Şimdi Ara

Allah'ın Var Olmadığını İspatlayabilir misiniz? (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
205
Cevap
0
Favori
10.709
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
3 oy
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: şazenuş

Hemencecik atlamış

Zındık kelimesini görünce dayanamadım. Nefis bir kelime yav

• Olmayan birsey ispatlanmaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

AMD Ryzen 7 7700 (5.5 Ghz)--Gigabyte GeForce RTX 5070 Ti Windforce OC SFF 16GB--MSI MAG X870 TOMAHAWK WIFI--Patriot Viper Venom 32GB (2x16GB) DDR5 7400MHz CL36(6000 CL26 1:1)--43" Samsung UHD 4K 144 Hz Odyssey Neo G7 G70NC Gaming Monitor--32" Samsung Odyssey G7 240 Hz G-Sync WQHD 2K Curved Monitör --WD Wd Black Sn850 1 TB Gen4 NVMe M.2 SSD--Crucial P3 Plus 1TB PCIe Gen4 3D NAND NVMe M.2 SSD--970 EVO 500 GB NVMe M.2 SSD--960 EVO 500 GB NVMe M.2 SSD--WD Green SN350 NVMe M.2 SSD (480 GB)--Phanteks Eclipse P500A--MSI MPG A850G Gen5 850 W--NZXT Kraken X62 Liquid Cooling System--Ultra Slim Soundbar HW-S800B--Asus TUF K3 AURA Mekanik Oyuncu Klavyesi--ROCCAT KONE EMP RGB Gaming Mouse
  • quote:

Sen video yu sonuna kadar izledinmi

• WILDBOYS kullanıcısına yanıt
    Hayırdır , şehadet mı getireceksin

İzledim

• Din öyle bir şey ki, yukarıda görülmeyen bir adamın yaşadığına insanları inandırır. Öyle bir adam ki, yaptığınız her adımı izliyor günün her saniyesi. Ve bu görünmez adamın yapmanı istemediği birtakım şeyler var. Eğer ki onları yaparsan içerisinde ateşin olduğu yanan, işkence gördüğün ve korkudan oluşan sana özel bir mekan yaratmış (cehennem ). Onun kurallarına uymazsan seni sonsuza kadar acı çekeceğin, sonsuza kadar ağlayacağın, boğulup çığlıklar içinde yanacağın yer olan cehenneme gönderecekmiş . Ama öte yandan seni çok seviyor dimi

Cidden bir yaratıcının olduğuna, her birimizi ayrı ayrı yarattığına, bizi çok sevip kolladığına inanmayı denedim. Ama ne kadar uzun yaşarsanız, o kadar çok anlarsınız ki burada bir şeylerin boka sardığını. Savaş, hastalık, ölüm, yıkım, açlık, kirlilik, yoksulluk, işkence, suç, yolsuzluk, tecavüz... Bir şey cidden yanlış burada. Eğer ki bu tanrının yapabileceğinin en iyisi ise, açık konuşacağım, ben etkilenmedim. Böyle sonuçlar yüce bir ilaha ait olamaz. Dön bir etrafına bak, dünyanın ne halde olduğuna bak. İlahi bir varlık neden böyle bir yer yaratsın?

Akılsız dini bir robot olacağıma güneşe tapmayı seçebilirim mesela. Akılsızca, amaçsızca, körce tüm bunların hiç bir şey umrunda olmayan, beceriksiz bir baba figürü tarafından yapıldığına inanacağıma, güneşe inanırım. Neden mi? Bir çok neden sayabilirim, ama en önemlisi güneşi görebiliyorum(az önce saydığım bir kaç tanrının aksine ). Görüyorsam vardır. Görmek inanılabilirliği arttırır. Sonuç olarak her gün güneşi görüyorum, bana ihtiyacım olan her şeyi veriyor; ısı, ışık, yemek, parktaki çiçekler, göldeki yansımalar. Bazen de deri kanseri. ama en azından carmıha gerilen kimse yok . Kimseyi ona tapmıyor diye cehenneme de yollamıyor . Hatta şöyle bir şey diyeceğim, rahmetlinin dediğine benzer : ' Eğer ki tanrı varsa bu konudaki herkesi çarpsın '

Hadi 'eyvallah'

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-69F3BB092 -- 2 Mart 2017; 19:57:41 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Maxou

