Şimdi Ara

KEENETIC Kullanıcıları Kulübü: Detaylı İncelemeler, Kurulum, Çözümler ve Model Tavsiyeleri (1535. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Cancagir06 Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 6 Misafir (1 Mobil) - 6 Masaüstü1 Mobil
5 sn
30.941
Cevap
489
Favori
1.351.317
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
87 oy
Popüler Konular listesinde
83. Sırada  bugün en iyi #4
Giriş

O zaman sanırım plex tarzı bir uygulama ile izlemeye devam :) wifi kanalını 48 yaptım keenetic intelliqos u da ayarladım. bakalım akşam nasıl bir performans alacağım.

Geliştirici moduna alıp televizyona KODI kurabilirsiniz.

Bunu bilmiyordum. Araştırayım. Çok teşekkür ederim  

İçerik arama, indirme ile ayrıı ayrı uğramamak için LG OLED TV Kullanıcıları Sayfası'ndan Stremio'yu bir araştırın isterseniz. İnternet hızınız yeterli ve servis sağlayıcınızın engeli yoksa büyük bir kolaylıktır, tavsiye ederim...

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
    Telefon: Samsung Galaxy Note 10 plus SM-N975F Şebeke: Vodafone Yazılım: Andr. 12 Official ROM Ultrabook: Samsung Ativ Smart PC Pro XE700T1C-H02TR Win10 TV: 55 inç LG OLED 55B9PLA Smart TV Soundbar: Samsung Soundbar HW-Q990D Oyun Konsolu: Xbox Series X 1 TB Fotoğraf Makinesi: Canon EOS 70D (Canon 18-135mm f:3.5-5.6 IS STM, 10-18mm f:4.5-5.6 IS STM, 50mm f:1.8 STM Lens)
  • tayaydin kullanıcısına yanıt

Tamamdır çok teşekkür ederim yardımınız için  

hocam bende dün bugün usb ile film kodi, jellfin vs deniyordum. kodi hoşuma gitti. usb hddyi ntfs olarak mı kullanıyorsunuz? ext4 öneriliyor ancak onu da windows tanımıyor. bi ihtimal zor durumda usbyi windowsa takınca tanımıyor öylede. ağdan kopyala yapıştır yaptım sıkıntı yok pc ile usb hdd ext4 olunca. ntfs ve gptden şaşmamak mı lazım sizce? ext4 ile 1 tb hdd 876 gb görüyor. arada torrent, dosya paylaşımı, film için kodi vs kurdum. hepsi gayet güzel çalışıyor ancak usbyi nasıl kullanayım kararsız kaldım. tecrübesi olanlardan yardım istiyorum.

Ben exFAT formatlı SAMSUNG MUF-256AB/AM FIT Plus 256GB kullanıyorum. Plug in and stay özellikli olduğu için 1 yıldan fazladır sürekli takılı durumda.

exfat hdde pek önerilmiyor. 1 yıldır sorunsuz kullanıyorsanız ben usb hdde ntfs+gpt bölümleme ile kullanayım o zaman. ext4 en güvenli, uyumlu ve hızlı olarak öneriliyor bi makalede keenetic sayfalarında. olursa ilerde bi sıkıntı çıkarsa ext4e geçerim. şimdilik ntfs+gpt kullanayım. hddde bazı hız testi yapanlar ntfs bazısı ext4 daha iyi demiş.

birde DLNA medya sunucusu olarak denediniz mi keenetici. ben PCye kodi kurdum ağdan filmleri kitaplığa ekledim denedim. google tvde de kodi indirdim ancak henüz denemedim. bu şekilde izlemek ile modemin bu özelliği kullanıldığında da yine kodi gibi bi oynatıcı lazım mı acaba yoksa direkt tv içindeki google tv arayüzüne mi ekleniyor. o kısmı anlamadım.

• büdünün kaşı kullanıcısına yanıt

DLNA, SMB, WebDAV hepsi açık ve aktif şekilde kullanılıyor.

