Şimdi Ara

2 farklı arrayı tek foreach de kullanmak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
787
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba beyler, bayanlar bi sıkıntım var veritabanında 2 farklı tablodan veri çekiyorum ve bunları controller dan farklı şekillerde view a yolluyorum. ama foreach kısmında sıkıntı çıkıyor. kodum aşağıda sorunu ise onun aşağısında anlattım.

<?php foreach ($ilan as $ilanrow ): ?>
    <?php foreach ($ilangorsel as $ilangorselrow ): ?>
    <?php if ($ilangorselrow['ilan_id'] === $ilanrow['id']): ?>

<div class="col-lg-4 col-sm-6 portfolio-item">
    <div class="card h-100">
    echo $ilangorselrow['gorsel'] ?>" alt="" width="348" height="200">
    <div class="card-body">
    <h4 class="card-title">
    <a data-test="test" rel="nofollow" style="word-wrap: break-word; text-decoration: underline;" target="_blank" onclick="return dhExternalLinkRedirect(this)" href="/ExternalLinkRedirect?module=pgdcode&messageId=133821685&url=#" style="overflow: hidden;text-overflow: ellipsis;display: -webkit-box;-webkit-line-clamp: 1;-webkit-box-orient: vertical; font-size: 22px;" data-href="#" style="overflow: hidden;text-overflow: ellipsis;display: -webkit-box;-webkit-line-clamp: 1;-webkit-box-orient: vertical; font-size: 22px;"><?php echo trim($ilanrow["baslik"])?></a>
    </h4>
    <p class="card-text" style="overflow: hidden;text-overflow: ellipsis;display: -webkit-box;-webkit-line-clamp: 3;-webkit-box-orient: vertical;"><?php echo trim($ilanrow["aciklama"])?></p>
    </div>
    </div>
    </div>

<?php endif ?>
    <?php endforeach ?>
    <?php endforeach ?>

kodda anlamış olduğunuz üzere ilanrow ilanın kendinin ilangorselrow ise ilanın görselinin bulunduğu tablodan gelen arrayler.
    şimdi bu koddaki sıkıntı şu 2 foreach de if ile kontrol ettiriyorum ettirmesine, düzgün de çalışıyor. ama veritabanında sıkıntı var ise o kontrolcüde $ilangorselrow['ilan_id'] ile ilanrow['id'] eşleşmiyor. bunu nasıl 2 foreach kullanmadan veya farklı bir şekilde sıkıntısız yapabilirim? fikirlerinizi bekliyorum. şimdiden teşekkürler

• ilan görselleri neden farklı tabloda ? farklı tabloda olsa bile neden ilanın id'sine göre çekilmiyor.

örnek veriyorum

ilan tablosu

ilan_id ilan_baslik ilan_icerik

görsel tablosu

ait_oldugu_ilan_id gorseller

bu şekilde ilanın görsellerini ilanın id'sine göre çekeriz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tabloyu arkadaş söyledi diye ayırdım, benden daha tecrübeli biri.

diğer yandan verdiğiniz cevaptaki tablo yapısı ile benim tablolarım aynı. ilan tablosunda ilan verileri var görsel tablosunda ise id, ilan_id, gorsel rowları var
  • tablolardan join işlemi ile verileri çektim sorunu çözdüm
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.