Şimdi Ara

Bilgisayarım Kendini Durduk Yere Yeniden Başlatıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
5.017
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
    sorunum şu :
    bilgisayarımda oyun açınca 10 saniye sonra filan yeniden başlatıyor bazen oyundada olmuyor youtube'da vs. dede oluyor.
    yeniden başlatıyorken bazen bilgisayar art arda yeniden başlatıyor
    Denemelik ekran kartı taktım yine aynı sorun devam ediyor
    driver'lar,bios ,işletim sistemi herşey güncel
    sizce sorun neyden kaynaklanabilir
    (Şimdiden Teşekkürler)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi çikolatalı ekmek -- 12 Şubat 2019; 20:1:35 >

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Teşekkürler , kontrol edeyim işlemcinin termal macununu değiştiricem bakalım sonucu yazarım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi çikolatalı ekmek -- 12 Şubat 2019; 20:19:53 >

Kalite İçin Kusura Bakmayın Voltajlar Böyle Gözüküyor Sizce Durum Nasıl ? (BİOS ile ilgili pek bir bilgim yok.)
    Sıcaklıklar boştayken işlemci hariç 30 , işlemci 35,40,45 ve boştayken bilgisayar masaüstünde kendini yeniden başlattı.

• Aklıma gelen birkaç tavsiye,

1- İşlemci / Ekran kartı ısınma problemi olabilir. (Macun yenilenmesi şart.)
    2- Güç kaynağınız artık yetmiyor olabilir. Yetersiz olursa reset sorunu ile sık karşılaşırsınız. (Yeni Psu almak gerekir.)
    3- Bios' a girip daha önce işlemci overclock yaptıysanız voltaj değerleri ile oynadıysanız ondan dolayı da yapar. Bios'u fabrika ayarlarına geri getirin düzelir.
    4- Kasadan gelen anakarta takılan ön panel kablolarını kontrol edin. Anakarta taktığımız power, reset, hdd vs ön panel kablolarına bir bakın. Gevşeklik olabilir. Hiç olmadı çıkarıp yeniden takın.
    5- Pek alakası yok ama Ne olur ne olmaz bir de ram Slotlarının yerini de değiştirirseniz iyi olur.
    6- Reset attıktan sonra Mavi ekran hatası veya farklı bir hata alıyorsanız, Pc güvenli modda falan açılıyorsa, Sisteme güzel bir format atın.
    Thermaltake The Tower 500 Kasa // MSI B550-A Pro AMD AM4 DDR4 ATX Anakart // AMD Ryzen R5 5600X İşlemci // Corsair CX Series CX750F RGB White // G.Skill 32 GB Trident Z RGB 3200 Mhz Ram // WD 3.5" 500 GB 5900 rpm 64MB SATA 3 + WD 3.5" 2 TB Blue 7200 rpm 64 MB SATA 3 + Samsung 120 GB EVO 850 SSD + Adata XPG SX8100 512 GB M.2 SSD // Asus ROG RYUJIN 360 RGB Sıvı Soğutma // Asus RX 6700 XT DUAL 12GB Ekran Kartı
  • arycanda66 kullanıcısına yanıt
    Öncelikle Yorumunuz için çok teşekkür ederim.
    1-ekran kartı macunu değişti işlemcinin değiştirip bakacağım en kısa sürede.
    2-Bende öyle düşünüyorum.
    3-overclock yapmadım
    4-Deniyeceğim.
    5-Ram slotu yeri değişti yine aynı.
    6-mavi ekran vs. yok normal bilgisayarı açmış gibi oluyor.
    Bunları yaptıktan sonra durumu yazacağım.
    Daha Fazla Göster
  • dediğiniz gibi anakartta panel kablolarını söküp taktım + ve - lerine ve doğru yer olmasına dikkat ederek fakat yine yeniden başlatıyor kendini termal macunu değiştiricem ısıdan pek zannetmiyorum 50-55 derecelerde yeniden başlatıyor bilgisayar kendini tabi değişiyor bazen 40-45 ekran kartının termal macunu yeni değişti işlemcinin değiştireceğim olmazsa psu alacağım.

Orijinalden alıntı: çikolatalı ekmek

dediğiniz gibi anakartta panel kablolarını söküp taktım + ve - lerine ve doğru yer olmasına dikkat ederek fakat yine yeniden başlatıyor kendini termal macunu değiştiricem ısıdan pek zannetmiyorum 50-55 derecelerde yeniden başlatıyor bilgisayar kendini tabi değişiyor bazen 40-45 ekran kartının termal macunu yeni değişti işlemcinin değiştireceğim olmazsa psu alacağım.
    Hocam sizin sorun %90 PSU. PSU nun içindeki Elektrik devreleri ile alakalı da olabilir. Kısa devreye sebep olan birşey var. Komple PSU değiştirmek 2. el temiz birşeyler bakmak işinizi görür gibi.
    Kolay gelsin.
    Thermaltake The Tower 500 Kasa // MSI B550-A Pro AMD AM4 DDR4 ATX Anakart // AMD Ryzen R5 5600X İşlemci // Corsair CX Series CX750F RGB White // G.Skill 32 GB Trident Z RGB 3200 Mhz Ram // WD 3.5" 500 GB 5900 rpm 64MB SATA 3 + WD 3.5" 2 TB Blue 7200 rpm 64 MB SATA 3 + Samsung 120 GB EVO 850 SSD + Adata XPG SX8100 512 GB M.2 SSD // Asus ROG RYUJIN 360 RGB Sıvı Soğutma // Asus RX 6700 XT DUAL 12GB Ekran Kartı
  • Arkadaşlar hepinize teşekkür ederim sorunum psu dan çıktı.
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.