Şimdi Ara

[ANA KONU] 20:00-24:00 saatleri arası Türk.net hız ve ping sorunu(GÜNCEL) (101. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.535
Cevap
28
Favori
109.240
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
39 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 99100101102103
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Her akşam inanılmaz ping sorunu yaşıyorum. (Neredeyse istisnasız.) Normal zamanlarda (gece 1.30 dan sonra ya da akşam 5-6 dan önce) 9-18 arası değişen ping, ne oluyorsa akşam saatleri 2000 3000 lere çıkıyor. Oyun oynamak, video izlemek internette gezinmek imkansız gibi. Örnek test aşağıdaki gibi
    www.nperf.com
    nPerf sonucum - Sonucunuz (3245872328259209) - nPerf.com
    https://www.nperf.com/tr/r/3245872328259209-QWnoUmkV

Destek no: 31734042

Şu anda geçici bir düzelme varken tracert durumu da şu şekilde.

[ANA KONU] 20:00-24:00 saatleri arası Türk.net hız ve ping sorunu(GÜNCEL)

Edit: Dediğim gibi geçici düzelme gitti yeni tracert durumu şu şekilde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Etin -- 22 Mart 2020; 21:22:1 >

• her akşam 21 gibi twitch'de yayınlar takılmaya başlıyor 3-4 saat sonra düzeliyor, başka yaşayan var mı bunu?

normalde bu konuda belirtilen sorunu yaşamıyordum ben ama 1 haftadır falan böyle olmaya başladı, google.com 100-140 ping civarı sonuç veriyor şuan mesala

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi b0Ni -- 22 Mart 2020; 21:59:34 >
  • Bugünkü şahane değerlerim. Yorumsuz. Kendisi anlatıyor.

• TurkNetDestek kullanıcısına yanıt
    Yazılımsal olarak hız kısıtlaması yaptığınız için atmama gerek yok. Sayenizde 2005 yılına geri döndük.
    fast.com
    İnternet Hız Testi
    https://fast.com/tr/share/890Kbps.html

Buna rağmen utanmadan hala altyapımıza 100 gigabit yükseltme yaptık diyorsunuz.

• Bu sorunlar kesinlikle var. Ben özellikle son 2 haftadır yaşıyorum.

1. Warzone packet loss sorunu.(Oyunu sildim) Diğer oyunlarda sıkıntı yok.(CS:GO ve Apex)
    2. Twitch izlemek imkansız. 360p bile izleyemiyorum fakat YouTube sorunsuz.
    3. Bazen internet hızım 14-20 aralığına düşüyor ki normalde 50. Akşam saatlerinde 7-8'leri gördüğüm oluyor.
  • Sadece Turknet değil vodafone net aynı durumda. Tüm oyunlarda packetloss yaşıyoruz. Turknet ve vodafone şuan tüm portları kapatmış durumda siz modeminizden portları açsanız bile aktif olmuyor. Şuan iki firmanın da altyapıları çökmüş durumda farkındalar ama müşteri hizmetlerine bununla ilgili bir mail atmadıkları için siz aradığınızda aaaa ilk defa sizden duyuyorum cevabı alırsınız.

Akşam saatlerinde yoğunluk nedeni ile videolarda twitch vs. donmalar anlık kalite düşüklüğü gibi şeyler yaşıyorsunuz bu yoğunluktan kaynaklı.

Packetloss , ping bunlar tüm gün yaşanıyor ve ne yaptıysam çözümü yok. Vpn paket kaybını kaldırır fakat pinginizi arttır.

