Şimdi Ara

İstanbuldaki TIP FAKÜLTELERİ (DETAYLI İNCELEME)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
144
Cevap
24
Favori
26.453
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bu okullar günümüzde marka olmuş okullar ve bundanda kaynaklı olarak kampüste tanıtım tarzı bir şey bulamadım kendi araştırmalarımı yazıcam bunlar için. Çapadaki bir prof.la konuştum çapa daha iyi cerrahpaşa çapadan ayrılma bir okul dedi, cerrahpaşadan bir prof.la konuştum oda cerrahpaşanın daha iyi olduğunu savundu bu arada ikiside genel cerrahtı. Bana kalırsa cerrahpaşa daha iyi hem ortamı hem denize yakın oluşu hemde öğrencilerine sağladığı kolaylıkla
    avantajları: Marka olmaları,denize yakın olması(cerrahpaşa için),öğrencilerine kolaylık sağlaması ve tusa hazırlanmaya yardım etmesi(cerrahpaşa için)
    dezavantajlar: 450 küsür kişi ile birlikte okumak, binaların berbat olması, çapada intörnlükte çok yoğun olmak ve bir sürü ayak işi yapmak zorunda kalmak(son yorumu bir intörnden aldım bana dediği dosya doldurmaktan tusa çalışamadığı idi)
    cerrahpaşa giriş puanı:2.260
    çapa giriş puanı:2.790
    bulundukları semt ise fatih
    bu sene ikisininde kontejanı 30-40 kişi azaldı
    ÖNEMLİ not : ikisindede inşaat başlayacağı ve bu olunca öğrencilerin avcılara taşınacağı söylenir ki benim eleme sebeblerimden biri bu aslında ordan oraya ordan oraya 450 kişiyle beraber okuma fikri hoşuma gitmedi
    ikisininde erkek yurdu yok, kız yurdu var

2)Bezmialem
    Gerçekten güzel bir tıp fakültesi, yeri çapanın karşısında.. çok büyük değil ama bahçesi falan güzel ferahlatıcı
    hastanesi sgk ile anlaşmalı ve ucuz, dekan yardımcısının dediğine göre günde binlerce hasta gelmekte ve öğrenciler pratikte hiçbir sıkıntı yaşamamakta
    öğrenciler ile konuştum genelde hepsi memnun, açıkçası 3.000 olursam buraya giderim diyordum ama daha iyi seçeneklere gelicez
    dekan yardımcısı ile konuştum, sürekli diğer özel tıplara bok atıp durdu ve kendilerini övdü, keşke sadece kendilerini övseydi bu konuşma biraz beni soğuttu okuldan
    tam burslu giriş puanı: 3.649
    tam burslu 18, yarı burslu 18,yüzde 25 burslu 18, burssuz 46 kişi alıyor..
    burssuzlardan giren sonuncu sıralamadaki arkadaş 19.000den girmiş
    okulun hazırlığı mevcut , eğitim dili ise yüzde 30 ingilizce
    ilk 1.000deki öğrencilere ayda 750 tl burs desteği veriyor
    avantajlar: hastanesi özel okullara göre daha kalabalık, eğitim kalitesinden öğrencileri memnun
    dezavantajlar: gördüğünüz üzere burssuz sayısı fazla benim için bu çok önemliydi
    BURS KESİLMESİ : bana tanıtan iki kız burssuz öğrenciydi ve ortalamaları 75 ve 85ti, burslularda 90ın altında yokmuş onların sınıfında, geçme notu ise 60... Merak etmeyin kalmazsınız
    YURT yok

3)Medipol
    Hiç uzatmayacağım 5. sınıftaki bir abi ile uzun uzun konuştuk hastanesi özel olduğu için uygulama yapamıyoruz dedi ve mutsuzdu. Lab doktoru olmak istiyorsan bizi seçebilirsin dedi. pişman olmayın bence başka seçenekleriniz varken

