Şimdi Ara

Pilotaj okumak isteyen veya başka türlü Pilot olmak isteyen Yok mu? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
0
Favori
4.705
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Gerçekten çok güzel zevkli bir iş hatta iş bile değil hobi olarak yapılabilir sadece üniversitede pilotaj okumak pek mantılı değil benim için çünkü gözlerim bozuk şuan sorun değil ama daha da bozulabilir o yüzden boun ekonomi veya sabancı endüstri okuyup 3.sınıfta akademiye başvurmayı düşünüyorum sorun olursa geri dönecek işimiz olsun havayolları yine güzel işler sunarlar ama yine de elimizde bir bilezik olsun hiç olmazsa ticaret yaparız 😃😃 sizin de hedef pilot olmak galiba araştırdığınız şeyleri paylaşabilirmisiniz mesela ben internette bir pilotun itiraflarını okurken çoğu şey çok şaşırtmıştı

Skyscanner Haberler
    Bir özel jet pilotundan 10 şaşırtıcı itiraf | Skyscanner Haberler
    https://www.skyscanner.com.tr/haberler/bir-oezel-jet-pilotundan-10-sasirtici-itiraf
    Buradan okuyun isterseniz çok güzel şeyler söylemiş😃

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Hocam gözler sağlam olsa da keşke biz de istesek😟

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Havacılık ve uzay mühendisliği okuyup pilot olamazsın azıcık araştırıp yorum yapın.

Orijinalden alıntı: AdıTYTolsun

Gerçekten çok güzel zevkli bir iş hatta iş bile değil hobi olarak yapılabilir sadece üniversitede pilotaj okumak pek mantılı değil benim için çünkü gözlerim bozuk şuan sorun değil ama daha da bozulabilir o yüzden boun ekonomi veya sabancı endüstri okuyup 3.sınıfta akademiye başvurmayı düşünüyorum sorun olursa geri dönecek işimiz olsun havayolları yine güzel işler sunarlar ama yine de elimizde bir bilezik olsun hiç olmazsa ticaret yaparız 😃😃 sizin de hedef pilot olmak galiba araştırdığınız şeyleri paylaşabilirmisiniz mesela ben internette bir pilotun itiraflarını okurken çoğu şey çok şaşırtmıştı

Skyscanner Haberler
    Bir özel jet pilotundan 10 şaşırtıcı itiraf | Skyscanner Haberler
    https://www.skyscanner.com.tr/haberler/bir-oezel-jet-pilotundan-10-sasirtici-itiraf
    Buradan okuyun isterseniz çok güzel şeyler söylemiş😃
    hayaledince.blogspot.com.tr
    HAYAL EDİNCE
    http://hayaledince.blogspot.com.tr/2017/?m=0

Hocam baya yardımcı olur yukarıdaki site. Baya ilgiliyim bu konuda, pm den yazın merak ettiklerinizi, sorularınızı, ya da sohbet etmek istediğiniz zaman. Cevaplamaya hazırım. :))

• Sabavet kullanıcısına yanıt
    Kardeş bırak ağlasınlar

• 6 Yaşımdan beri düşünüyorum, 9 yaşımda bu işe merak sardım, 12 yaşında temelini attım. Çevrem sağlam bu sektörde. Şöyle söyleyeyim cebinden para çıkmasını istersen her türlü pilotsun ama üniversitesini falan düşünüyorsan Anadolu 7.8K Okan 5K civarı Özyeğin 5.8K Girne ve Girne Amerikan üni 10-12K. Çok yüksek rakamlar bunlar sandığınız gibi kolay değil ayrıca üniversitede sağlığınıza bir şey olursa sıkıntı olur mühendislikten akademiye başvurmanız mümkün fakat ücretler 750.000 TL bandında kesiyor yanlış anlaşılmasın bunu maaştan kesiyorlar. Uçuş okulu en uygun gibi duruyor şimdilik ama onda da faizler, krediler vs. vs. çok problemli. Macaristanda 40.000 Euro'ya Frozen ATPL(A) alabiliyorsunuz bu en ucuz eğitim olduğu için tercih ediliyor yolunuz açık olsun sorusu olan varsa cevaplarım

• Savaş pilotu olmayacaksan sıkıcı meslek bence, kokpitte oturup uçak uçuruyorsun sadece. Nakliye elemanısın, bir şeyleri veya bir grup insanı bir yerden bir yere taşıyorsun sadece. Parası ve imkanları çok iyi olabilir ama bana "sana aylık 20,000$ vereceğiz, hayatın boyunca tır şoförlüğü yap" deseler yapmam, uçak için de geçerli aynısı.
  • Maaştan kesiliyor evet ama 750000 değil 90bin euro 450-500 arası 15sene boyunca kesinti oluyor 2.5bin falan kesintiler ama bu maaşın yanında çok ufak duruyor zaten eğitim alırken maaş da alındığı için daha da düşük bir maliyeti oluyor

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Zevkler ve renkler tartışılmaz zaten sırf parası için seçilmez ama ülkeleri gezmek değişik kültürleri tanımak 2saatte bir binlerce kilometre uzakta farklı yerlerde bulunmak çok iyi değil mi hemde gezme karşılığı büyük bir para da ikramiye gibi birşey oluyor zaten 500bin gibi bir maliyeti var ki bu parayla iyi bir iş kurulabilir ama maaşı için de seçilebilir yani parası için tıp seçenler bunu seçsinler belki pişman bile olmazlar hem maaşı doktorunkinin 5-6katı😃

