Şimdi Ara

User's Profile yönlendirememe sorunu

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
135
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

$username = "";
    $showTimeline = False;

if (Login::isLoggedIn()) {
    $userid = Login::isLoggedIn();
    $showTimeline = True;
    } else {
    die('Not logged in');
    }

if (isset($_GET['username'])) {
    // if (DB::query('SELECT username FROM users WHERE username=:username', array(':username' => $_GET['username']))) {
    $username = DB::query('SELECT username FROM users WHERE username=:username', array(':username' => $_GET['username']))[0]['username'];
    $userid = DB::query('SELECT id FROM users WHERE username=:username', array(':username' => $_GET['username']))[0]['id'];
    // }

}

?>

HTML
  • echo $username; ?> "My
    Profile </a>"</li>

####

Merhaba, username bos olarak goruyor. Fakat href de $userid yaptigim zaman id alabiliyorum. Amacim profile.php?username=BetaTest ekini yakalayabilmek. $username mi cekmemde yardimci olabilecek var mi ?

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Starbucksunstari -- 1 Mayıs 2018; 1:47:52 >

• PHP değişkenini HTML koduna gömme kısmını ve tırnakları biraz karıştırmışsın. Şu şekilde çalışacaktır;

DH'nin a tagına müdahale etmesi sebebiyle kodu resim olarak vermek zorunda kaldım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ephésus -- 1 Mayıs 2018; 10:51:4 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ephésus

PHP değişkenini HTML koduna gömme kısmını ve tırnakları biraz karıştırmışsın. Şu şekilde çalışacaktır;

DH'nin a tagına müdahale etmesi sebebiyle kodu resim olarak vermek zorunda kaldım.
    Tesekkur ederim cevabin icin fakat alamiyorum degeri. En basitinden bunu bile gosteremiyorum. <h1><?php echo $username; ?></h1> Emtpy geliyor. Fakat <h1><?php echo $userid; ?></h1> bunu gosterebiliyorum. Oda If statement den gelen userid degil. Onu kaldirdigimdada aliyorum. Yukardaki isLoggin fonksiyonundan geliyor.

IsLoggin fonksiyonu
    https://i.hizliresim.com/1JQ5QD.png

Tahminim $username icinde boyle bir cookie ile ilgili $username fonksiyonu gerekli.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Starbucksunstari -- 1 Mayıs 2018; 14:52:11 >

• Starbucksunstari kullanıcısına yanıt
    $username değişkeni konudaki PHP kodundan anladığım kadarıyla GET metodundan alınıyor. Bu GET metodu için gerekli URL'yi ise benim bir önceki mesajımda gönderdiğim kod oluşturuyor. Eğer o kodun oluşturduğu URL'nin üzerine mouse ile gelindiğinde tarayıcının yönleneceği sayfada username değeri boş geliyor ise $username değişkeni linki oluşturmadan önceki süreçte doldurulmuyor demektir. Kodların o kısmı olmadığı için o konuda yorum yapamıyorum. Diğer kısımlarınıda paylaşırsan daha detaylı inceleyebiliriz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ephésus -- 1 Mayıs 2018; 14:51:22 >
  • Ephésus kullanıcısına yanıt
    Ayni kodu profile.php icinde bu html icinde cagirdigim zaman oluyor resimde goruldugu gibi ama bunu index.php icinde empty aliyorum kafama o takildi 100% ayni kod.

<h1><?php echo $username; ?>'s Profile <?php if ($verified) {
    echo '<i class="glyphicon glyphicon-ok-sign verified" data-toggle="tooltip" title="Verified User" style="font-size:28px;color:#da052b;"></i>';
    } ?></h1>

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Starbucksunstari -- 1 Mayıs 2018; 14:57:7 >

• Starbucksunstari kullanıcısına yanıt
    Zaten konudaki kodlarda görünür bir hata yok. Tek sorun index.php sayfasında $username değişkenine değer atanmaması. Kodların tamamını buradan veya özel mesaj yoluyla paylaşabilirsen daha detaylı inceleyelim.
  • Php bilmiyorum ama sql sorgunda sadece user id yi aliyorsun, virgul al user name kolonunu da ekle ve cek. Muhtemelen olacak

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.