Şimdi Ara

<<<<<SUZUKİ CLUB>>>>>> (113. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4.585
Cevap
62
Favori
414.866
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Giriş

Orijinalden alıntı: adepex

quote:

Orijinalden alıntı: 1984

ah bir hız sabitleyici olaydı evimde swift kolleksiyonu yapardım :))

Ah benim Splash'ta da bir usb girişi olsaydı, ne güzel olurdu :)

ah bir kol dayama :)
    Sırrını herkesle paylaşırsan rezil olursun
  • quote:

Orijinalden alıntı: tolgambo

quote:

quote:

Arkadaşlar Suzuki Otomobil Kullanıcılarının bilgi alışverişi ve yardımlaşması konusunda facebook da sayfa açmış bulunuyorum.Desteklerinizi beklerim.

http://www.facebook.com/SuzukiTurkiyePlatform

Beğendim :) Hayırlı olsun.

Hocam teşekkür ederım,paylaşımlarını beklıyorum.

Ben de yönetici olmuşum, gurur duydum, teşekkürler :)

• quote:

Orijinalden alıntı: by.adem

quote:

quote:

Kolçak kolay, yarım seçip taktırması 20 dakika. Maliyetli bir şey de değil. Keşke hız sabitleyici ya da usb girişi taktırma imkanı da olsaydı :(
  • quote:

Orijinalden alıntı: quad_65

quote:

Orijinalden alıntı: desx
    Baskı balata kullanima göre değişir belirli bir değişim zamanı yoktur misal bizim 23000 olmasına karşın acemilik sebebiyle (hidrolik debriyaj acemiliği:) bitmeye başladığını gösteriyor. Daha dikkat etsek bi 20000 daha devirir ancak ilk sinyaller başladı. Fiyat orjinal olması durumunda ki baskı balata için orjinal tavsiye ederim 400 ila 700 arası değişik ışçilik dahil hatta bilyalar da düzenlenirse bu fiyatı da aşabilir.
    desx "hidrolik debriyaj acemiliği"nden kastını biraz daha açabilir misin? Ben de sanki baskı balatayı biraz fazla kullanıyorum gibi geliyor. Fark etmediğim bir püf noktası varsa dikkat edeyim.

Eski aracımız Maruti M800'de gaz teli, jikle gibi eski donanımlar olduğundan bana mısın demez, dayanırdı her şeye. Yeni araçlar her ne kadar konforlu ve sorunsuz olsalar da, sorunsuz olmaları için bizim bazı şartları yerine getirmemiz gerekiyor tabi. Teknoloji her daim rahatlık demek ancak sorunlar da beraberinde geliyor. Hidrolik sistemlerde bilindiği gibi bir sıvı (hidro) yardımıyla verilen gücün ulaştığı yerde daha fazla basınç ve dolayısıyla daha fazla kuvvet ortaya çıkarması prensibi mevcut. Debriyajdaki bu hidrolik sistem de debriyaja ufacık bir dokunmayı dahi hatta ayağı üstüne serbest halde bırakmayı dahi debriyaj balatasına iletiyor ve çok küçük de olsa baskı-balata ayrıma yapmaya başlıyor. Bu sebeple yeni araçlarda debriyaj üstünde ayak bekletmek çok daha mühim bir konu haline geldi. Özellikle sıkışık trafikte daha kavramayı henüz geçmişken yeniden aracı durdurma gerekliliği debriyajdan ayağımızı çekmeden yeniden basma ihtiyacı doğruyor. Bu da balatayı fazla zorlayabiliyor. Bu tarz durumlara dikkat edildiğinde debriyaj kolay kolay bitmez.

Kısacası, debriyaja daha nazik davranmak, ayağı debriyaj üstünde tutmamak ve debriyajla olan işleri daha seri halde derhal halledip, debriyajla ilişiği mümkün mertebe erkenden kesmek en doğrusu hocam

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi desx -- 15 Kasım 2012; 15:57:24 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: quad_65

quote:

Baskı balata kullanima göre değişir belirli bir değişim zamanı yoktur misal bizim 23000 olmasına karşın acemilik sebebiyle (hidrolik debriyaj acemiliği:) bitmeye başladığını gösteriyor. Daha dikkat etsek bi 20000 daha devirir ancak ilk sinyaller başladı. Fiyat orjinal olması durumunda ki baskı balata için orjinal tavsiye ederim 400 ila 700 arası değişik ışçilik dahil hatta bilyalar da düzenlenirse bu fiyatı da aşabilir.
    desx "hidrolik debriyaj acemiliği"nden kastını biraz daha açabilir misin? Ben de sanki baskı balatayı biraz fazla kullanıyorum gibi geliyor. Fark etmediğim bir püf noktası varsa dikkat edeyim.

