Şimdi Ara

fx 8370 olan sisteme rx 580'mi yoksa gtx 1060 almalıyım ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.087
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar bulunduğum bölgede paratoner olmadığı için fırtınada r9 380 kartım yandı ve yeni bir ekran kartı alacağım.Bu 2 kart arasında kaldım ama 8370lerde yüksek kartlar darboğaz oluyor diye duydum öneriniz nedir ?



    _____________________________
    Xbox 360 Slim //AMD FX 8370 // Gigabyte 970 Gaming // Corsair Vengeance 4x4 16gb 1600 mHz // AMD Radeon R9 380 4GB // Kingston 120gb SSD // Western Digital 2 TB HDD Caviar Black // Microsoft Sidewinder X6 // // Logitech Z-5500 // Asus VW247 24.5'' Full HD
  • Doğru şık Vega 56 ama piyasada yok.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
    Fx 8350, Gtx 1070ti Windforce.
  • 8320 ile EVGA 1070 FTW kullanıyorum bir sıkıntı yok. Sadece BF1 de 1080p de bazen anlık takılmalar oluyor.. (HDD den olabilir??)
    _____________________________
    QhellThosh
  • FX işlemcilerin tek çekirdek performansı vasat olduğundan ötürü oyunlarda darboğaz yapabiliyor yüksek kartlara. İşlemciyi çok yoğun kullanan oyunlarda(GTA 5 gibi) bir miktar darboğaz olur tahminimce tahminimce ama işlemciye çok yüklenmeyen oyunlar pek bir sorun olmaz. Ama ben olsam AMD Ryzen işlemciyle yeni bir sistem kurarım tabi bütçe varsa.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PayneKillers -- 2 Kasım 2017; 11:11:9 >
    _____________________________
    i7 4790 4.0 GHz / Asus H81M-D R2.0 / Zotac Geforce GTX 1660 6 GB / Kingston Hyperx 2x8 GB DDR3 1600 MHZ / FSP Hyper 700W / Seagate Barracuda 2TB ST2000DM008 / Samsung 860 Evo 500 GB SSD / Dark Freezer X120R
  • O işlemci her iki karta da darboğaz yapar.

    Önceliğiniz yeni bir işlemci + anakart + RAM almak olsun.

    Ama ikisi arasından GTX 1060 6GB olanı seçin derim
    _____________________________
  • gta'da olmaz. zaten tek çekirdeğe abanıyor.ben kendim kullanıyorum.olursa dx 12 oyunlarda oluyor.işlemciden tam anlamıyla faydalandığı için.gta içinde 1440p'de oynar sıkıntı olmaz.
    _____________________________
    Steam:God Pan - Uplay:Godpan35 - BattleNet:GodPan#11642
  • quote:

    Orijinalden alıntı: PanGold

    gta'da olmaz. zaten tek çekirdeğe abanıyor.ben kendim kullanıyorum.olursa dx 12 oyunlarda oluyor.işlemciden tam anlamıyla faydalandığı için.gta içinde 1440p'de oynar sıkıntı olmaz.

    Gta'da olmaz mı ? Gta işlemciyi en çok kullanan oyunlardan biri.
    _____________________________
    i7 4790 4.0 GHz / Asus H81M-D R2.0 / Zotac Geforce GTX 1660 6 GB / Kingston Hyperx 2x8 GB DDR3 1600 MHZ / FSP Hyper 700W / Seagate Barracuda 2TB ST2000DM008 / Samsung 860 Evo 500 GB SSD / Dark Freezer X120R
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Gtx 960m vS Gtx 1050 mi
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • olmaz evet.ben kullanıyorum %70 civarlarında oluyor. fx 6300. ama mesela tomb raider oyununda bazen darboğaz oluyor işlemci %100 olup ekran kartını beslemiyor.ekran kartı rx 470.daha gta'da %80 işlemci kullandığını görmedim ben.

    ha iyi fps vermiyor gta'da tek çekirdek iyi olmadığı için ama darboğaz olmuyor.

    edit.gta'da msaa 4x açıp ekran kartına yüklenince oyun daha akıcı oluyor.işlemcisi kötü arkadaşlar öyle yapabilir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GodPan -- 2 Kasım 2017; 13:51:29 >
    _____________________________
    Steam:God Pan - Uplay:Godpan35 - BattleNet:GodPan#11642
  • AMD ye bulaşmayın. GTX1060 6GB varken 580 almak akıl işi değil.
    _____________________________
    Herkesleşme, herkes leş.
  • her yerde aynı cevap anakartı işlemciyi değiştir,
    arkadaşın sorusu açık ve net hangisini alayım diyor dar boğaz yapmaması için? yani adam darboğaz yapabileceğini biliyor.
    tabi bizim millet üstün zekalı, ekran kartını alacak arkadaşın aklı yeni sistem almaya yetmez!!!

    bırakın artık bu anakartı işlemciyi değiştir masallarını her yerde aynı saçma cümle.
    _____________________________
  • CPU genel kullanım % si %100 ü görmüyor diye cpu darboğaz yaratmıyor anlamına gelmez çünkü oyunların çoğu tek çekirdek ve özelliklede birinci çekirdeğin performansından etkileniyorlar ve şöyle bir durumda var 1. çekirdek %100 diğer çekirdekler %0 kullanım durumundayken sen işlemci genel kullanımını %25 olrk görüyor olursun ve haliyle öyle bir durumda diyeceksinki darboğaz yok çünkü işlemci kullanımı %25 i geçmiyor v.s.

    Onu aşmak için karta yüklendiğinde misal msaa ayarıyla filan bu sefer kart apışıp yine fps düşecek haliyle yine oynanışa etki edecek, zaten kendinde mesajını editleyip msaa açınca oyun daha akıcı oluyor demişsinde ama o akıcılık msaa ile nasıl artabiliyor biraz anlıyordundur belki ama yanlış anlama, yük karta kayınca yani kart msaa ayarı yüzünden oyalanmaya başlayınca artık işlemciye ayardan önceki kadar saldıramadığı için bu rahatlama oluşuyor.

    İşlemci kullanımının önmli olduğu oyunlarda ki fx6300 gibi bir işlemcide oyunlarn çoğunda diyebiliriz hatta online oyunların istisnasız hepsinde, sen o kullandığın kart ile en fazla R9 380 performansı görüyor olabilirsin, sonra da tutup dersinki o.c yapsam 480/580/1060 gibi kartları rahatlıkla yakalarım çünkü ben 470 kullanıyorum öyle testlerdeki yada anlatıldığı kadar bir performansı yok, ozm buna yakın performansın kartlarının hepsi traşmış filan.

    Bak şimdi aşağıdaki oyunlar offline ve evet darboğaz yok çünkü akıcılık var (daroboğaz yoktan kastımız işlemci sıkışıp kekemelik yaratmıyor) sadece biraz düşük performans gösteriyor, öyle ama şöyle bir durum daha var bu testteki intel işlemciyede aynı kart ve oyunlarda fark koyan (i5-i7 gibi) abileri var, yani snn işlemcin oyuncular tarafından intelde yüzüne pek bakılmayan bir serisinden (i3) fark yiyor sen bu farkın olduğunu zaten kabul ediyorsun ama...



    Konuşulan oyun üzerinden de snn kartınn yakın olduğu bir seviyeden (gtx 970 ile) darboğaz durumuna bakalım.



    Sonra diyorsun ki darboğaz olmuyor fakat msaa açınca akıcılık geliyor, ne anlaşılıyor bu durumdan ?
    Anlaşılan şu ; sen işlemci kullanımına bakıp darboğaz yok diyorsun ancak varmış, çünkü akabinde msaa açınca akıcılık arttı diyorsun v.s.

    Düzenleme : Yanlış yere bakılmasın.

    fx 8370 olan sisteme rx 580'mi yoksa gtx 1060 almalıyım ?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GuvenDMRK -- 2 Kasım 2017; 17:53:47 >
    _____________________________




  • Siyah Kalem kullanıcısına yanıt
    MogoLKhan kullanıcısına yanıt
    RX 580 8GB ise ve 1060 ile aynı fiyat yada benzer fiyatta ise 580 varken 1060 almak akıl karı değil.

    @MogoLKhan AMD Fanboy bu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sangreal_1905 -- 2 Kasım 2017; 17:50:1 >
    _____________________________
  • Abicim işlemcin canavar gibi al rx580 bak hayatına

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
  • Bu tartışmayı GPU bölümünde çok yaptık. RX 580, GTX 1060'dan 1 gömlek daha üstte bir kart. Aynı fiyatsa RX 580 al geç.
    _____________________________
    Ryzen 7 5950X@4.6 Ghz (1.2v) - EVGA CLC 280 - Cooler Master Master Gel Maker - Asus Crosshair VI Hero X370 - 8*4 GB Gskill Trident Z RGB 3200 CL14@3733 CL14 - Sapphire Pulse RX 7900 GRE - Samsung EVO 970 500 GB NVME SSD - Samsung EVO 850 500GB SSD - EVGA Supernova G2 650W - Rampage Imposing Rainbow RGB Kasa
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.