Zevkler ve renkler tartışılmaz zaten sırf parası için seçilmez ama ülkeleri gezmek değişik kültürleri tanımak 2saatte bir binlerce kilometre uzakta farklı yerlerde bulunmak çok iyi değil mi hemde gezme karşılığı büyük bir para da ikramiye gibi birşey oluyor zaten 500bin gibi bir maliyeti var ki bu parayla iyi bir iş kurulabilir ama maaşı için de seçilebilir yani parası için tıp seçenler bunu seçsinler belki pişman bile olmazlar hem maaşı doktorunkinin 5-6katı😃
    hocam pilotlar gittikleri gezemiyorlar fazla haberin olsun

Thy kokpit istihdam 2 hafta önce okulumuza geldi uzun bir sohbet etme şansım oldu. Kesilen ücreti eğitim masrafı olarak düşünmeyin konaklama ulaşım cep harçlığı vs. karşılanıyor. Ücretler değişkenlik gösteriyor ama şu anki kesilecek miktar 250bin euro. Tip süreci için de 40bin euro gelecek toplam 290bin euro. Şu anki kurla çarptığınızda 1.620.000tl gibi bir ücret çıkıyor. Yani öyle ayda 500 kesinti gibi bişey düşünmeyin şirket bu uygulamadan kar ettiği için devam ettiriyor.

Zevkler ve renkler tartışılmaz zaten sırf parası için seçilmez ama ülkeleri gezmek değişik kültürleri tanımak 2saatte bir binlerce kilometre uzakta farklı yerlerde bulunmak çok iyi değil mi hemde gezme karşılığı büyük bir para da ikramiye gibi birşey oluyor zaten 500bin gibi bir maliyeti var ki bu parayla iyi bir iş kurulabilir ama maaşı için de seçilebilir yani parası için tıp seçenler bunu seçsinler belki pişman bile olmazlar hem maaşı doktorunkinin 5-6katı😃
    Gidilen yerde konaklama durumu long haul yani uzak uçuşlar hariç çok nadir. Size gerçeğini gördüm durumu yazayım. isveçe gitmiştim, indikten sonra kokpitte kaptanlarla tanıştım, uçaktan beraber çıktık pasaporta yürürken muhabbet ettik. Biz akşam 6 gibi inmiştik pilotlar da hemen havalimanı yanındaki otele gidip sabah 4 uçağıyla geri İstanbula uçacaklardı. Öyle gezme durumu çok nadir.
    Hatta Avrupa uçuşlarında örneğin İstanbul-Londra-İstanbul uçuşu kokpitte sen koltuğundan kalkmadan yapıyorsun.

• quote:

Orijinalden alıntı: -Airbus-

Gidilen yerde konaklama durumu long haul yani uzak uçuşlar hariç çok nadir. Size gerçeğini gördüm durumu yazayım. isveçe gitmiştim, indikten sonra kokpitte kaptanlarla tanıştım, uçaktan beraber çıktık pasaporta yürürken muhabbet ettik. Biz akşam 6 gibi inmiştik pilotlar da hemen havalimanı yanındaki otele gidip sabah 4 uçağıyla geri İstanbula uçacaklardı. Öyle gezme durumu çok nadir.
    Hatta Avrupa uçuşlarında örneğin İstanbul-Londra-İstanbul uçuşu kokpitte sen koltuğundan kalkmadan yapıyorsun.

Alıntıları Göster
    Hocam pilotluk da zevkli meslekte ben işin teknik işiyle ilgileniyorum uçak üretmek vs hedefim uçak veya makineydi havacılıkla ilgili çalışmalarda bulunmak üzere bu iki bölümü hedefliyordum sonra düşündüm arabalar bile artık elektrikli olmaya başladı gelecekte uçakların elektrikle çalışacağını düsünerekten elektrik elektronik hedefe koydum ilk düşüncem indüksiyon motorlu bir uçak sizin bu konuda düşünceniz nedir

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-B8EB3E99F

Hocam pilotluk da zevkli meslekte ben işin teknik işiyle ilgileniyorum uçak üretmek vs hedefim uçak veya makineydi havacılıkla ilgili çalışmalarda bulunmak üzere bu iki bölümü hedefliyordum sonra düşündüm arabalar bile artık elektrikli olmaya başladı gelecekte uçakların elektrikle çalışacağını düsünerekten elektrik elektronik hedefe koydum ilk düşüncem indüksiyon motorlu bir uçak sizin bu konuda düşünceniz nedir

Alıntıları Göster
    Hocam doğru düşünmüşsünüz fakat benim mühendislikle pek alakam yok. Ben üni den sonra pilotaj kursu düşünüyorum. Ben geçerim kokpite yakarım 8-10 ton yakıtı sürerim uçağı

• AdıTYTolsun A kullanıcısına yanıt
    Kardesim hevesini kırmak gibi olmasın bende bir aralar pilatoj istiyordum ama arastırdıkca parası olan adamın yapacagı bir meslek halinde su an okul galiba 2 üniversitede var thk ve anadolu üniv anadolu 7k dı sanirsam bu ilk asama bunu atladımmi ikinci asama olan mezundan sonra atpl lisansı alman gerekecek yolcu ucagı kaldırabilmen icin oda belli baslı kurumlar(THY vb.) Hariç senden 47 bin dolar istiyor hade o asamayıda gectin diyelim her yil saglık kontrolleri var onlardan 1 tanesinde bir problem görurlerse uçuşu direk kesiyorlar.

Ben hepsini hallederim diyorsan ve sevdigin meslekse eger pesinden gitmeni tavsiye ederim.

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.