Din öyle bir şey ki, yukarıda görülmeyen bir adamın yaşadığına insanları inandırır. Öyle bir adam ki, yaptığınız her adımı izliyor günün her saniyesi. Ve bu görünmez adamın yapmanı istemediği birtakım şeyler var. Eğer ki onları yaparsan içerisinde ateşin olduğu yanan, işkence gördüğün ve korkudan oluşan sana özel bir mekan yaratmış (cehennem ). Onun kurallarına uymazsan seni sonsuza kadar acı çekeceğin, sonsuza kadar ağlayacağın, boğulup çığlıklar içinde yanacağın yer olan cehenneme gönderecekmiş . Ama öte yandan seni çok seviyor dimi

Cidden bir yaratıcının olduğuna, her birimizi ayrı ayrı yarattığına, bizi çok sevip kolladığına inanmayı denedim. Ama ne kadar uzun yaşarsanız, o kadar çok anlarsınız ki burada bir şeylerin boka sardığını. Savaş, hastalık, ölüm, yıkım, açlık, kirlilik, yoksulluk, işkence, suç, yolsuzluk, tecavüz... Bir şey cidden yanlış burada. Eğer ki bu tanrının yapabileceğinin en iyisi ise, açık konuşacağım, ben etkilenmedim. Böyle sonuçlar yüce bir ilaha ait olamaz. Dön bir etrafına bak, dünyanın ne halde olduğuna bak. İlahi bir varlık neden böyle bir yer yaratsın?

Oooo George Carlin reyiz

• quote:

Orijinalden alıntı: Jeopol

Iste sen orada yaniliyorsun.

Game of thrones kitabinda da bir cok mucizeden bahseder. Hatta bazilarini filmlerinde filan da gosteriyor. Simdi sen bunu kabul edip game of thrones tanrisina tapar misin?

Yine diyorsun her sey en ince detayina kadar tasarlanmis diye. En ince detayina kadar tasarlananlarda hata olmaz. Hem evrende hem dunyada sayamayacagimiz kadar hatalar var. Nasil bir durum bu?

Ha ille de herseyin bir yaraticisi var diye tutturuyorsan niye tanrinin da yaraticisi olmasi gerektigini kabul etmiyorsun?

Herşeyin bir yatatıcısı var denmez zaten. Her yaratılanın bir yaratıcısı vardır denir.

"Fizik" ? Neden senin bildiğin basit kavramların içine sıkıştırıyor'sun bütün olayları ?

Fizik nedir'ki.. Sperm'de kromozomların gen kodların uçuşurken neye sahiptin , yer çekimini tanımlamak için kanunların adı için kullandın fiziği diyelim ,

Bu hangi akla hizmet beden'siz birşeyin var olamayacağını kanıtlaya bilir ? Veya senin küçük beyninin alamayacağı bir gücü , Form'dan ayrılmış senin bilemediğin bir kudreti inkar edebilir ?

Sana göre varsa bir cismi , yaşam formuna sahipse vardır , ama seni yaratacak şey senden ölçülemeyecek kadar kat. Fazla üstündür bunu hesaba katmıyorsun.

Gördüğün ahşapları , iskembeleri , mobilyaları , bilgisayarları , oluşturan bir usta var ise.

Dağları , taşları , ağaçları insanları oluşturan , yaratan bir usta'da elbet vardır , bakmayı bilmek gerek.. Düşündüğünü zannedip kendi kendini köle etmemek gerek..

• quote:

Orijinalden alıntı: razor6247

bakalım nedemekmiş tdkya göre
    delil

gerçi tdk da
    bilimum dincilerin istilası altında ama
    olsun
    belki bu sefer
    beni şaşırtırlar

*****delil
    isim Arapça delil
    1. isim İnsanı aradığı gerçeğe ulaştırabilecek iz, emare*****

tdknın tanımı da
    bu kadar olur

öncelikle
    GERÇEK denilen

şunu ifade eder

senin
    bir olgu hakkındaki
    kavramlaştırmandan
    bağımsız
    NESNEL
    hakikat

dolayısıyla
    senin delil dediğin şey

benim nazarımda geçersizdir
    çünkü gerçek
    ideoloojiik
    TARAF olma konusu
    değildir

savunulmaya ihtiyacı yoktur
    AŞİKAR olan
    dolayısıyla
    hakkında edebiyat
    yapılmaya gerek duymazz olandır

b u böyleyse
    gerçeği bilmenin yoluda
    duyumların
    kategorik olarak
    tanımlanmaları üzerinden
    gerçekleştirilen
    GÖZLEMDİR

İKİ

kuran son peygamberin en büyük mucizesiymiş

sen karşında
    bir imamhatipli mi var zannettin.

bu tümcen
    benim için ne ifade edebilir en fazlaa
    bunu bi düşünseydin keşke

abuksabuk
    anlamsız cümlelerle
    nereye varmaya çalışıyorsun.

allah denen şeyin
    tibobobovvodid'den tek farkı

bu ismi
    bir kaç milyar kişinin telaffuz ediyor oluşu ile
    bu isim ile özdeşleşmiş
    kurgu hayaller
    barındırıyor oluşlarıdır

bunu anlayamıyormusun.

