Şimdi Ara

Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/Tezgah altı faiz oranları) (3042. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: bilalas37 Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 6 Misafir (1 Mobil) - 6 Masaüstü1 Mobil
5 sn
102.742
Cevap
2.212
Favori
9.673.826
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
294 oy
Giriş
  • Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/Tezgah altı faiz oranları)

Gerçek enflasyon 3 hanelerde iken tabii ki faizler çok yetersiz para eriyip gidiyor enflasyonda o nedenle herkes mal aldığı için enflasyon daha da artıyor

Bunu fırsat bilenler alıcı varken koy zammı diyor, o zamlı fiyatttan millet alınca daha da artırıyor

Böylecek hoşgeldin hiperenflasyon oluyor, en başta faiz %40 larda olsaydı ne dolar artardı ne enflasyon olurdu. Süte bile tekrar zam gelmiş ama mevduat faizleri artmıyor hala

Sevgi ve saygıyla,,,,Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/Tezgah altı faiz oranları) Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/Tezgah altı faiz oranları) Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/Tezgah altı faiz oranları) 

• Fatih KARAHAN kullanıcısına yanıt

Geçen sene kademe kademe pasif bakiye aralıklarını artırdılar aynı zamanda faizi deartmış gibi gösteriyorlardı.

O zamandan beri yavaş yavaş çıktım bende. ubeleri kapatıp başka ilçedeki şubeye hesapları taşımaya başladılar. Sonrasında havale eft ücreti almaya başladılar ve müşteri temsilcisi değişti, yenisine durumu belirttik hiçbir aksiyon alınmadı.

O gün bugündür benim için bitmiştir Alternatif.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/Tezgah altı faiz oranları)

Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/Tezgah altı faiz oranları)

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• HSBC artık döviz mevduata ek prim vermiyormuş. Hesaptaki dövizi TL.ye çevirerek KKM şeklinde devam edebilirsiniz dediler. Şimdi buradaki dövizi başka bankaya götürsek vade sonunda ana parayı döviz olarak veren ve artı olarak ek prim veren banka var mı acaba? Devlet bankaları ile ilgili birşeyler yazılmış ama durumu tam anlayamadım.
    Ya da döviz mevduata doğrudan yüksek faiz veren banka da olur, fark etmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi civcivx -- 10 Kasım 2023; 11:54:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

İlk Sıradaki para piyasası fonları: (Son bir hafta yıllığa eşlenik oranlar)

#A1Portföy #AC4 - %40,7

#AllbatrossPortföy #HVT - %40,4

#InveoPortföy #IRY - %39,9

#RotaPortföy #RPP - %39,8

#NeoPortföy #NVB - %39,4

• civcivx C kullanıcısına yanıt

Mevduat tutarı yüksek ise nitelikli yatırımcı olarak riski az olan döviz fonlarından alabilirsiniz. Riski 3 olan fonların içinde mevduat olduğu için riski daha az ve yıllığa eşlenik değerleri döviz mevduata göre daha iyi. Bu fonların vergisi %10. Döviz mevduatında vergi %25

Dolar

#FibaPortföy #FFS %5,8

#ZiraatPortföy #ZP6 %5,6

#DenizPortföy #DAS %5,5

#FibaPortföy #FBI %5,3

#NeoPortföy #NBZ %5,1

• Guzelyali kullanıcısına yanıt
    Ben bu para piyasasına kısa dönemli para koyanları anlamıyorum. Zaten 1 haftalık getirisi 12 ay düşünüldüğünde maksimum yüzde 40 getirmiş, on hesaba koysa on plus ile yüzde 43. Pasif bakiye, ıvırı zıvırı diyelim yüzde 41 veriyor senelik. Neden uğraşayım ki? RIK fonuna koyarım, içeriğinde hem hisse senedi de az. Hisse düşüşünden de etkilenmiyor ama mevduat faizinden çok daha fazla getiriyor.

Para piyasası fonu resmen günlük mevduatı bilmeyen kişilerin uğraştığı bir şey.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Bu fon geçen ay filan güzel getirdi. %10 filandı sanırım getiri.

Bu ay herkesin dilinde ama bu ayki getirisi düşük.

Finansal okuryazarlığı düşük kitlenin ilah ilan ettiği dedeye de aldırmışlar fonu:)

Para piyasası fonunda vergi yok. Günlük mevduatta vergi var.

RIK satarsan aynı gün hesaba geçmez. Valörlüdür.

Para piyasası fonu aynı gün nakite dönülür.

https://www.bloomberght.com/erdogan-enflasyonun-belini-kirdik-etkilerini-de-silecegiz-2341841

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dekonline -- 10 Kasım 2023; 14:30:13 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • shutterbug kullanıcısına yanıt
    Yüzde 43 On plus günlük faiz vergiyle maksimum yüzde 41’e düşsün diyelim. Hadi yüzde 40 diyelim. Valörü de yok. Ee aynı hesap oldu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ~Lion King~ -- 10 Kasım 2023; 15:3:50 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ~Lion King~ kullanıcısına yanıt

Emin değilim ama onplusta 200000 tl için net faiz %38,475 (43-(5000/200000)*100-40,5*0,05) oluyor. Ne burgan hesanım ne de fonum olmadığı için kesin konuşamayacağım.

Aşağıdaki hesap doğrumuş, paranın %2,5 i hesaba katılmayacağı için direkt 43ten 2,5 çıkartmıştım, halbuki 43-43*0,025 yapmam gerekiyormuş.  

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kampanyaavcı -- 10 Kasım 2023; 21:10:11 >

Geçen hafta ONPLUS ta 248 bin liram vardı oran % 43 günlük net 271,96 TL vermiş. Yani stopaj kesintisinden sonra net % 40,02 vermiş

200 bin liraya ise net % 39,83 verir gözüküyor. Başka arkadaşlarda hesaplayabilir

Hosgeldin oranı da dahil olmak üzere daha iyi veren var mı acaba.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.