LG 27GL850 27' Nano IPS 1440p 1ms Freesync/Gsync İnceleme (61. sayfa)

-
-
-
Hocam WCG bir monitörle SRGB içerik görüntülüyorsunuz. Genelde çoğu WCG monitörde SRGB görüntüler oversaturated görünür zaten fakat GL850B'de bu çok fazla fark ediliyor özellikle kırmızı ve yeşil renklerde.
-
quote:
Orijinalden alıntı: QueloonHocam WCG bir monitörle SRGB içerik görüntülüyorsunuz. Genelde çoğu WCG monitörde SRGB görüntüler oversaturated görünür zaten fakat GL850B'de bu çok fazla fark ediliyor özellikle kırmızı ve yeşil renklerde.
Hardware-kalibrasyon şart. Yoksa dediğin gibi kırmızı patlıyor.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Erdo4Glow o blb değil.
Foto yanlış çekilmiş ayrıca.
Alıntıları GösterBiraz daha aydınlatabilir misiniz hocam konu hakkında? Gördüğümüz beyazlıklara farklı açılardan baktığımızda düzeldiğini görüyorsak IPS glow, düzelmiyorsa backlight bleed diye biliyorum. Şu 2 günde ciddi miktarda araştırma yaptım gerek reddit gerek yabancı forumlarda. En sade haliyle bu iki problem bahsettiğim şekilde birbirinden ayrılıyormuş.
Ben sağ alttaki arası koyu olan iki parlak nokta harici her yerde bu yöntemle doğruladım. Foto yanlış bile olsa panelin bahsettiğim yerinde stabil bir davranış yok gibi.
Edit: Bunlara ek olarak Redditte bir kullanıcı 1/8s shutter ve iso 800 konfigürasyonuyla foto çekilip kontrol edilmesi gerektiğinden bahsetmiş. Onu da yaptım ve sonuç aynı. Doğru yöntemi söylerseniz onu da öğrenmek isterim ilerisi için
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KilliKarpuz -- 24 Aralık 2020; 0:38:14 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Bunu hardware calibration yapilmis iccler duzeltebiliyor mu? -
Hazır profiller işe yaramaz, her panel kendine özeldir. Cihazla kendi panelinizde yapmanız gerekir. Renkleri geçtim, özellikle siyahları muhteşem değiştirdiğine kendi panelimde şahidim.
HDR aygıtlarım için aldığım yeni i1 Display Pro cihazım ile yakın zamanda tekrar kalibre ettim. Aradaki farka her seferinde şaşırıyorum.
Kalibre işi 2 haftada bir yapılması öneriliyor fotoğraf işi yapanlar özellikle ancak ben 2 ayda 1 yapıyorum yetiyor.
Önceki kalibrasyon cihazım 35 dk da yapıyordu. Yeni aldığım cihaz 6 dk da yapıyor. Baya pahalı ama monitör fiyatı neredeyse.
Değiyor mu dersen.. KESİNLİKLE !
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erdo4 -- 24 Aralık 2020; 1:14:34 > -
Turuncu olanlar glow, beyaz olanlar blb.
Glow kaçınılmaz ama düz açıdan baktığımızda görmek istemediğimiz bir örnektir. Sizde düz açıda hem glow hem blb görüyorum.
Mesajda yazdığınız ayarlar doğru. Ama overshot oluyor resimde patlama, normalde bu çok olmaması lazım. Benim resim örneğine bakın zifiri karanlık oturma mesafesi.
Örnek için, benim ürünümde düz açıda glow yok, sol altta hafif blb var.
Blb bir seviyeye kadar kabul edilebilir ama düz açıda glow şahsen kabul edebileceğim bir şey değil. Şansınızı denemeye devam edin derim değişim yaparak.
Edit: iso 400, 1/8s f/2 deneyin foto çekerken. Oturma mesafesi zifiri oda olmalı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erdo4 -- 24 Aralık 2020; 1:25:36 > -
Cihaz bende yok malesef -
GL850 malesef kurcalama isteyen bir monitör. Tak kullan mantığı bu modelde işlemiyor. -
Arkadaşlar zaten ne yaparsanız yapın, karşıdan canlı gözle bakış etkisini ve deneyimini hiçbir fotoğraftan/videodan almanız mümkün değil. Bu nedenle glow/blb vb. de bizlere veya anlatıma göre karışabiliyor ne yazık ki.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Valla hocam, benim monitörde karanlık oyunlarda sol altta beyaz parlamayı gözümle görüyordum. (GL850)
İade ettim, konusu açılan DELL 2721DGF’yi sipariş geçeceğim. Ayrıca LG resmen gözümü dehşet yordu, 2 sene TN kullandım belki ondandır. Ama emin olamadım, içimde de kalmasın diye iade ettim. Bakalım Dell nasıl olacak oda gözümü yorarsa pes edeceğim. Belki LG’ye tekrar dönerim, malum Amazon daha güvenilir bu konuda. Sizin önerdiğiniz bir monitör var mı ayrıca?