ÜÇ

allahın varlığını falan
    bilemezsin

ne söylediğini bilmeden
    saçmalazsan
    adam akıllı tartışmayı
    sürdürebilirim.

idrak
    etmen gereken

kendi aklında yarattığın
    bir takım isimlerle özdeşleştirdiğin imgeler
    NESNEL
    dünyada hiç bir değer içermezler
    yani
    senin
    düşünsel saplantıların olmaktan öteye
    GİTMEZLER.

bilgi
    saadece
    algılamadan sonra edinilebilir
    ALGI

senin aklında kurduğun hayaller
    bilgi deildirr.

Şeytan senin şu haline görse kendi haline şükreder 😂😂😂

• DOstum müslümanım ama sen varlığını ispat edebilir misin

Hayırdır , şehadet mı getireceksin

İzledim

Hayır hayır giden beş dakikamı geri ver
    0-9 yaş gurubuna hitap ediyor
    Yaş kaç

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WILDBOYS -- 2 Mart 2017; 20:28:4 >
    Yaşım 39 çok merak ettiysen, işine gelmedi dimiah kafirler ah, hepiniz aynısıniz, hemen kivirirsiniz

Yaşım 39 çok merak ettiysen, işine gelmedi dimiah kafirler ah, hepiniz aynısıniz, hemen kivirirsiniz

0-9 yaş grubu videolara takılmayı bırak kendi yaş gurubu videoları izle seni şeytan

Hakaret olmasın diye boşa geçen ömür demedim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WILDBOYS -- 2 Mart 2017; 20:35:8 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Theumit

200 değil 1400yıl geçti

Sam yahudisiniz çünkü yahudiler bu şekilde inanıyorlar

Ha soule r durum var merak etmeyin deccal gelicek ve siz yahudiler onu peygamber sanacaksiniz

Üzülerek belirtmekte isterimki artik peygamber ve yeni bir din gelmeyecek

İster inanin ister inanmayın

Gene yanlış bir bilgi efendimiz muhammed sav. Okuma. Yazması yoktu dönemin güya en zekileri

Ebu cehil ebu leheb vs.

Leheb suresi mekkedeyken geldi biraz düşününce

ALLAHcc ebu leheb ve karisinin iman etmeyeceğini bildiği halde gene iman etmediler

Öyle geberdiler

İnat için bile olsa iman etmediler burda yola çıksanıza

Önemli olan inkar eden liseli anlamak değildir

(1) yahudiliğin ysini bilmememe rağmen yahudi olduğumu öğrendim, güzel itham.ben sana dinsiz kafir vs desem sen kimsin ki buna karar veriyorsun vs diye zırlamaya başlardın ama yeni bandan çıktım ve boşuna gerginlik yaratmak istemiyorum.

(2)yeni biri gelme ihtimali bilimin gelişmesi sebebiyle ortadan kalktı dedim zaten sanırım öfkeden yazının yarısını okuyup cevap yazmaya girişmişsin.

(3)bir insanın okuma yazma bilmemesi onu geri zekalı yapmaz.ha ileri zekalı olacak diye bir şartta yok o dönemde uyanık olsa da işi kotarabilir.

(4)ebu leheb falan demişsin şimdi sizin için önemli biri olabilir saygısızlık yapmak istemem sonuçta herkesin kutsalına saygımız var.ama hikaye kitabı okumayı sevmediğim için bu isimleri bilmiyorum, filmi çıkarsa izlerim ilk boş günümde.

• CXath1 C kullanıcısına yanıt
    ayni dusunce her varligin yaratildigini soyluyor.

PSN : Jeopol
  • olmadığını kanıtlada görelim...
  • https://youtu.be/qrCgjZ0VJK4

Eğitime buradan başlayın önce, sonra kuran okuyun bre

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WILDBOYS -- 2 Mart 2017; 20:52:8 >
    okudugunuzu idrak edememe hastaligi
    yahudi ler inaniyorsunuz dedim
    belliki islam dini hakkindada pek birsey bilmiyorsunuz
    ebu lehebe gelince filmi cikacak ama bu dunyada degil

İlk din nerden çıktı ,ilk kitap hangisi , dinler tarihini araştır
    roma olmasaydı dinler nasıl olurdu..
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.