4)Marmara
    Okul güzel binası, hastanesi daha güzel.. ama okulun yeri aman allahım ıssız bir yerde başıbüyük kampüsü, bir tane otobüs koymuşlar sırf bu kampüs için. Şehir dışından gelenler için yurdunun bulunmamasınıda ekleyince direk listemden çıktı ama benim arabam var vs. bana sorun değilseniz okul güzel, kaliteli hocalarıda mevcut
    bu okula giderken başımdan geçen bir olayı anlatayım
    işte okula yakın bir yerde indik minibüsten taksiye binicektik bizi marmara tıpa götürür müsünüz dedik bir kadında geldi bende sizinle gelebilir miyim aynı yere gidiyoruz diye, yolda konusu açıldı konuştuk bize yeni taşındıkları yerden memnuniyetsizliğini belirtti ve çoğu iyi hocalarının ACIBADEM tıpa geçtiklerini söyledi. ben bu cümleden sonra acıbademe güvendim orayada gelicez
    özetlersek illa devlet istiyorsanız yol ve yurt sizin için önemli değilse güzel bir seçenek eğer dediğim şeyleri ayıyorsanız mutlaka okula gidin görün sonra pişman olmayın
    puanı:3.460
    hazırlığı mevcut, eğitim dili ingilizce
    YURT yok

5)Yeditepe
    Kampüsü bir harika dostum, ama malesef içini çok dolduramadıklarını düşünüyorum
    Kendi hastanelere çok küçük ve stajları farklı 5-6 hastaneye gönderiyorlar
    klinik dalların hocaları okulda değil hastanede kalıyor ve sadece ders anlatmak için geliyorlar hocayı arada bul..
    Güzel yani tus data gelip ders anlatıyormuş bedavaya(son 2 yıl sanırım)
    Yeri çok tepedeydi kadıköyden otobüse binip baya uzun sürede gittik
    burdada bezmialemin yardımcı dekanıyla aramda geçen olayı anlatıyım
    onun oğulu tıpa girdiğinde bezmialem yokmuş ve oğlu yeditepe tıpta okuyormuş çok veryansın etti..
    İngilizce dersleri öğrenciler anlamıyormuş hocalarda anlatamıyormuş ama bir çok uluslararası öğrencisi olduğu için türkçeye giremiyorlarmış
    bazı derslerde anlamayanlara 5ten sonra türkçe anlatıcaz diyorlarmış, dinleyecek kafanız kaldıysa....
    bazı uygulama derslerini türkçe anlatmaları gerekirken uluslar arası öğrenciler yüzünde 1 cümle türkçe 1 cümle ingilizce anlatıyorlarmış..
    anatomiyi anlatanan kişinin tıp mezunu değil biyoloji mezunu olduğunu ve oğluna bu dersi kendisi anlatmak durumunda kaldığını söyledi, vurdu da vurdu :D
    giriş puanı : 1990
    burslar: ilk bine 750, bin ikibin arasına 500tl + yurt+ spor imkanları ücretsiz
    kalma konusu hakkında burs kesilmiyor dediler ösym dediği gibi 3 kere kalıncaya kadar sanırım
    Okulun dili ingilizce ve hazırlığı var