Kullanım amacım programlama oyun ve diziler, dolayısı ile gün içinde 10+ saat PC başındayım -
27GL83A kullanıyorum tamamen alıştığımı söyleyebilirim eski MSI Curve VA panelimde 2-3 saat bakınca sürekli uykum geliyor ve gözlerimin üstünde aşırı bir ağırlık oluşuyordu
hertürlü parlaklık ayarını denememe rağmen bu şekildeydi. Bu monitörü yaklaşık 15-20 saattir kullanıyorum ne baş ağrısı var ne göz yorgunluğu parlaklık ayarım GAMER 1 Modda 30 seviyesinde
başka akşamları 8 'den sonra windows night light devreye giriyor.
Şimdilik bir sorun yaşamadım ama 3-5 gün test edip nihai kararımı vermeyi düşünüyorum.
-
selam arkadaşlar, 27gl83a bana şimdi geldi, kurdum, testleri yaptım gayet tertemiz görünüyor.
ancak yapmam gereken her şeyi doğru yapabildiğime emin değilim. osc indirdim kurdum. kalibrasyon ayarlarını yaptım ama hiçbir şeyi değiştirmediğini farkettim. en azından bana öyle geldi. windows ve ekran kartı ayarları otomatik 1440p'ye döndü ancak videolarda ilk başta bir süre titreme falan oldu. sonra geçti. ölü pixel testini yaptım hiçbir sorun yok. bulutlanma testi için gece olmasını bekliyorum ancak onca siyah renkli videoda gözüme çarpan bişey olmadı.
2 sorum var. 1.si oyunlarda otomatik olarak 1440p'ye geçmiyor. rdr2 açtım, ayarlardan 1080p görünüyor ve 1440p'ye asla alamıyorum izin vermiyor?? aynı şeyi mortal kombat 11'de yaşadım ama onda sonradan düzeltebildim. bir de şu önerilen profil ayarlarını yaptım ancak bana epey karanlık geldi bu ayarlar. 30 parlaklık çok düşük gibi. alışkanlıktan mı bana öyle geliyordur?
-
quote:
Orijinalden alıntı: menectras
Valla hocam, benim monitörde karanlık oyunlarda sol altta beyaz parlamayı gözümle görüyordum. (GL850)
İade ettim, konusu açılan DELL 2721DGF’yi sipariş geçeceğim. Ayrıca LG resmen gözümü dehşet yordu, 2 sene TN kullandım belki ondandır. Ama emin olamadım, içimde de kalmasın diye iade ettim. Bakalım Dell nasıl olacak oda gözümü yorarsa pes edeceğim. Belki LG’ye tekrar dönerim, malum Amazon daha güvenilir bu konuda. Sizin önerdiğiniz bir monitör var mı ayrıca?
Kullanım amacım programlama oyun ve diziler, dolayısı ile gün içinde 10+ saat PC başındayım2721DGF de LG nin Nano-IPS paneli kullanmıyor mu? Öyleyse eğer sizin için bir şey değişmeyecek.
-
rdr2'deki sorun çözüldü, 1080p'den 1440p'ye getirmeden önce kendim manuel olarak alt+enter yapıp fullscreen'e getirmemeliymişim... peki oyunlarda her saniye 144hz beklemeli miyiz display port kablosu takılıyken ve gamer2 ayarında?
-
quote:
Orijinalden alıntı: peterpannnnnrdr2'deki sorun çözüldü, 1080p'den 1440p'ye getirmeden önce kendim manuel olarak alt+enter yapıp fullscreen'e getirmemeliymişim... peki oyunlarda her saniye 144hz beklemeli miyiz display port kablosu takılıyken ve gamer2 ayarında?
FPS ile HZ olayını karıştırıyor olabilir misin hocam bilgisayar monitörü 144 ise zaten değişkenlik göstermez
-
yok dostum fps değil bahsettiğim hz. onu sonra yeniden ölçümleyeceğim ama şu an daha ciddi bir şey var. bit derinliği 6 bit görünüyor ve ne yapsam 8 ya da 10 bite çıkmıyor. driverı güncelledim ama işe yaramadı. radeon ayarlarında 6 bit görünüyor. 8 ya da 10 biti seçtiğimde ekran kararıyor ancak açılınca yine 6 bit olarak görünüyor. ne yapmam lazım arkadaşlar?
-
Ekran kartınız 1440p'de 144 fps verebiliyorsa monitörünüz 144hz olarak bu görüntüyü verecektir. Ondan sonrasında ekranda fps değerini 500 de görseniz monitörünüz saniyede 144 frame gösterebildiği için o kadar görebileceksiniz
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X