Şimdi Ara

Max 22.000 ₺ araç tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
650
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Değerli Arkadaşlar herkese iyi geceler. Tavsiyelerinize ihtiyacım var
    Nakit 22000 ₺ param var. Aslında gelirim fena değil ancak ek borç olmadan nakit bütçemle "Borçlanmadan" bir araç almak istiyorum. Kriterlerim şunlar
    -Mutlaka otomatik olacak manuel kesinlikle olmaz
    -Tercihen dizel ancak benzin veya lpg li de olabilir
    -1 yıl sonrasında satıp model yükseltme ihtimalim yüksek. Bu yüzden alıcı bulmakta "aşırı" zorlanmamak istiyorum.
    -Alacağım arabanın birazcık görüntü olarak güzel olmasını istiyorum. Evet bütçe az ama tutup 2000 model civic ya da 98 model golf tarzında fazla eski yüzlü olmasını istemiyorum.
    -Kesinlikle sedan olmayacak. Coupe ya da üç kapı-beş kapı hatchback olacak. Tercihen beş kapılı
    -Aldığımda tamirci tamirci gezmek istemiyorum.
    -Aracı eşim de ben de kullanıcaz. Eşimin direksiyon konusunda biraz daha zayıf olmasından dolayı full boyasız vs ye fazla para vermenin anlamı yok.
    -Gezmeyi çok severiz. Eski arabalarımda hep yılda en az 20.000 km yaptım

    Bu kriterlerle aradığımda bazı araçlar çıkmıyor değil. Ama hepsinde insanın aklında bir soru işareti kalıyor
    "Ağır hasarlı acaba bi sorun çıkarır mı"
    "Km si yüksek motoru ölmüş müdür"
    "Komple boyalı ama ağır hasar yok diyor. Özel serviste yaptırmışsa napıcam"
    "Zaten sıfırı 40.000 tl olan araç için adam on yaşında arabaya 30.000 isterken ne düşünüyo"

    Gibi bir sürü kafa karışıklığı yaşadım. Var bazı araçlar ama ne yapmalı? Ya da siz forumdaki üstadlardan bir veya birkaç tavsiye gelir mi?

    Değerli önerilerinizi bekliyorum



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mkemalyigit -- 10 Nisan 2016; 0:22:51 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >







  • Ben de sizle aynı durumdayım. Elimde biraz nakit ve lada vega arabam var. Toplamda 22 bin ediyor. Bir iki ay birikim yaparak çıtayı 25bine yükseltmeyi planlıyorum. Gözümü karartıp D sınıflarına bakıyorum. Laguna iyi gibi geldi ama temizi zor bulunuyor. Model yılı olarak 2005 sonrası güzel araçlar var. Henüz galerileri dolaşmadım. Eğer bulabilirseniz temiz Linea veya Octavia olabilir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Aklıma palio speedgear geldi ama bu bütçeyle otomatik vites düşündürdü biraz, otomatik olması şart mı? Bende benzer bütçe ile araç bakıyorum 2006-2007 grande punto mjet manuel düşünüyorum. En mantıklı tercih bu gibi.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: suivant

    Ben de sizle aynı durumdayım. Elimde biraz nakit ve lada vega arabam var. Toplamda 22 bin ediyor. Bir iki ay birikim yaparak çıtayı 25bine yükseltmeyi planlıyorum. Gözümü karartıp D sınıflarına bakıyorum. Laguna iyi gibi geldi ama temizi zor bulunuyor. Model yılı olarak 2005 sonrası güzel araçlar var. Henüz galerileri dolaşmadım. Eğer bulabilirseniz temiz Linea veya Octavia olabilir.

    Hocam laguna olabilir ama beğendiğim kasa pahalı.

    Fiat punto ya da fiat panda için ne düşünüyorsunuz? Ağır hasarlı olsa da olur deyince hem dizel hem benzinli puntolar var. Ama şanzımanı çok mu sıkıntı olur.

    Bir de fiat panda ile punto nun şanzımanı aynı mı? Bilginiz var mı

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Ingrid

    Aklıma palio speedgear geldi ama bu bütçeyle otomatik vites düşündürdü biraz, otomatik olması şart mı? Bende benzer bütçe ile araç bakıyorum 2006-2007 grande punto mjet manuel düşünüyorum. En mantıklı tercih bu gibi.

    Punto nun otomatiği ile fiat panda nın otomatiği aynı mıdır sizce? Otomatik olması şart çünkü istanbul trafiğinde eşim de kullanacak hocam. Kesin şart otomatik olması

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Otomatik şanzıman sıkıntı çıkarmaya başlarsa kafadan 4000 lira gidiyor. Benim diyen usta da bir bakışta anlayamıyor. Fiat grubunun otomatik şanzımanlarını bilmiyorum ama nedense pek sağlıklı gibi gelmiyor. İstanbul trafiği için otomatik ve küçük olması bayan da kullanacağı için şart gibi. Gerçi ben Lada Vega ile dolaştım ama yoğun trafiğe girmedim. Satışı az araçlara yönelmek lazım. Lacetti, Picanto gibi araçlar biraz daha uygun geliyor. Benim gönlüm D sınıfı.
  • mkemalyigit M kullanıcısına yanıt
    Paliodaki speedgear cvt tabanlı bir şanzıman subaru üretimi olması lazım hatırladığıma göre.

    Panda ve puntoda bildiğim kadarıyla aynı. Dualogic robotize manuel şanzıman.
  • 2004 model lacettisi var esimin, 92bın km de bkoy zeytınburnu gıtgel dısında toplasam 30-40 defa sılıvrıye gıtmıstır. Ikıncı arac olarak elımızde tutmaya karar verdıgımızden 90bın km de trıger-v kayısı - bujı balata hatta motor parcalarına kadar bır cok parcasını yenıledım malum arabaya ufaklıkta bınıyor(yaklasık 2500tl masraf yaptım) , ancak esım işe artık işe taxı ıle gıdıp geldıgınden ( ıs yerı otoparkı yıkıldı) bu aracı satıp alacagımız yenı aracın bır ustunu almaya karar verdık.

    Aracta sadece sagdan soldan surtmelı ve dusuk suratte gerceklesmıs ufak hasarlar ılgılı servıste gıderılmıs zamanında, araba atık ve cevık kullanımı kolay ve zevklı, tek sıkıntısı basarsanız yakıtı saglam yakıyor bu yuzden alanlar lpg takıp kullanıyor. Bmw 2.18i ye tiguana vsvvs bakıyoruz esımden yorum benım aracımın arkası daha genıs yok daha ferah vs vs... Gercekten tuketıyor bu hanımlar , zaten zamanında seklıne semalıne vurulup aldı lafımı dınlemeyıp :)

    Neyse lafın kısası lpg takarsanız keyıfle uzun sure kullanırsınız. Dusunen olursa bkoy deyım ozelden msj atabılırsınız. Olu fıyatada vermem yuksek fıyatta cekmem. Aklınızda bulunsun.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.