6)Bahçeşehir tıp
    Çok beğendim ama benim yoluma uygun değil, şimdi bu ne demek..
    ben rahat bir doktor olayım ortalamanın üstünde bir maaş kazanıp mutlu olayım istiyorum ama bu okul çok sıkı bir çalışmayla (1400 saat ders) sadece hekim değil bilim adamı yetiştirmek istiyorlar
    ilk sınıftan bilimsel yazı yayınlayan öğrencileri var, amaç sonraki nesilleri bu üniversitede nobel kazandırmakmış
    Medical park ile anlaşmalılar o hastanenin sgk ile anlaşması varmış ve pratik sorun olmuyor diyorlar ama bilemeyeceğim daha sadece 2. sınıflar var yeni bir fakükte
    ilk sene hazırlıkta bedavaya 1 yıl amerikaya yolluyor bu harika bir olanak
    bursu sıralamana bağlı vermiyor bizzat dekanla konuştum bende cv, 2 referans mektubu ve neden doktor olmak istediğimi anlatan 300 sayfalık bir yazı istedi, eğer bunları beğenirlerse mülakata çağırıcaklarmış
    bu yüzden sıralama yazamayacağım biz istediğimizi seçeriz diyorlar
    bursun kesilmeyeceğini söyledir üst üst 2-3 kere kalmadığın sürece
    kadavra doluymuş amerikadan para vererek takır takır alıyorlarmış
    BİLİM ADAMI OLMAK İSE AMACINIZ SİZE BİÇİLMİŞ KAFTAN kesinlikle çok samimiler ve çok yatırım yapmışlar burda dekan kadar ayrıntılı anlatamıyorum
    atıf sayısı ve yayınlara bağlı h indeksi diye birşey varmış öğretim üyeleri için
    onların ortalaması :9.2 imiş, türkiye ikincisi hacettepe ve 7 küsürmüş bununla çok övünüyorlar, en iyi kadronun kendilerinde olduğunu ima ediyorlar
    bursa gelincede biz vermeye karar verirsek öğrenci para isterse onu ekleyebiliriz, araştırma isterse onu ekleyebiliriz bu onunla geçirdiğimiz mülakata bağlı dediler
    2. sınıfın sonundan itaberen tus sınavı yapmaya başlıyorlarmış buda güzel birşey
    Yurt yok

7)Acıbadem
    Kesinlikle favorim.. Hem okul hem öğrencilerin mutluluğu hem yurdu hem akademik kadrosunu çok beğendim
    EN ÖNEMLİ NOKTA : BU SENE BURSSUZ ÖĞRENCİ ALMAYACAKLAR
    40 tam burslu, 30 yarı burslu alıcaklar
    buda onlara en yakın olan bezmialemin 2 katı kadar burslu öğrenci demek, okulun kalitesini 2-3 çıta üste çıkartan bir hamle
    geçen sene 2.500 ile kapatmış ama bu sene 40a çıkardıkları için 3.000lere geleceğini düşünüyorum
    CASE dedikleri bir simülasyon merkezlere var anlatamam size gidip görmeniz lazım, her şeyi tecrübe ettiriyor size: http://case.acibadem.edu.tr/tr-tr/SitePages/case.aspx
    ordaki robotlar hem çığlık atıyor, hem konuşuyor hem nabızları var hemde birçok ilaca tepki veriyor
    bu robotları tedavi edişin kameraya alınıyor ve doğrularınız yanlışlarınız hocanız ile tartışılıyor
    hastanesi atakentte , kendisi ataşehirde aralarında 2 saat var tek kötü yanı bu ama 4-5-6da yüzde 90 hastanede oluyormuşsunuz çokta okula gelmeniz gerekmeyecek
    beni gezdiren kız sınıf 2.si idi. en kaliteli profların bile çok ilgili olduklarını, onları bir sürü sağlıkla ilgili etkinlik düzenlediklerini (biryerde kan alma yada bir köyde çocukları tedavi etmek gibi), ve stajlara yazın acıbademde veya yurtdışında yapabildiklerini söyledi. büyük bir grup bunun için nepali seçmiş
    okulun sosyal ve sportif imkanları harika yüzme havuzu, fitness var, yurduda çok güzel
    eğitim dili ingilizce ve hazırlık var
    Bu arada daha acıbadem tarihinde ( seneye ilk mezunlarını vericek) sınıfta kalıp bursu kesilen olmamış
    finalsiz geçme notu 70, finalli geçme notu 60, bütünlemede geçme notu 50
    yani bir zahmet geçin :D
    Müthiş bir yurt var

Şimdilik size söyleyeceklerim bu kadar aklıma geldikçe yeni şeyler eklerim sizin sorularınız varsada bunlarla ilgili cevaplarım ben mf3te 1.600 oldum ve acıbademi seçmeyi düşünüyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kararsız İstanbullu -- 1 Temmuz 2015; 0:23:16 >

