Şimdi Ara

Kamu Davasından Hapis Yatılırmı (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
36
Cevap
1
Favori
2.267
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Myhunter

Yaşadığın türden kamu davalarında hapis olmuyor, para cezası ödüyorsun diye biliyorum ama hakimin takdirine göre 2-3 gün hapiste tutabilir de, sonra denetimli serbestlikten faydalanırsın.
    benimde iyice psikolojim bozuldu. korkuyorum ve tedirginim.. ne yapacağım bilmiyorum..
  • quote:

Orijinalden alıntı: ali ferhat

benimde iyice psikolojim bozuldu. korkuyorum ve tedirginim.. ne yapacağım bilmiyorum..

Alıntıları Göster
    Kardeşim korkulacak bir durum yok.
    Başa gelen çekilir, canını sıkmanın sana bir faydası olmayacak ve gözünde o kadar büyütme, bak ben de ölümlü trafik kazası için 4 gün hapiste kaldım, açıkhava olan yerde kalıyorsun, ordakiler gayet uslu efendi insanlar oluyor, gece gündüz tv izleyip kantinde çay içiyorsun, yani 3-4 günlük kampa girmiş gibi oluyorsun, sonra çıkıp işine gücüne bakıyorsun

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Kime söylediğine bağlı. Erkeğe söylediysen ya ceza almazsın, ya da çok küçük bir ceza alırsın. Ama kadına söylediysen en az 10 yıl hapis alırsın. Çünkü kanunlar sadece kadınları koruyor. Bu sadece sözlü hakaret için değil, şiddet ve cinayet suçlarında da aynı. Mesela bir erkek ya da bir kadın bir erkeğe şiddet uygularsa, ya da katlederse çok yüksek bir ihtimalle ya serbest bırakılıyor ya da çok küçük bir ceza veriliyor. Çünkü erkeklerin hakları çok zayıf bir durumda. Kimse erkek sorunlarına farkındalık yaratmıyor. Ama kadına yönelik şiddet varsa, cinayet varsa çok çok yüksek cezalar çıkar. Ve kurtulma ihtimalin de çok düşük. Diyelim ki bir kadına şiddet uyguladın, hiçbir kanıt olmasa bile o kadın şikayet ederse, "kadın beyanı esastır" maddesi ile direk 10-15 yıl ceza alırsın.

Seyidoğlu baklavaları sahibi iki kişi, hamile kadının arabasına, bak kendisine bile değil, sadece arabasına vurduğu için 20 yıl hapis aldılar. Ama o arabada o kadın olmasaydı, sadece o erkek olsaydı, hiçbir ceza verilmezdi muhtemelen. Yani kanunlar sadece kadınları koruyor. Erkekleri korumuyor. Erkeklere ayrımcılık var.

Son olarak senin olayından bahsedeyim. İnsanlara hakaret etme, tehdit etme. Sorunlarını konuşarak halletmeye çalış. Halledemiyorsan da o kişilerden uzak dur. Kısacası faşizmi yaymak yerine, sevgiyi yaymaya çalış.

• ali ferhat A kullanıcısına yanıt
    Ulan olaya bak bea. Türkiye'deki şu erkek düşmanlığına bak hele. Akp döneminde, 18 yıllık akp iktidarında taciz-tecavüz iftirası atan bütün kadınlar istisnasız şekilde serbest bırakıldı. Bir tane bile vakada ceza almadılar. Erkeklere şiddet uygulayan, katleden kadınlara bile ceza verilmiyor, verilince de çok az cezalar çıkıyor. Bu akp kadar erkek düşmanı bir parti daha yoktur şu dünyada.

Sadece alkol kullandığın için 4-5 ay hapis cezası ile yargılanman çok acımasızca.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xxxkingdom -- 7 Aralık 2019; 22:36:16 >
  • quote:

Başa gelen çekilir, canını sıkmanın sana bir faydası olmayacak ve gözünde o kadar büyütme, bak ben de ölümlü trafik kazası için 4 gün hapiste kaldım, açıkhava olan yerde kalıyorsun, ordakiler gayet uslu efendi insanlar oluyor, gece gündüz tv izleyip kantinde çay içiyorsun, yani 3-4 günlük kampa girmiş gibi oluyorsun, sonra çıkıp işine gücüne bakıyorsun

Alıntıları Göster
    inş. anladım. herşeyin hayırlısı olsun. ama benim iki olayım var. birinci olay 2017 yılında 4 ay hapisim var. şimdi 2019 haziiranda ikinci olayım oldu. oda ilk olaya benzer. ordan da ceza gelecek. ya ikinci olaydan hapis cezası alırsam.. birinci olay ile ikinci olay cezaları birleştirilip hapis yatacağım. ama 3 5 gün olmuyacak sanırım. o yüzden çok korkuyorum.

• quote:

Alıntıları Göster
    sizin ilk olaydan mı hapis cezası alıp hapise girdiniz uyoksa ikinci defa olup ta mı ceza evine girdiniz.

