|
Faiz artmadı,demek ki iyi para basmışlar.Önümüzdeki toplantıya kadar 15-20 milyar lira kur korumalı için ödeyecekler. |
|

|
Faiz artmadı,demek ki iyi para basmışlar.Önümüzdeki toplantıya kadar 15-20 milyar lira kur korumalı için ödeyecekler. |
|
|
Şu haberi gördüm şimdi eurobondlarda 8.875 iyi bir faiz değil mi Euro bazında? Biz alabiliyor muyuz bunlardan? Nebati Londra'ya selam yolluyor: Yeni 5,5 yıllık eurobond faizi yüzde 8,875! - Paraanaliz https://www.paraanaliz.com/2022/doviz/nebati-londraya-selam-yolluyor-yeni-55-yillik-eurobond-faizi-yuzde-8875-g-26700/ |
|
|
|
|
15.01.2030 tarihli USD Eurobond 8 yıl boyunca yıllık 12 verecek, muhtemelen havada kapılmıştır... Ben de açıklanan ekonomi programından çark edip ekim miydi kasım mıydı ilk faiz indirimi gelince gözü karartıp işbank ile yakın tarihli Hazine USD Eurobondlarına, Borsaya, Yurtdışı Yatırım Fonlarına açıldım. Eurobond bilgim hiç, Borsa bilgim ortalama, yatırım fonları bilgim ise sınırlı iken şu an kararımdan çok memnunum. O zaman bilgim yoktu ama sonraki alışlarımda Eurobond almadan önce CDSi (ülke risk katsayısı) takip etmekte fayda olduğunu öğrendim. Faizler sabit ama CDS yükseldikçe ülkenin Eurobond fiyatı ucuzluyor. Geçenlerde CDS 700 puan gibi rekor seviyelere çıkınca aynı Eurobondlar baya ucuzlamıştı. Misal yakın tarihli 1000 USD Eurobondu bile 980 USD ye alabiliyordunuz, faizi ekstra... USD yılda 2, Euro yılda 1 faiz veriyor. Tarihler uzaklaştıkça faizler daha fazla oluyor. İşbankasının aşağıdaki linkinden daha kolay takip edebiliyorum. https://www.isbank.com.tr/fiyatoran/FiyatTabloGoster.asp?trkd=*EUB&tip=HTML Ama ilk bakınırken hangi tarihli Eurobondun hangi tarihlerde ne kadarlık ödemeler vereceği, ve toplamda ne kadar ödeme alınabileceği gibi daha detaylı bilgiyi ise Vakıfbankın aşağıdaki linkinde bulmuştum. https://www.vakifbank.com.tr/tahvil-bono-eurobond-hesaplama-araci.aspx DN: Hemen bir üst mesajda anket var, hala bu kadar TL de kalınabilmiş olunmasına bile şaşrdım. |
|
Yanlış bilgi maalesef. 15/1/2030 dediğiniz sanırım AL40 kodlu Eurobond ki getirisi % 8,20-9,00 arası oynuyor piyasaya göre. Siz sanırım kupon oranı ile karıştırıyorsunuz. EB da "getiri oranı" na bakmanız lazım kupon faizine değil. Kupon faizi yüksek ama alırken de 130 usd veriyorsun ,15/1/2030 geldiğinde sana 100 usd ödeme olacak.Yani anaparadan da yemiş oluyorsun. |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RunoLegend -- 18 Mart 2022; 10:12:7 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
Bu senaryo gerçekleşmek üzere,hazine bu yükün altından nasıl kalkacak?Bu faiz ödemesini nasıl açıklayacaklar? Örnek 1: Kur Artışının Faiz Getirisinden Yüksek Olduğu Senaryo Hesap açılış kuru: 1 USD = 10 TL Hesap açılış tutarı: 100.000 TL Vade: 92 Gün Örnek Faiz oranı: %17 Müşterinin alacağı net faiz: 4.284,93 TL Vade sonunda döviz kuru: 1 USD = 15 TL Kur artışından kaynaklı elde edeceği getiri: 50.000 TL (%50 kur artışı x 100.000 TL = 50.000 TL) Aradaki 50.000 – 4.284,93 = 45.715,07 TL’lik tutar müşteriye ayrıca ödenecektir. Müşteri toplamda 50.000 TL gelir elde edecektir. Vade sonunda müşterinin 150.000 TL bakiyesi olacaktır. |
|
Mahfil Eğilmezin yazdığını burada defalarca yazdım. Bizim mevduata yatırdğımız parayla kredi çekip dolar -altın alıyorlar, sağılıyoruz resmen dedim. Burası mevduat forumu v.s troller hedef aldı beni , sizi kandırmaya çalıştı o troller hele 2 tane trol vardı kayboldular hepinizi TL de bırakıp Büyük ihtimalle sizin mevduata yatırdığınız paralardan kredi çekip dolar-altın almışlardır., paralarını sayıyorlardır |
|
|
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1234Rambo -- 19 Mart 2022; 18:37:15 > < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |