Şimdi Ara

Pardus artık yok(muş)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
906
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Geçen gün TÜBİTAK ı aradım ve Pardus'la ilgili bilgi almak istiyorum dedim. Yetkili bana dedi ki, "artık Pardus yok. Güncelleme veya yeni sürüm vs çıkmayacak". Kısaca dükkan kapandı demiş oldu yani.

Bi arkadaş pisi Linux önerdi. Ama o dahil tüm Linux dağıtımı işletim sistemlerinde internete bağlanmıyor. Ne Pardus, ne slax ve ne de diğerleri. Bunun sebebi nedir ve nasıl aşarım?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Linux mint denediniz mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: Yağsız Makarna

Linux mint denediniz mi?

Hocam, Allah senden razı olsun. Hep sen cevap veriyorsun, sağol varol. Ama benim sıkıntım bi türlü geçmiyor. Önceden asus m5a 78l mlx anakartım vardı. O zamanlar her türlü Linux dağıtımı kullandım, fakat live cd olarak. Bi kere kurmaya çalıştım. Onda da pardus kuruldu fakat bu sefer w7 devre dışı kaldı. Ne yaptıysam açamadım. Ben de format atıp 7 kullanmaya devam ettim..
    Asıl sorun msi 970 gaming anakart alınca başladı. Her zaman kullandığım live cdler, artık, rescuediskler, slax, Pardus, hiren's boot cd bilmem ne, hiçbiri internete bağlanmadı veya hiç açılmadı. Rufus, universal usb installer, yumi ne varsa denedim. Cd ve usb bellek ayrı ayrı denedim yine olmadı. Mesela Pardus ve mint bios ekranından sonra siyah ekranda yazılar çıkıyor ya, tam açılacağı esnada gri bir ekran ve yanıp sönen laser. Başka bişey yok. Bir müddet böyle bekledikten sonra restart atar gibi olup siyah ekranda öylece kalıyor. Halbuki aynı cd ile asus anakartımda açılıyordu. Güncelini indirdim yine olmadı. Hangi Linux olursa olsun böyle. Sadece rescuediskler ve slax tam açılıyor, onlar da internete bağlanmıyor. Hatta lubuntu da aynısı oldu bugün. Pisi Linux da o dediğim hatayı verdi. Artık ya biosda bi ayar var ben bilmiyorum ya da msi kıllığına böyle ayarlamış. Artık aklıma başka bişey gelmiyor.
    İşte kardeş, durum böyle..

• acpi=off olarak baslatmayi denediniz mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: ***Leopard***

acpi=off olarak baslatmayi denediniz mi?

Hayır, o dediğin biosla ilgiliyse, hakim olmadığım için hiç kurcalamam. Aldığım günkü gibi kullandım hep.

• Tam olarak bios degil,olmazsa bios.Sen bilirsin

https://forum.linuxmint.net.tr/index.php?topic=346.msg2670#msg2670

https://forum.linuxmint.net.tr/index.php?topic=1470.0

• quote:

Orijinalden alıntı: ***Leopard***

Tam olarak bios degil,olmazsa bios.Sen bilirsin

https://forum.linuxmint.net.tr/index.php?topic=346.msg2670#msg2670

https://forum.linuxmint.net.tr/index.php?topic=1470.0

Teşekkür ederim hocam. Biraz fazla karmaşık benim için. Ama ilk fırsatta deniycem. Eğer olursa, herhangi bir Linux kurup, ets 2yi de yükleyip, Windowstan tamamen vazgeçicem. Sonucu yazarım.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Arkadaşlar, an itibariyle linux'tan vazgeçmiş bulunmaktayım. İlgilenen, ilgilenmeyi düşünüp ilgilenemeyen, cevap yazan herkese içten teşekkür ediyorum. Ama suçun Linux tarafında mı yoksa msi tarafında mı çok merak ediyorum..
    Her neyse hoşçakalın...

• Anakartın çip üreticilerinde sorun vardır.
    Biraz üstüne gidersen çözebilirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Wolf_263

Anakartın çip üreticilerinde sorun vardır.

Aradım, Linux'a atıyorlar topu..

• quote:

Orijinalden alıntı: EfeYakupKarahanlı

quote:

Sistemi çalışan DVD/USB ile açıp aşağıdaki komutu uçbirimde (terminalde) çalıştırıp aldığınız çıktıyı paylaşın, ağ donanımı hakkında bilgi olmadan konuşmanın ayakları yere basmıyor zira. En azından hangi aygıt olduğunu bilelim değil mi?

lspci -nnk | grep -iA2 net
  • quote:

Orijinalden alıntı: kelebekx3

quote:

quote:

Sistemi çalışan DVD/USB ile açıp aşağıdaki komutu uçbirimde (terminalde) çalıştırıp aldığınız çıktıyı paylaşın, ağ donanımı hakkında bilgi olmadan konuşmanın ayakları yere basmıyor zira. En azından hangi aygıt olduğunu bilelim değil mi?