• Ben ilk olaydan girdim, kazada benim hatam yoktu ve şikayetçi olmamasına rağmen kamu vicdanı için cezaevinde kaldım.Sonra çıkıp denetimli serbestlikten faydalandım.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • dostum, en fazla çıkacak olan karar sicilin temiz olduğu için hagb kararı, özetle hagb şu demektir : "5 yıl suça karışma sicilini sileyim"

Bunun dışında "oradakı KASTIM tehdit değildi, sadece kişiye hakaret etmek istedim, kendisi de bana ettiği için zaten suçlamasını geri çekti." şeklinde bir savunma yap mahkemede. "KASIT" sözcüğünü kullanman değerli, çünkü eğer ortada tehdit olarak anlaşılmış bir şey olmuşsa dahi, senin asıl AMACININ bu olmadığına vurgu yap.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E8B73BE9A -- 8 Aralık 2019; 22:34:5 >
  • quote:

Ben ilk olaydan girdim, kazada benim hatam yoktu ve şikayetçi olmamasına rağmen kamu vicdanı için cezaevinde kaldım.Sonra çıkıp denetimli serbestlikten faydalandım.
    denetim serbestlikten kaç ay yararlandın ve hergün imza atıp seminer ve toplantılara mı gittin? birde sigortalı ücretsiz kamuda çalıştın mı? sizce benim iki olayda da ne gibi sonuçlar olacak...? benim olayı iyice okudun mu? iki olayda sadece alkolden... kaza yok ölüm yok yaralama yok kamu malına zarar yok. sadece kendim ile ilgili. ama ne olursa olsun hapis gireceğiz o bi belli.

benim olayım : İyi akşamlar. Bende 2017 yılında tek taraflı olarak motosiklet kazası yaptım . Ölü yok mala zarar yok yaralama yok. tamamen kendi m ile ilgili. Alkolden 2.87 promil alkol ile ehliyet aldindi mahkeme oldu ve 4 ay 5 gün hapis cezası verildi ve 5 yıl ertelendi.

Ama 5 yıl içinde 2019 haziran ayında yine ikinci defa evin önünde alkollü yatarken komşular görüp polis çağırıp gelmişler 2.57 promil alkol ile ehliyet iki yıl alındı. Bu olayda da ölü yok mala zarar yok. Kendim ile ilgili. Bu sefer trafigi tehlikeye sokma suçundan ikinci mahkeme olacak 14 Ocak ta. Şimdi sorularım olacak.

İlk olaydaki 2017 yılında hagb dosyam tekrar açıklacak ve ben 4 ay 5 gün hapis cezası açıklamak ... Bu hapis cezam erteleme ve ya para cezasına çevrilir mi yoksa hapis cezası yatar mıyım?

İkinci olaydaki mahkeme ne cezası alırım? Hapis cezası mi alırım? Para cezası mi alırım? Yoksa hapis cezası + para cezası alırım? Hapis cezası para cezasına çevrilir mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ali ferhat -- 8 Aralık 2019; 22:20:58 >

• Ben 9 ay denetimli serbestlikTen faydalandım, kamuda çalışmıyorum, senin suçla benimki farklı sanırım, sizin 2017 dosyası için hapis görünüyor, bu konudaki kaygnıza cevap verdim, diğerleri ne olur tam emin olamadım.Bence siz bi avukatla görüşün

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Ben 9 ay denetimli serbestlikTen faydalandım, kamuda çalışmıyorum, senin suçla benimki farklı sanırım, sizin 2017 dosyası için hapis görünüyor, bu konudaki kaygnıza cevap verdim, diğerleri ne olur tam emin olamadım.Bence siz bi avukatla görüşün
    anladım. sizede geçmiş olsun. herşeyin hayırlısı olsun. ama çok tedirgin ve korkuyorum.
  • bu olaylardan hapis yatacak mıyım?
  • lütfen yardıcı olur musunuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ali ferhat

bu olaylardan hapis yatacak mıyım?
    Valla dostum çok cevap vermek isterdim ama benimkide uzadı avukata sırf 8500 TL verdim dava için 1 duruşmaya katıldım karşı taraf gelmediği için uzadı pek korkulucak bişey yok gibi maddi durumunda bir sıkıntı yoksa kamu davalarından bişey olacağını sanmam
  • merhaba ben 2018 yılında devlet büyüklerine hakaretten 1 yıl 3 ay hapis cezası aldım... aldığım 1 yıl 3 ay hapis cezasına hagb uygulandı, geçen sene hagb sonlandı fakat şimdi aynı dava ''Yeni Esasla Yeniden Kaydedilmesi-Diğer Sonrası Açılış'' diye karşıma çıktı. bu ay içinde tekrar ağır ceza da duruşmam var. siz arkadaşlara sormak istediğim soru ''Yeni Esasla Yeniden Kaydedilmesi-Diğer Sonrası Açılış'' ne demektir.? ben bu davadan yine ceza alır mıyım.? şimdiden teşekkürler.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.