Şimdi Ara

KEENETIC Kullanıcıları Kulübü: Detaylı İncelemeler, Kurulum, Çözümler ve Model Tavsiyeleri (232. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
11 Misafir (1 Mobil) - 10 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26.663
Cevap
428
Favori
1.076.997
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
84 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 230231232233234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    wifi sinyal güçlendirmek için faydalı bir yazı ;

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi micro77 -- 14 Haziran 2020; 23:52:14 >

• quote:

Orijinalden alıntı: micro77

wifi sinyal güçlendirmek için faydalı bir yazı ;
    küçük bir odada aynı yerdeyiz modemle mesafe sorunu yok, dediğinizi deniyorum hemen

• Extra dsl modelinde bilinen kampanya var mı şuan almak istiyorum da fiyatı biraz tuzlu geldi.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

etrafınızdaki wifi sinyal seviyesi ne durumda ?

omni dsl ile aranızdaki mesafe/duvar durumu nasıl ?

KEENETIC Kullanıcıları Kulübü: Detaylı İncelemeler, Kurulum, Çözümler ve Model Tavsiyeleri

wifi'yi bu şekilde ayarlayıp bir dener misiniz ?
    malesef çözüm olmadı hocam, arada sürekli kopıp hızlıca geri bağlanıyor pc internete. telefonu modem olarak ayarladığımda bir sorun olmuyor. modemde değiştirebileceğim başka bir ayar var mı ?

• alexander vasilievich A kullanıcısına yanıt
    eski modeminde kopma yok muydu? hat değerlerini koy buraya arkadaşlar yorumlasın
  • quote:

Orijinalden alıntı: mito1172

eski modeminde kopma yok muydu? hat değerlerini koy buraya arkadaşlar yorumlasın
    yoktu. hat değerlerim normal. telefonumda kopma vs yok. bilgisayar modeme bağlantıyı kesiyor sürekli, farklı modemde sorun olmuyor. yani keenetic tarafında bi uyumsuzluk var anlamadım.

hat değerlerim ;

KEENETIC Kullanıcıları Kulübü: Detaylı İncelemeler, Kurulum, Çözümler ve Model Tavsiyeleri

• Chosen kullanıcısına yanıt
    sana yazmamıştım ama cevap vereyim sadece laptopta kopma varsa bence laptopun wifi alıcısından olabilir varsa driverini güncelle bir de oyun oynuyorsan tavsiyem kablolu bağla birde sanki vdsle göre gürültü seviyen kötü sanki vdsl kullanan arkadaşlar yazar ben adsl kullandığım için net bilgim yok gerçi başka mdemde kopma yok diyorsun oda ayrı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 15 Haziran 2020; 0:34:48 >
    Önce wifi'den kopmalar olarak anlamışım ama gördüğüm kadarıyla sorun VDSL hattınız ile alakalı...

SNR değeriniz çok düsük. dağıtıcı box'a yakınsınız , ama tahminim iç tesisatnızda sorun var...

Dış hattın ilk geldiği yere modemi bağlayıp oradaki SNR değerlerini kontrol etmek gerekiyor...

Eğer o noktada sorun yoksa modeme kadar gelen hattı CAT6 kablo ile değiştirirseniz sorununuz çözülür...
  • quote:

Önce wifi'den kopmalar olarak anlamışım ama gördüğüm kadarıyla sorun VDSL hattınız ile alakalı...

SNR değeriniz çok düsük. dağıtıcı box'a yakınsınız , ama tahminim iç tesisatnızda sorun var...

Dış hattın ilk geldiği yere modemi bağlayıp oradaki SNR değerlerini kontrol etmek gerekiyor...

Eğer o noktada sorun yoksa modeme kadar gelen hattı CAT6 kablo ile değiştirirseniz sorununuz çözülür...
    bugüne kadar en ufak bir kopma bile yaşamadım ve telefonumda hala sorunsuz şekilde bağlanıyorum. bugün oldu bu durum anlamadım. belki geçici bir şeydir ama hat değerimde sıkıntı olsa telefonda da olur diye düşünüyorum.
    Peki o zaman şöyle de düşünebilir miyiz ?

Telefon internete normal çıkıp kopmuyorsa modem ve hatta sorun yok diyebilir miyiz ?

Wifi ayarlarını bu şekilde dener misniz ?

Benim modemde alalı 1 hafta oldu modem aynı odada 3 metre yanımda 2 defada benim bilğisayarda aktif kullanırken wifi koptu ve wifiye bağlanamadı. Modeme reset attıktan sonra tekrar bağlandı.Telefonumda sizinki gibi problem yoktu.Ben bilğisayardaki wifi driwerını silip tekrar yükledim şu an için bir problem olmadı ilerleyen günlerde olurmu bilmiyorum.Önceki modemim süperonlının verdiği zte v267 modeli idi ve 2.5 senedir hiç kopma yaşamamıştım
  • quote:

Peki o zaman şöyle de düşünebilir miyiz ?