Eski aracımız Maruti M800'de gaz teli, jikle gibi eski donanımlar olduğundan bana mısın demez, dayanırdı her şeye. Yeni araçlar her ne kadar konforlu ve sorunsuz olsalar da, sorunsuz olmaları için bizim bazı şartları yerine getirmemiz gerekiyor tabi. Teknoloji her daim rahatlık demek ancak sorunlar da beraberinde geliyor. Hidrolik sistemlerde bilindiği gibi bir sıvı (hidro) yardımıyla verilen gücün ulaştığı yerde daha fazla basınç ve dolayısıyla daha fazla kuvvet ortaya çıkarması prensibi mevcut. Debriyajdaki bu hidrolik sistem de debriyaja ufacık bir dokunmayı dahi hatta ayağı üstüne serbest halde bırakmayı dahi debriyaj balatasına iletiyor ve çok küçük de olsa baskı-balata ayrıma yapmaya başlıyor. Bu sebeple yeni araçlarda debriyaj üstünde ayak bekletmek çok daha mühim bir konu haline geldi. Özellikle sıkışık trafikte daha kavramayı henüz geçmişken yeniden aracı durdurma gerekliliği debriyajdan ayağımızı çekmeden yeniden basma ihtiyacı doğruyor. Bu da balatayı fazla zorlayabiliyor. Bu tarz durumlara dikkat edildiğinde debriyaj kolay kolay bitmez.

Kısacası, debriyaja daha nazik davranmak, ayağı debriyaj üstünde tutmamak ve debriyajla olan işleri daha seri halde derhal halledip, debriyajla ilişiği mümkün mertebe erkenden kesmek en doğrusu hocam

Alıntıları Göster
    Aracı aldığım arkadaşı aradım, baskı balatayı geçen sene değiştirdiğini belirtti hatta yaptırdığı yerin numarasını verdi. Aradım, kayıtlardan baktırdım, gerçekten geçen sene değiştirmiş ve usta bitmesi mümkün değil dedi. Acaba başka bir sorun mu var anlamadım ama, tüm belirtiler debriyaj setinin değiştirilmesi yönünde. Umarım daha farklı ve fazla bir maliyet çıkarmaz. Orjinal parça alma durumum da yok zaten..

• quote:

Orijinalden alıntı: ERNESTO44

Aracı aldığım arkadaşı aradım, baskı balatayı geçen sene değiştirdiğini belirtti hatta yaptırdığı yerin numarasını verdi. Aradım, kayıtlardan baktırdım, gerçekten geçen sene değiştirmiş ve usta bitmesi mümkün değil dedi. Acaba başka bir sorun mu var anlamadım ama, tüm belirtiler debriyaj setinin değiştirilmesi yönünde. Umarım daha farklı ve fazla bir maliyet çıkarmaz. Orjinal parça alma durumum da yok zaten..

Alıntıları Göster
    Herkese Selamlar ;

Geçenlerde bahsetmiştim.Suzuki Kullanıcılarını bir araya getirmek,bilgi ve yardım konularında paylaşımda bulunabileceğimiz bir sayfa açmıştım.Forumdaki arkadaşlarda sağolsunlar destek verdiler.Suzuki Turkiye bugün aşağıdaki mesajı göndermiş.Boyle bir yazı hangi mantıkla yazılmış olabilir.

* Ya Marka değerinin ne demek oldugundan bihaberler
    * Yada çok cahil adamlar çalıştırıyorlar.

Başka sayfaların reklamını yapmak ne demektir Suzuki Kullanıcılarının Sattıkları arabalar ile ilgili bilgi paylaşımı yapması bir firmayı neden rahatsız eder.Biri bana bunu acıklasın.

<<<<<SUZUKİ CLUB>>>>>>

Edit : Arabadan soğudum yeminle !!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tolgambo -- 15 Kasım 2012; 19:40:45 >

• quote:

Herkese Selamlar ;

Geçenlerde bahsetmiştim.Suzuki Kullanıcılarını bir araya getirmek,bilgi ve yardım konularında paylaşımda bulunabileceğimiz bir sayfa açmıştım.Forumdaki arkadaşlarda sağolsunlar destek verdiler.Suzuki Turkiye bugün aşağıdaki mesajı göndermiş.Boyle bir yazı hangi mantıkla yazılmış olabilir.

Başka sayfaların reklamını yapmak ne demektir Suzuki Kullanıcılarının Sattıkları arabalar ile ilgili bilgi paylaşımı yapması bir firmayı neden rahatsız eder.Biri bana bunu acıklasın.

<<<<<SUZUKİ CLUB>>>>>>

o sayfayı da sen ben gibi birisi açmıştır firmayla alakası olacağını sanmıyorum bireysel bir sayfadır. kendi sayfanın reklamını yapmışsan ondan yazmıştır.

• quote:

Herkese Selamlar ;

<<<<<SUZUKİ CLUB>>>>>>

Resmi sayfa oldugu kesin mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Herkese Selamlar ;

<<<<<SUZUKİ CLUB>>>>>>

Bende resmi sayfası olduğunu düşünmüyorum şöyleki; Suzuki Türkiye distribütörü (Haco) 2 gün içerisinizde geri bildirim yapabilen bir kurum değil, şayet öyle ise talep, öneri ve şikayet beyanı içeren e posta ve mesajlara aynı süre içerisinde cevap vermeleri beklenir kendilerinden fakat bu mümkün olmuyor, maalesef.

• quote:

Herkese Selamlar ;

<<<<<SUZUKİ CLUB>>>>>>

Yanıtlayan Suzuki'nin resmi facebook sayfası.
    - 'SUZUKI TÜRKİYE - SUZUKI OTOMOBİL PAZARLAMA VE TİCARET A.Ş. Suzuki Türkiye resmi Facebook sayfası ' diye belirtmişler. Ayrıca bilgilerinde Suzuki'nin resmi sitesi ve telefon numaralarını da vermişler zaten.

Kötü niyetli olduklarını sanmıyorum ama tavır ve uygulama hatalı. Kendi facebook sayfaları dışında ne ile ilgili, ne amaçla yapılmış olursa olsun başka bir sayfanın paylaşımını istemiyorlar sanırım.
    Yapmaları gereken: - Tolga Bey girişiminiz için teşekkür ederiz. Markamızın sizin gibi Suzuki kullanıcıları sayesinde ülkemizde daha çok tanınıp sevileceğini, marka değerimizin hep birlikte artacağını biliyoruz. Doğru, net ve güncel bilgiler için bizimle de irtibata geçebilirsiniz. Lakin bu facebook sayfasında farklı marka, ünvan, tamirci, servis vs gibi özel sayfaların paylaşılmamasını tercih ediyoruz. Lütfen yanlış anlamayın. Saygılar - demek olmalıydı.

Gel gelelim - Arabadan soğudum yeminle !!! cümesine.
    Bence yetkili ya da yetkisiz, bilgli ya da bilgisiz, iyi niyetli ya da kötü niyetli hiç kimsenin sözü üzerine arabamızdan soğumayalım arkadaşlar.
    Ölçüsüz, saygısız, mesafesiz neler işittik mesela.

Sadece bu forumda dikkat ettiğim bir kaç şeyi yazayım:

- Önceki sayfaları bir zahmet okumayıp aynı şeyleri tekrar tekrar sorup, yanıt bekleyenler.
    - Sanki forumdakiler asker arkadaşıymış gibi senli benli konuşanlar, özelden mesaj gönderip birader diye hitap edenler,
    - Bir şeyler sorup sonuna da herkes yazsın bakalım, bekliyorum diyenler,
    - Sanki bu forumda fikir paylaşımında bulunup yazanlar Suzuki'nin servis çalışanıymış gibi davranıp emir verir gibi konuşanlar,
    - Bilip bilmeden ahkam kesip Suzuki şöyle markaydı, Swift piyasadan silinip gitti diye konuşanlar ..... vs vs.

Yani (facebook sayfasında yanıt olarak yazılan o cümleden bağımsız olarak yazıyorum) niyeti iyi olsa dahi üslubu tutturamayan, olumlu bir düşünceyle hareket edip hatalı cümleler kuran insanlar olabiliyor. Çok kızmamak, hoşgörmek ve arabadan soğumamak gerekiyor.

Herkese iyi forumlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: cokbilirkisi

quote:

Herkese Selamlar ;

<<<<<SUZUKİ CLUB>>>>>>

Bende resmi sayfası olduğunu düşünmüyorum şöyleki; Suzuki Türkiye distribütörü (Haco) 2 gün içerisinizde geri bildirim yapabilen bir kurum değil, şayet öyle ise talep, öneri ve şikayet beyanı içeren e posta ve mesajlara aynı süre içerisinde cevap vermeleri beklenir kendilerinden fakat bu mümkün olmuyor, maalesef.

Bi yedek parca icin satis sonrasina bi mail attim ayni gun cevap geldi.

• quote:

quote:

Herkese Selamlar ;

<<<<<SUZUKİ CLUB>>>>>>

Yanıtlayan Suzuki'nin resmi facebook sayfası.
    - 'SUZUKI TÜRKİYE - SUZUKI OTOMOBİL PAZARLAMA VE TİCARET A.Ş. Suzuki Türkiye resmi Facebook sayfası ' diye belirtmişler. Ayrıca bilgilerinde Suzuki'nin resmi sitesi ve telefon numaralarını da vermişler zaten.

Kötü niyetli olduklarını sanmıyorum ama tavır ve uygulama hatalı. Kendi facebook sayfaları dışında ne ile ilgili, ne amaçla yapılmış olursa olsun başka bir sayfanın paylaşımını istemiyorlar sanırım.
    Yapmaları gereken: - Tolga Bey girişiminiz için teşekkür ederiz. Markamızın sizin gibi Suzuki kullanıcıları sayesinde ülkemizde daha çok tanınıp sevileceğini, marka değerimizin hep birlikte artacağını biliyoruz. Doğru, net ve güncel bilgiler için bizimle de irtibata geçebilirsiniz. Lakin bu facebook sayfasında farklı marka, ünvan, tamirci, servis vs gibi özel sayfaların paylaşılmamasını tercih ediyoruz. Lütfen yanlış anlamayın. Saygılar - demek olmalıydı.

Gel gelelim - Arabadan soğudum yeminle !!! cümesine.
    Bence yetkili ya da yetkisiz, bilgli ya da bilgisiz, iyi niyetli ya da kötü niyetli hiç kimsenin sözü üzerine arabamızdan soğumayalım arkadaşlar.
    Ölçüsüz, saygısız, mesafesiz neler işittik mesela.

Sadece bu forumda dikkat ettiğim bir kaç şeyi yazayım:

- Önceki sayfaları bir zahmet okumayıp aynı şeyleri tekrar tekrar sorup, yanıt bekleyenler.
    - Sanki forumdakiler asker arkadaşıymış gibi senli benli konuşanlar, özelden mesaj gönderip birader diye hitap edenler,
    - Bir şeyler sorup sonuna da herkes yazsın bakalım, bekliyorum diyenler,
    - Sanki bu forumda fikir paylaşımında bulunup yazanlar Suzuki'nin servis çalışanıymış gibi davranıp emir verir gibi konuşanlar,
    - Bilip bilmeden ahkam kesip Suzuki şöyle markaydı, Swift piyasadan silinip gitti diye konuşanlar ..... vs vs.

Yani (facebook sayfasında yanıt olarak yazılan o cümleden bağımsız olarak yazıyorum) niyeti iyi olsa dahi üslubu tutturamayan, olumlu bir düşünceyle hareket edip hatalı cümleler kuran insanlar olabiliyor. Çok kızmamak, hoşgörmek ve arabadan soğumamak gerekiyor.

Herkese iyi forumlar.

Alıntıları Göster
    Değerli Arkadaşlar ;

Öncelikle bahsettiğim facebook sayfası sevgili @adepex de belirttiği gibi resmi sayfadır.Suzuki Turkiye Ana sayfasına girerseniz bunu görebilirsiniz.

<<<<<SUZUKİ CLUB>>>>>>

Konunun forumda geçmesınden sonra nedense (!!) aşağıdaki mesaj geldi.

<<<<<SUZUKİ CLUB>>>>>>

İlginç ????

Mevcut sayfadan Örnekler ( Suzuki almak bilgi edinmek isteyenleri ne kadar bilgilendirmiş yazıyı yazan arkadaş buyrun !

<<<<<SUZUKİ CLUB>>>>>>

<<<<<SUZUKİ CLUB>>>>>>

Inanın çok sinirlendım,boyle saçma sapan bir mantık olamaz,Amacımız Kullanıcıların biraraya gelip bilgi ve tecrübelerini diğer Suzuki Severler ile paylaşmak....Forumdan bir arkadasımızwww.suzukitr.com sitesini açmıştı hatırlarsanız.Halada orda paylaşımlar devam ediyor.Yakında o siteyide kapatın derlerse şaşırmam.Arabamı seviyorum,keyif aıyorum hatta 1.6 Sport almaya kesin kararlı idim.Ama bu tür tutumlar insanı gerçekten soğutuyor.

• quote:

Değerli Arkadaşlar ;

Öncelikle bahsettiğim facebook sayfası sevgili @adepex de belirttiği gibi resmi sayfadır.Suzuki Turkiye Ana sayfasına girerseniz bunu görebilirsiniz.

<<<<<SUZUKİ CLUB>>>>>>

Konunun forumda geçmesınden sonra nedense (!!) aşağıdaki mesaj geldi.

<<<<<SUZUKİ CLUB>>>>>>

İlginç ????

Mevcut sayfadan Örnekler ( Suzuki almak bilgi edinmek isteyenleri ne kadar bilgilendirmiş yazıyı yazan arkadaş buyrun !

<<<<<SUZUKİ CLUB>>>>>>

<<<<<SUZUKİ CLUB>>>>>>

Inanın çok sinirlendım,boyle saçma sapan bir mantık olamaz,Amacımız Kullanıcıların biraraya gelip bilgi ve tecrübelerini diğer Suzuki Severler ile paylaşmak....Forumdan bir arkadasımızwww.suzukitr.com sitesini açmıştı hatırlarsanız.Halada orda paylaşımlar devam ediyor.Yakında o siteyide kapatın derlerse şaşırmam.Arabamı seviyorum,keyif aıyorum hatta 1.6 Sport almaya kesin kararlı idim.Ama bu tür tutumlar insanı gerçekten soğutuyor.

Alıntıları Göster
    benim arabada nazar mı var nedir, aldığımdan beri bizim peder ne zaman çıkarsa başına bi iş getirdi arabanın. ilk gün aküyü boşalttı farı unutup, ikinci gün yeni kış lastiğini gümletti şişeyi ezip en son çıktığında da kaldırıma tamponu değdirdi inerken, tamponu hafif yerinden çıkardı. işin garip tarafı acemi şöför olan benim bi çizik bile yapmadım arabaya

• quote:

Orijinalden alıntı: drskull

benim arabada nazar mı var nedir, aldığımdan beri bizim peder ne zaman çıkarsa başına bi iş getirdi arabanın. ilk gün aküyü boşalttı farı unutup, ikinci gün yeni kış lastiğini gümletti şişeyi ezip en son çıktığında da kaldırıma tamponu değdirdi inerken, tamponu hafif yerinden çıkardı. işin garip tarafı acemi şöför olan benim bi çizik bile yapmadım arabaya

ben de ehliyeti 2007 yılında aldım 18 yaşındayken, o güne kadar babam arabasıyle bir kere bile sorun yaşamadı ne zaman ben ehliyeti aldım bi gün geliyor kenarı sürtmüş bi gün köpek önüne fırlamış ona çarpmış. Allahtan kendi arabasıyla

• quote:

Herkese Selamlar ;

<<<<<SUZUKİ CLUB>>>>>>

Hiç bir kimse hiç bir kimsenin sayfasına karışma hakkına sahip değil ancak Suzuki Türkiye'de Alparslan abinin de dediği gibi herkesi tek sayfada toplamak istiyor olabilir. Bizlerde kendi sayfamızda onlara ve Suzuki meraklısı kişilere yardımcı olmuş oluruz. bunda bir sakınca yok ki siz zaten alıntıdır diye eklemeleri gerektiğinde yapmışsınız.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Big_PoweR

Suzuki Swift 1.3 GLX 1998 160.000 bakım yaptırdık:
    2 adet viraj demir lastiği
    Yağ Filtresi
    Karter tapası
    Balata Spreyi
    Motor Yağı
    Viraj demiri kaynağı
    işçilik
    Toplam 225 TL
    tuttu fiyatı nasıl parça fiyatını falan bilmediğim için soruyorum.