Bi deneyelim bakalım

• quote:

quote:

quote:

Hocam terminalde lscpi -nnk komutları çalıştı ve resimdekiler çıkto.
    Diğer komut, grep iA2 net çalışmadı. Lubuntu ile açtım sistemi. Ayrıca nete de bağlandı. Diğerleri gibi olmadı
    Bu mesaja eklenen görseller:

Pardus artık yok(muş) Pardus artık yok(muş)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Efe Yakup Karahanlı -- 8 Eylül 2016; 11:59:00 >

• Hazır herşey normalken bir de kurayım dedim. Resimli anlatımı izleyerek kurulumun sonuna geldim ama bittiğine dair bişey çıkmadı. Öylece bekledi. Ben de restart attım. Yeniden başlayınca Windows normal açıldı. Herhangi bir seçenek çıkmadı, lubuntu falan..?

• Etnernet kartınız Atheros E220 x kullandığı sürücü modülü alx, büyük ihtimalle dağıtımların güncel sürümlerinde destek gelmiştir. Linux Mint 18 veya Ubuntu 16.04'ün herhangi bir sürümünü indirip çalışan DVD/USB ile kablolu ağa bağlanıp bağlanamadığınızı kontrol edebilirsiniz.
  • quote:

Etnernet kartınız Atheros E220 x kullandığı sürücü modülü alx, büyük ihtimalle dağıtımların güncel sürümlerinde destek gelmiştir. Linux Mint 18 veya Ubuntu 16.04'ün herhangi bir sürümünü indirip çalışan DVD/USB ile kablolu ağa bağlanıp bağlanamadığınızı kontrol edebilirsiniz.

Aynen hocam ben de öyle düşündüm. Şimdi güncel mint indirip deniycem.
  • hocam siz güncel mint deneyin, pardus uzun zaman önce sonlandı diye biliyorum bende bağımsız bir grup kendi çalışmalarını devam ettirdi bayağı dallandı şu an için durum nedir bilmiyorum. Siz yine en güncel minti deneyin en kullanıcı dostu olan minttir. Ayrıca kullanacağınız dağıtım üzerine kurulan forumlarda zaman geçirin, konu açın burası büyük bir forum ama oralar tek konu uzerine eğilen forumlar oralarda açacağınız konulara daha deneyimli kişiler seve seve yardımcı olurlar, bayağı yardımı olur zaten zamanla o kadar çok hata ile karşılaşınca tüm sürümleri denemiş ve ne yapacağınızı hangi sorunda hangi yöntemleri deneyeceğinizi az çok anlayacaksınız bende öyleydim şu an arch kullanamasam da bir ubuntu türevlerinde kendimce araştırıp sorunları çözüyorum, sorunlar hakkında inanın ne o kadar bilgim var ne de başıma geldi ama sizden önce muhakkak birinin başına gelmiştir bence sürekli deneyin vaz geçmeyin

• quote:

Orijinalden alıntı: kedroid

hocam siz güncel mint deneyin, pardus uzun zaman önce sonlandı diye biliyorum bende bağımsız bir grup kendi çalışmalarını devam ettirdi bayağı dallandı şu an için durum nedir bilmiyorum. Siz yine en güncel minti deneyin en kullanıcı dostu olan minttir. Ayrıca kullanacağınız dağıtım üzerine kurulan forumlarda zaman geçirin, konu açın burası büyük bir forum ama oralar tek konu uzerine eğilen forumlar oralarda açacağınız konulara daha deneyimli kişiler seve seve yardımcı olurlar, bayağı yardımı olur zaten zamanla o kadar çok hata ile karşılaşınca tüm sürümleri denemiş ve ne yapacağınızı hangi sorunda hangi yöntemleri deneyeceğinizi az çok anlayacaksınız bende öyleydim şu an arch kullanamasam da bir ubuntu türevlerinde kendimce araştırıp sorunları çözüyorum, sorunlar hakkında inanın ne o kadar bilgim var ne de başıma geldi ama sizden önce muhakkak birinin başına gelmiştir bence sürekli deneyin vaz geçmeyin

Çok sağol hocam. Şu an indirme bitti. Önce usbden bakıcam herşey normal mi diy,normalse hemen kurup deniycem. Ardından Linux forumlarına üye olucam..

• selamhttps://us.msi.com/Motherboard/support/970-GAMING.html#down-bios

adresinden BIOS güncellemesi yaparsanız sorunlarınız çözülür. flash bellek üzerinden Live Linux ile kurulum yapmadan deneme yapabilirsiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: mehmetak07

selamhttps://us.msi.com/Motherboard/support/970-GAMING.html#down-bios

adresinden BIOS güncellemesi yaparsanız sorunlarınız çözülür. flash bellek üzerinden Live Linux ile kurulum yapmadan deneme yapabilirsiniz

Msi live update kullanıyorum. Biosum güncel. Ayrıca zaten hep flash üzerinden önce deneme yapıyorum sonra uygunsa kuruyorum. Çok çeşitli Linux dağıtımı denedim. En son bugün lubuntu denedim. Bu sefer nete bağlandı. Diğerlerini bağlanmamıştı. Lubuntu iyiymiş. Yarın bi kurmayı deniyim.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki

Benzer içerikler

- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.