Telefon internete normal çıkıp kopmuyorsa modem ve hatta sorun yok diyebilir miyiz ?

Wifi ayarlarını bu şekilde dener misniz ?

dediğiniz ayarları deneyeceğim hocam, şu an discorddan arkadaşımla konuşuyorum ve herhangi bir kopma olmuyor, veri akışıyla alakalı bir şey mi anlamadım.

• quote:

Orijinalden alıntı: cavit63

Benim modemde alalı 1 hafta oldu modem aynı odada 3 metre yanımda 2 defada benim bilğisayarda aktif kullanırken wifi koptu ve wifiye bağlanamadı. Modeme reset attıktan sonra tekrar bağlandı.Telefonumda sizinki gibi problem yoktu.Ben bilğisayardaki wifi driwerını silip tekrar yükledim şu an için bir problem olmadı ilerleyen günlerde olurmu bilmiyorum.Önceki modemim süperonlının verdiği zte v267 modeli idi ve 2.5 senedir hiç kopma yaşamamıştım
    aynen bende de öyle oldu hocam, anlamadım modemi kapatıp açmadım ben ama driveri güncelledim o farketmedi.
  • şunu gözlemledim kopuyor diyenler hep vdsl kullanıyor acaba bu modemin vdsle gıcığı mı var?
  • mito1172 kullanıcısına yanıt
    Hat değerlerim bu iyi mi bilmiyorum snr margin değerini seneler önce telekoma 6 ya sabitlettirdim devamlı kopma sorunu yaşamadım arada sırada nadiren net gidip geliyor bazen snr kafasına göre 5,5 lara falan düşüyor ama 6 ve üzeri sorun yaşamıyorum senelerdir

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    kopması normal gibi çünkü gürültü 7 civarı. etkisi var mı bilmem ama hat adsl+2 bile değil tavsiyem modeme gir alt resimdeki yerden snr 4db falan yap dene tek tek... hızın kaç geliyor?

1

2

3

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mito1172 -- 15 Haziran 2020; 2:13:5 >

• quote:

Orijinalden alıntı: mito1172

şunu gözlemledim kopuyor diyenler hep vdsl kullanıyor acaba bu modemin vdsle gıcığı mı var?
    benim şu an düzeldi saatlerdir gta oynuyoruz arkadaşla hiç kopmadan çıktım, garip bir durum gerçekten bazen pc ile modem anlaşamıyor galiba
  • Daha önce yazdım yine yazıyorum. Sorun yaşayanların önemli bir kısmı ben de dahil olmak üzere cgnat alt yapısındaki turknet kullanıcıları. Bu modemde geliştiricilerin bu konu hakkında güncelleme vermeleri gerekiyor. Ben statik ip satın alarak sorunumu çözdüm ama gördüğüm kadarıyla çoğu kişide problem cgnatten dolayı devam ediyor. Bu konuda modeme güncelleme verilmesini geliştiricilerden talep ediyorum. Diğer modemlerde cgnat port tetikleme ile direkt olarak çözülüyor bu modemde direkt olarak çözülmüyor. Olmazsa port yönlendirme dışında port tetikleme bölümü açılsın. Cihazda yaptığımız port tetiklemeyi cihaz port yönlendirme olarak görüyor olabilir. Bu nedenle menüleri ayrılsın. Port tetikleme yaparsak direkt olarak statik ip satın almaya da gerek kalmaz. Ttnetin zyxel modeminde port yönlendirme ve port tetikleme ayrıydı bu cihazda ikisi tek menüde.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi altan2144 -- 15 Haziran 2020; 7:5:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Chosen

malesef çözüm olmadı hocam, arada sürekli kopıp hızlıca geri bağlanıyor pc internete. telefonu modem olarak ayarladığımda bir sorun olmuyor. modemde değiştirebileceğim başka bir ayar var mı ?

Alıntıları Göster
    Gurultu seviyen malesef kotu. Yani oyle bir sinirdaki kopuyummu kopmuyummu gibi duruyor. Kopmalari yasamanin buyuk sebebi bu. Ilk once kablonda ek varsa onlari kontrol ettir. Daha sonra da ankastre kutununkontrol ettir cunku ankastreye olan uzakligin cok yakin, aldigin hat degerleri cok iyi yani 90 kusur alabilirsin ama modeme 70 kusur geliyor.
    Ayni sorun bende de vardi, 218 li sayfalara gidersen gorursun, ankastrede problemim vardi, kablolari tamir ettirdim sorunum duzeldi.

SRA ayari

https://forum.donanimhaber.com/modeme-gelen-hattinizin-hizi-dusmesin-buyrun--114568847

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikiy -- 15 Haziran 2020; 10:33:31 >
  • 
Sayfa: önceki 230231232233234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.