merhaba beyler, bayanlar bi sıkıntım var veritabanında 2 farklı tablodan veri çekiyorum ve bunları controller dan farklı şekillerde view a yolluyorum. ama foreach kısmında sıkıntı çıkıyor. kodum aşağıda sorunu ise onun aşağısında anlattım.
<?php foreach ($ilan as $ilanrow ): ?> <?php foreach ($ilangorsel as $ilangorselrow ): ?> <?php if ($ilangorselrow['ilan_id'] === $ilanrow['id']): ?>
kodda anlamış olduğunuz üzere ilanrow ilanın kendinin ilangorselrow ise ilanın görselinin bulunduğu tablodan gelen arrayler. şimdi bu koddaki sıkıntı şu 2 foreach de if ile kontrol ettiriyorum ettirmesine, düzgün de çalışıyor. ama veritabanında sıkıntı var ise o kontrolcüde $ilangorselrow['ilan_id'] ile ilanrow['id'] eşleşmiyor. bunu nasıl 2 foreach kullanmadan veya farklı bir şekilde sıkıntısız yapabilirim? fikirlerinizi bekliyorum. şimdiden teşekkürler
ilan görselleri neden farklı tabloda ? farklı tabloda olsa bile neden ilanın id'sine göre çekilmiyor.
örnek veriyorum
ilan tablosu
ilan_id ilan_baslik ilan_icerik
görsel tablosu
ait_oldugu_ilan_id gorseller
bu şekilde ilanın görsellerini ilanın id'sine göre çekeriz.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
tabloyu arkadaş söyledi diye ayırdım, benden daha tecrübeli biri.
diğer yandan verdiğiniz cevaptaki tablo yapısı ile benim tablolarım aynı. ilan tablosunda ilan verileri var görsel tablosunda ise id, ilan_id, gorsel rowları var
tablolardan join işlemi ile verileri çektim sorunu çözdüm