Sonuç olarak bu iki firma ya kiralamayı minimum düzeyde tutmuş ve bu nedenle insanlar evlerine kapanınca kiralıdıkları altyapıları yetersiz geldi ve çöktü ya da henüz onlarında bilmedikleri bir şey var.
  • Merhaba, sorununuzun çözümlendiğine sevindim. Keyifli kullanımlar dilerim
  • Etin E kullanıcısına yanıt
    Merhaba, akşam saatlerinde yoğunluğa bağlı olarak yaşanan ping ve performans sorunu ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Network ekibimiz en kısa süre içerisinde sorunu giderecektir.
  • b0Ni kullanıcısına yanıt
    Merhaba, bu sorunu tespit ettik. En kısa süre içerisinde gidereceğiz.
  • b0Ni kullanıcısına yanıt
    sabah bile devam ediyordu bu sorun, şu an düzelmiş google 60 ping veriyor. akşam 20:00'dan sonra tekrar bakacağım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi b0Ni -- 23 Mart 2020; 16:22:24 >
  • portatifparçacık kullanıcısına yanıt
    Merhaba, bahsettiğiniz sorunları test sonuçlarını(hız testi sonucunu ve tracert test sonucu) ve sorun yaşayan müşterilerimizin paylaşımları ile birlikte network ekibimize ilettim. Bu konuda çalışma yapılıyor. Gelişme olduğunda bilgi vereceğiz.
  • Hala bana şu cevabı verip üstüne de kaydı kapatıyorlar yahu. Beyin yoksunu ekibinize iletir misiniz ben 5 gündür sizin saçmalıklarınızı yüzünden 2-5 mbps hızda, 40-80 ms arası pingde internet kullanıyorum. Hepsini de bu konu altında paylaştım. Herkes de yakınıyor bu durumdan. Donanımsal bir sorunum yok. Zaten altta hat değerlerini paylaşmışlar bu hat değerleri ile nasıl hala suçu kabloda vs'de arıyorlar? Yeter artık yani şurda ban yemeyeceğimi bilsem neler neler yazılır da...

@TurkNetDestek

• turuncu_ kullanıcısına yanıt
    Turknete en güzel cevap şu şekilde olur Türkiye genelinde toplu bir protesto ile abonelik sonlandırmak bana göre en iyi cevap bu olur

Sonra sitelerinde şöyle 1. Demelerine de gıcık olmaya başladım üstünlük taşıyorlar resmen!!! Sizin tek 1.liginiz otomatiklesmis mesaj sisteminiz olur!!!

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: b0Ni

sabah bile devam ediyordu bu sorun, şu an düzelmiş google 60 ping veriyor. akşam 20:00'dan sonra tekrar bakacağım
    yine 140

Akşamları bilerek hız kısıtlaması mı uygulanıyor? Ne hikmetse her akşam saat 8-9 civarı çat diye 25 mbps'ten 12 civarına düşüyor hızım.

Tahminimce bölgede yoğunluk arttığında vanalar kısılıyor. Pazar günleri akşam 6-7 civarı düşüyor hız.

2 ay müşteri h. ile uğraştım bunu anlatmak için gündüz 30 mbps bile kaldıran iç hat akşam 12 mbps anca kaldırıyormuş müşteri hizmetine göre. Pes ettim en son.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zQrba -- 24 Mart 2020; 7:47:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • netflix kayıplarına bakın!!
  • turuncu_ kullanıcısına yanıt
    Merhaba, bu konuyu network ekibimize genel olarak ilettim. Bu konuda bu hafta içerisinde çalışma yapılacak. Muhtemelen bu sorunda giderilecektir. Hatta güncel bilgi aldığımda size ayrıca bilgi vereceğim.
  • zQrba kullanıcısına yanıt
    Merhaba, akşam saatlerinde yaşanan yoğunluk nedeniyle ping ve performans sorunları yaşandı. Biz bunu tespit ederek network ekibimize ilettik. Şu an bu konuda çalışma yapılıyor. Bazı bölgelerde sorunu çözümledik. Diğer bölgeler için de çalışıyoruz. Diğer bölgelerimizdeki sorunu da kısa süre içerisinde gidereceğiz.
    Network ekibinize iletmişsiniz ama hala mht'lerinize iletmemişsiniz sanırım. Bana hala şu cevapları verip kaydı kapatıyorlar. Hala donanımsal hata, kablo deyip insanı zıvanadan çıkarıyorlar....

• 
Sayfa: önceki 99100101102103
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.