DLNA özelliği açık olunca yine de tvye dosya oynatmak için kodi tarzı bi program kurmak şart mı peki? yoksa google tv kendisi algılayıp kodi gibi kütaphane de gösteriyor mu? yani kodi kurmadan tv kendi mi hallediyor o kısmı. hafta sonu deneyeceğim bu özelliği.

Google Tv yazılımında dahili DLNA desteği yok. Harici aplikasyon kullanılıyor. WebOS da dahili olarak var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mcgoktug -- 10 Nisan 2026; 19:53:41 >

az önce denedim tvde. çok iyi oldu kodi. ya bu modem her kuruşunu hak ediyor maşallah. wifi adaptörü aldım pcie balık sırtı antenli ax210 çipsetli wifi6e . kablosu biraz uzun bi duvarı atlattım kapı yanında petek üzerine koydum. dosya transfer hızı arttı 35-50 mblerden 60-80mblere gidip geliyor. normalde 480 p üzeri youtube açınca hiç bi şey yapamıyordum eski modem TD9970 ve 3070 çipsetli anten ile. bunla 3-4 mb ile dosya indiriyorum, 1080 p iki video açıyorum, dosya transfer ediyorum ağdan usb hddye. sıfır sıkıntı. maşallah. eski modemle ne smart tvyi, ne neti doğru düzgün verimli kullanıyormuşuz. bu modemle çağ atladım. webdavı da denedim telde. kardeşime ve bana kurunca bulut depolama da tamamdır. daha ne olsun modemden fazlası bu alet.

10 metre adsl kablo aldım sırf modemi holde evin ortasında denemek için. bu evde çok oturmak istemiyoruz ama istediğim gibi olursa yine de kablo çektiririm bina girişinden hole taşımak için. tek mutfak tarafına bi ap var benim odadan. onun dışında sorun yok ama daha iyi çekmesi için deneyeceğim. ev dubleks, 180-200m2 gibi. buna göre iyi aslında ama daha iyi konumlansa daha iyi olur. bakalım.

hazır yapmışken uzun süre ellememek için okuyup dökümanları baştan düzgün ayarlamaya çalışıyorum. şurdaki tavsiyeye uyup hddde linux takas dosyası da oluşturdum 1gb.

destek.keenetic.com.tr
    USB Sürücünün Depolama Alanı Olarak Hazırlanması ve Takas Bölümünün Etkinleştirilmesi
    https://destek.keenetic.com.tr/omni/kn-1410/tr/20978-preparing-a-usb-drive-as-storage-and-activating-a-swap-partition.html

• KYTECHNGAMING kullanıcısına yanıt

hocam bu modem için feature request yapabileceğimiz gibi bi adres var mı? mesela bulut depolama için hdd kullandığımızda kullanıcılara kota atama gibi bi şey istesek dikkate alırlar mı? 100 gb aşmasın mesela gibi.

Destek@keenetic.com.tr den talep oluşturabilirsiniz.

Orijinalden alıntı: KYTECHNGAMING

Ticari özellik gibi. :)

Destek@keenetic.com.tr den talep oluşturabilirsiniz.

teşekkürler, şansımızı deneyelim. hddde kendime ve kardeşime 100er gb bulut depolama gibi klasör ayırmak istiyorum. kardeşime önemli yedeklerini atman için böyle bi şey yapacam dediğimde ilk sorduğu kaç gb yer deyince kota olsa iyi olur dedim. telefondan pek anlamaz, film vs yani yüksek gblı şeylerle de işi olmaz ama her bulduğunu yedek diye atmasın, kotasını bilsin. 100 gb doldurabileceğini de sanmam ama en azından bu kadar yerin var istediğini yap diyebilmek iyi olurdu. tabi bunlar lüksün lüksü :)

HDD'yi 100'er GB'lık olarak bölümleyin (C-D-E gibi) ve her birini ayrı bir kullanıcı için paylaşıma açın.

Araç: Egea HB, 1.6 Multijet, Lounge Plus Desktop: MSI B550m Pro VDH + Ryzen 7 5700x + 2GB RX550 + 32 GB Ram, Samsung C24F396 GSM: PTTCELL - Xiaomi 14T Pro 12/1024, DSLR: Nikon D80, 5.1.2 Cinema System Setup ; AVR: Denon x2500h, Hoparlör: Magnat MS 802–202-102-C252 set, Subwoofer: Magnat 8010701, Stereo: FX-Audio FX502a, DAC-x6, Polk Audio RTIa1 Projektör: Optoma HD142x, Media: Zidoo x9s, Fire TV Stick 4K Max, Logitech Harmony 650 Ağ: SOL Fiber 1000 Mbit, Keenetic Hopper (KN-3811), R3 2200G + 16gb Ram’li TrueNAS, Zyxel NAS326, Pi4 HomeServer Ham Radio:: Yaesu FT-710 Aess ve Xiegu G90 HF Transceiver, Pi4 + HamPi OS, Alinco DJ-MD5 TGP, Quansheng UV-K6, Baofeng UV-3R, PiZero+MMDVM DMR, Malachite SDR DSP SSB, ATS 20+ ve ATS20+ mini SSB, Diamond X510n, Flipper Zero Bisiklet Carraro Sportive 330 TURK.NET DAVET KODU: FUF71KT56WIL - Mobimatter e-Sim : HSINE24592
  • sanalgezgin kullanıcısına yanıt

çok sağol. denedim hemen. 100gb+100gb+kalan şeklinde bölümledim. webdav uygulamalarının kendisinde doluluk oranı gösteren yok sanırım. çok çok elzem de değil. hem web üzerinden hem de uygulamadan ben takip edebilirim doluluk oranlarını. gerekirse müdahale edebilirim. bu haliyle işimi görür.

Orijinalden alıntı: büdünün kaşı

çok sağol. denedim hemen. 100gb+100gb+kalan şeklinde bölümledim. webdav uygulamalarının kendisinde doluluk oranı gösteren yok sanırım. çok çok elzem de değil. hem web üzerinden hem de uygulamadan ben takip edebilirim doluluk oranlarını. gerekirse müdahale edebilirim. bu haliyle işimi görür.

Router, uygulamalar sayfasından veya raidrive kullanırsanız disk durumunu takip edebilirsiniz..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sanalgezgin -- 12 Nisan 2026; 16:14:44 >
    Araç: Egea HB, 1.6 Multijet, Lounge Plus Desktop: MSI B550m Pro VDH + Ryzen 7 5700x + 2GB RX550 + 32 GB Ram, Samsung C24F396 GSM: PTTCELL - Xiaomi 14T Pro 12/1024, DSLR: Nikon D80, 5.1.2 Cinema System Setup ; AVR: Denon x2500h, Hoparlör: Magnat MS 802–202-102-C252 set, Subwoofer: Magnat 8010701, Stereo: FX-Audio FX502a, DAC-x6, Polk Audio RTIa1 Projektör: Optoma HD142x, Media: Zidoo x9s, Fire TV Stick 4K Max, Logitech Harmony 650 Ağ: SOL Fiber 1000 Mbit, Keenetic Hopper (KN-3811), R3 2200G + 16gb Ram’li TrueNAS, Zyxel NAS326, Pi4 HomeServer Ham Radio:: Yaesu FT-710 Aess ve Xiegu G90 HF Transceiver, Pi4 + HamPi OS, Alinco DJ-MD5 TGP, Quansheng UV-K6, Baofeng UV-3R, PiZero+MMDVM DMR, Malachite SDR DSP SSB, ATS 20+ ve ATS20+ mini SSB, Diamond X510n, Flipper Zero Bisiklet Carraro Sportive 330 TURK.NET DAVET KODU: FUF71KT56WIL - Mobimatter e-Sim : HSINE24592
  • Keenetic uygulamasında bir problem mi var ? Yoksa modem yazılımında mı ? Uygulamadan modeme işlem yapamıyorum doğru düzgün açılmıyor. Öncesinde böyle bir problem yoktu.

Hem telefonu hem de cihazı yeniden başlatın. %99 düzeliyor.

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.