 2.4ghz ağı için geçerli olarak geliyordur. City ise kablosuz meshte sana dilediğin performansı veremeyebilir. (Canlı deneyimlemem lazım)
Bu kurulumda City içindeki 5ghz ayarlarını atabilir misin? Hangi alanlar değiştirilebilir olarak geliyor?
Önerim kablo bağlantısı yaparım dediğin için, kablo ile mesh yap.
-
5ghz ile mi 2.4 ile mi bu wifi hızı? bilgi için teşekkürler.
-
Kopma yaşan arkadaşlar zaten sorunlu hatlarda kullanmaya çalışıyorlar modem bir yere kadar sorunlu hatları snr vb. ayarla düzeltmeye çalışır hattında sorun varsa önce bunu isp firması ile çözmek gerekir fakat kopma sorunu yaşayan kullanıcıların çoğu Türknet kullanıcısı türknet den detek alamadıkları için modem firmasına yükleniyorlar.
-
hocam modemde o kadar çok özellik var ki işine ilgili makaleler yayınlanmış işine yarayan özellik varsa kullanırsın yaramayan özellikler için kurcalamana gerek yok çünkü çoğu kullanıcı bilmediği bir ayarı etkinleştiriyor yada etkinleştirmeye çalışıyor yarım bırakıyor sonra modem düzgün çalışmayınca sorunu modemde görüyorlar.
-
Kesinlikle Extra DSL cihazını alıp kullanmanı öneririm.
-
Hocam ne sorunu yaşıyorsun ürün seçiminde bir yanlışlık yapmışın omni dsl 802.11 N City 802.11 AC denetleyen cihaz N denetlenen AC olamaz bu sebeple bir kere mesh sisteminden yararlamazsın City ap olarak kurabilirsin fakat mesh sistemdeki gibi bir performasn beklemek doğru değil dedin kayıplar mutlaka olacaktır.
-
Micro 77 hocama sonuna kadar katılıyorum.
-
İlk görselde gördüğünüz üzere laptopum 2.4ghz ' de 270mbit hız ile bağlantı sağlamış. :)
Laptoplarınızda batarya ile kullanırken güç profilini uzun batarya seçerseniz, wifi performansı da düşer.
Bu makaleye bir göz gezdirin..
-
.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KYTECHNGAMING -- 16 Aralık 2020; 12:13:20 > -
quote:
Orijinalden alıntı: aman_tanrım_didimMicro 77 hocama sonuna kadar katılıyorum.
Şimdi seni onun mesajlarına yanıt vermeye engelleyecek
@Celonfix
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KYTECHNGAMING -- 16 Aralık 2020; 12:13:49 >
-
ben bakacağım yeri bilmiyorum sanırım ilkinde görememiştim tekrar baktım gene göremedim :) bilgi için teşekkürler. amazon satıcılı keenetic yok ama napalım dediklerinize göre iade etmemi gerektirecek bir durum olmayacak zaten.
-
Elinizdekilere göre verimli bir kurulum yaparız evde olduğunuzda.
-
Arkadaşlar bu çöp modemi ALMAYIN, modemim Keenetic Omni DSL. Birçok insanın elinde patlıyor. Aylar önce günde 10-20 defa kopma yaşarken, sonrasında günde sayamadığım kadar, yani tüm gün kopmaya başladı. Şimdi ise İNTERNET DAHİ YOK, İNTERNET VERİSİ GELMİYOR. Çok uzun süredir mağduruz, evde aylardır internet yok. Masraf üstüne masraf yaptık. Başka emanet modem de denedik ve sorun yaşamadık. Modemde sorunun olmadığını düşünüp, modem hariç her şeyi kontrol ettirdik ve yeniledik (kablolar, evin tesisatı vs.). Ama hala sorunum 2-3 aydır devam etmekte, uzun süredir mağdurum.
İnternetteki övgü dolu yorum ve videoların da fake ve PR çalışması olduğunu düşünüyorum. Benimle tamamen aynı sorunları yaşayan çok insan var. Şikayetvar'ın sitesinden bakabilirsiniz.
Teknik servisle kaç defa görüştüm, kaç defa söyledikleri talimatı uyguladım. Ama değişen hiçbir şey yok. Sürümle de alakası yok. Modem ÇÖP. Hiç bulaşmayın.
Son defa teknik servise destek talebi attım, umudum az fakat umarım sorunumu çözebilirim, yoksa bu iş sakız gibi uzayacak ve gerekli mercilere başvuracağım.
Edit:
-TTNet servisi evime 5-6 defa geldi, kontrol edildi her şey, sıkıntı olmadığı ve getirip denediği kendi modemlerinde son hız çalıştığı gözükmekte.
-Başka emanet bir modem alıp onu denedim, bir sıkıntı yaşamadım.
<RİCA>
Benimle aynı ya da benzer şeyleri yaşayan arkadaşlar ne yaptığını söyleyebilir mi, tavsiyelerinize açığım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ero158 -- 16 Aralık 2020; 14:44:10 >
-
quote:
Orijinalden alıntı: aman_tanrım_didimHocam ne sorunu yaşıyorsun ürün seçiminde bir yanlışlık yapmışın omni dsl 802.11 N City 802.11 AC denetleyen cihaz N denetlenen AC olamaz bu sebeple bir kere mesh sisteminden yararlamazsın City ap olarak kurabilirsin fakat mesh sistemdeki gibi bir performasn beklemek doğru değil dedin kayıplar mutlaka olacaktır.
Tüm mesajlarımı okumadınız sanırım?
-
aynen bende fakeyim sorun yok diyorum çünkü
önce başka modem denersin onda kopmazsa sonra anlarsın keenetech sorunlu dersin
ayrıca sadece kablo hat yenilemeyle olmaz bu işler internet sağlayıcında sorun varsa istesen sokaktaki hattı yenile yine kopar yada internet olmaz. önce servis sağlayıcın neyse onu ara arıza kaydı açtır gelip baksınlar sonra millete yalancı dersin
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 16 Aralık 2020; 14:19:59 > -
Arkadaşım, bunları düşünmediğimi mi sanıyorsun, her olasılığı düşündüm merak etme, her şeyi yaptım.
1) TTNet servisi evime 5-6 defa geldi, kontrol edildi her şey, sıkıntı olmadığı ve getirip denediği kendi modemlerinde son hız çalıştığı gözükmekte.
2) Başka emanet bir modem alıp onu denedim, bir sıkıntı yaşamadım.
-
şimdi benim kafam karıştı
tam arkadaşa Omni DSL 5g yok citiyde var bu yüzden 5g çalışmaz ki diyecektim ki arkadaş 5g iyi sorun yok demiş
bu nasıl oluyor bildiğim ana modemde 5g yoksa 5g çalışmaz bu nasıl oluyor şimdi?
-
bunu şimdi yazarsan benimde öyle yazmam normal değil mi sence? ben yazınca önceki yazını güncelliyorsun
o zaman ya kurulum hatalı yada şansına modem arızalı. artı yok her şey doğru diyorsan o zaman başka modem kullan derim anca buradan
hat vdsl mi adsl mi?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 16 Aralık 2020; 14:58:0 > -
extra dsl ile benzer bir sorun yaşadım baktım olmuyor sattım kurtuldum. bu süreçte öğrendiğim kadarı ile işin içinde başka işler dönüyormu neyse satıp başka tercihleri değerlendirmenizi öneririm.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X