• up
  • 39binle ozel tiplardan birine girebilir miyim bu sene?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • blntrt20 B kullanıcısına yanıt
    Ben dogru bulmuyorum 39bindekinin tip okumasini...
    Bilmiyorumda ayrica sadece acibadem bahcesehir ve bezmialeme giremezsin

• Bahçeşehire hayran kaldim yaa

• asima A kullanıcısına yanıt
    Bilim adamı olucaksan inan daha iyisi olamaz

• quote:

Orijinalden alıntı: baturalpkun

Ben dogru bulmuyorum 39bindekinin tip okumasini...
    Bilmiyorumda ayrica sadece acibadem bahcesehir ve bezmialeme giremezsin

dusuncene katilmiyorum ama belli olmaz. bence sinav birseyi ifade etmiyor 2binden tip yazip kotu bi doktor olan da vardir 50binden yazip iyi olan da. sonucta tus diye bisey var

• Tıpı Türkçe okumak mı daha mantıklı ingilizce okumak mı ?
  • blntrt20 B kullanıcısına yanıt
    2 binden kotu doktor olan vardir
    50 binden iyi doktor olan yoktur
    Belki 20 bine kadar iner zorlarsan
    Ygs lys stresinde 50 bin yapan birinin tusu nasil kazanacagini dusunuyorsun
    Ben sana 50 binden iyi doktor olan yok diyorum, varsa örneğin delilleri ile göster

• Proje işleriyle uğraşıyodum zaten duyunca bi heyecan yaptim ama nasil olcak ki tercih işleri.

Yani tercih edicem mulakattan geçemiycem falan kafam karıştı ya.

Bide sıralam istemiyo zaten beklediğimden kotu geldi bi heyecanlandim. Ozel olmasin diyodum ama bahçesehir ozel yazayim dedirtiyor

• Kesinlikle INGILIZCE
    ben hep bir ayagim konferanslarda yurt disinda stajlarda olsun istiyorum
    Hepsini gectim yeni cikan makaleleri nasil takip edebilirsin
    Ha aile hekimi olucaksan farkli tabi...

Adam sana sıralamanı sormayacağım dedi bana :D bence hemen referans mektupları yazdır cv ve 300 kelimelik mektubunu yaz başvur bende deneyecegim alabilecek miyim diye

• Okurken çok zor hocam tıp ağır bir eğitim
    Bence deger ama karar senin kendi yolunu ciz nasil bir doktor olmak istedigini sor kendine

• Bunada katıliyorum bence ygs lys sadece uni ye giriş sınavı degil

Surenin yetmemesi durumunda mantikli karar alabilmek ornegin.

Yanlız vakit kaybetme alsanda alamasanda zorunlulugun yok zaten :D
    Kacinci oldun bu arada

• hocam sıralamamız yakın geldi
    ben de acıbadem i yazabilirim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TohtorNeBilir -- 30 Haziran 2015; 23:35:38 >
  • TohtorNeBilir T kullanıcısına yanıt
    Öncelikle tebrikler hocam
    Acibadem DH ekibi kurabiliriz kesin kararınızı verirseniz yazın bana

• quote:

Öncelikle tebrikler hocam
    Acibadem DH ekibi kurabiliriz kesin kararınızı verirseniz yazın bana

hocam sizin acıbadem kesin mi?
  • 4674 :(( medeniyet düşünüyorum su sira

Ama bahçesehire cv aticam

• quote:

2 binden kotu doktor olan vardir
    50 binden iyi doktor olan yoktur
    Belki 20 bine kadar iner zorlarsan
    Ygs lys stresinde 50 bin yapan birinin tusu nasil kazanacagini dusunuyorsun
    Ben sana 50 binden iyi doktor olan yok diyorum, varsa örneğin delilleri ile göster

sinav aninda her sey yolunda gitmeyebilir bunu da hesaba kat. dedigim gibi senin dusuncen
    ama kimse benim yaptigim mat neti yuzunden bana kotu doktor olacaksin ya da iyi olacaksin diyemez. saygilar

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.