2 adet burç =34 tl
    yağ filtresi = 7 tl
    karter tapası = 10 tl (en fazla olsun )
    balata spreyi =şişesi 5 tl
    motor yağı = markasına göre değişir 35 diyelim
    kaynak= en fazla 20 olsun
    işçilik= 100 tl

bakım serviste yapıldı ise fiyat normal

Arkadaşlar, diğer Japonlarda (mesela Mazda) olduğu gibi garanti süresi boyunca yetkili serviste mecburi 6 aylık veya yıllık periyodik bakımlar suziki de de varmı? 6 bin km de 2. el bir araç var. Servis kaydı yok. Garantisi hakkında ne söylenebilir, Garanti iptal mi yoksa devam mı? bilgi verirseniz çok makbule geçecek? İyi günler.

• quote:

Orijinalden alıntı: volkann86

quote:

Orijinalden alıntı: cokbilirkisi

quote:

Herkese Selamlar ;

<<<<<SUZUKİ CLUB>>>>>>

Bi yedek parca icin satis sonrasina bi mail attim ayni gun cevap geldi.

Size mi öyle denk geldi yoksa aynı konudan muzdarip onlarca kullanıcıya mı (bende dahil) bilemiyorum ama şirketin bu konuda mimli olduğunu geçmiş sayfalarda yada diğer site ve forumlarda görmek mümkün, ya siz şanslı idiniz yada biz şanssız, neyse ben gördüğümü söyleyeyim dedim hatta yazımda da açık kapı bıraktım "öyle ise şayet; ..... beklenir kendilerinden" diye yani şunu demek istedim bundan sonra da aynı şekilde hassas olmalarını beklerim şahsım adına, madem resmi temsilcileri. Acaba tüm facebook gruplarına bu şekilde mesaj gönderiliyor mu? o kadar çok sayfa var ki işleri zor.

• quote:

Orijinalden alıntı: dadas-25

Arkadaşlar, diğer Japonlarda (mesela Mazda) olduğu gibi garanti süresi boyunca yetkili serviste mecburi 6 aylık veya yıllık periyodik bakımlar suziki de de varmı? 6 bin km de 2. el bir araç var. Servis kaydı yok. Garantisi hakkında ne söylenebilir, Garanti iptal mi yoksa devam mı? bilgi verirseniz çok makbule geçecek? İyi günler.

1. Tüm marka sıfır alınan araçlarda garanti sürecinde garantisinin bozulmaması için aracın mutlaka yetkili serviste bakıma girmesi gerekir. Ayrıca yine yetkili servisi dışında araca hiç bir işlem yapılamaz. 10.000 - 20.000 km bakımları ve sonrasında tüm periyodik bakımları yalnızca yetkili servisinde yapılır.
    Arabaya alarm, park sensörü gibi basit aksesuarları dahi dışarıda taktıramazsınız riskli olur.

2. Suzuki'de 6 aylık bir bakım yoktur. 10.000 km ve sonrasında 20.000 km bakımları vardır. Periyodik bakımları bu şekilde gider.
    10.000 km'yi ne zaman tamamlarsa araç o zaman ilk bakıma girer lakin bir sene dolduğunda henüz 10.000 km'yi araç tamamlamamışsa yine de bakıma girer.
    3. Sıfır araç aldığınızda bayi araç sahibine bir de Garanti Belgesi verir. Garanti belgesinin ilk sayfasını doldurur ve tarih atarak garantiyi başlatır.
    Sonrasında serviste yaptırdığınız tüm işlemler garanti belgesine işlenir.
    (Ayrıca servis alarm, park sensörü vs bir aksesuar takarsa onu da merkez sistemlerine işlemeledir ki başka bir servise giderseniz onlar da plakayı girince bilgisayarlarında daha önce araca yapılan tüm işlemleri görebilsin)
    4. Gelelim 6000 km'deki ikinci el araca: 6.000 km'de olduğu için servis kaydının olmaması normal zira ilk bakım 10.000 km'de malum. Garantisi devam ediyordur. Araç sahibine garanti belgesini de sorun. Mutlaka vardır.

Selamlar.

• quote:

Arkadaşlar Suzuki Otomobil Kullanıcılarının bilgi alışverişi ve yardımlaşması konusunda facebook da sayfa açmış bulunuyorum.Desteklerinizi beklerim.

http://www.facebook.com/SuzukiTurkiyePlatform

Teşekkürler, katıldık.

quote:

quote:

Ben de bluetooth kiti isterdim Swift'imde.
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.