Şimdi Ara

Shingeki No Kyojin (Attack on Titan) manga.Seri tamamlandı. (28. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
579
Cevap
13
Favori
104.734
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • sızıntıların gerçek olduğu belli olduktan sonra yavaş yavaş durumu sindirdim ve sabah koreceden çevirilen ingilizce bölümü okuduktan sonra fena olmayan bir final olduğunu gördüm. pek çok kişi beğenmeyecek o belli zaten. onlar da kendilerince haklılar. tam değerlendirme için resmi ingilizce çıkışını beklemek lazım çünkü koreceden yapılan çeviride bazı anlaşılması zor noktalar var. ama mevcut haliyle isayama zor bir final yapmış. bazı şeyleri kasten havada bırakmış. ymir'in bu çarpık aşk meselesinin ve titan güçlerini 2000 yıldır bırakmayışının daha ayrıntılı açıklamasını isteyenler, hallu-chan'ın eren ölünce kendiliğinden tamamen yok olması meselesini eleştirenler, merak edenler çok. eren'in paths yüzünden yaşamış olduğu mental çöküntüler, alternatif gelecekler vs insanların daha ayrıntılı öğrenmek istediği şeyler. ha ben kendimce bunları belli bir mantık çevresine oturttum ama isayama daha sonra ayrıntılı bir açıklamayla durumu açıklığa kavuştursa daha güzel olacak.





  • Zaten manga adanın dışını gösterdikten sonra komple tırt bir hale geldiği için finaline hiç de üzülmedim. Beni için AoT, adanın içindeki karakterleri ve onların hikayelerini anlatan efsanevi bir anime/mangaydı, keşif taburuydu, Erwin Taichou'ydu ve tüccar adamın oğlu vb isimsiz nice kahramanlardı. Hikaye ne zaman adanın dışına çıkıp da Eldian / Marley vb .ok püsürle dolup taştı o zaman özünü kaybetti. Tek birşey söyliyim, zamanında animesiyle başlayıp bu kadar ay beklenmez mutlaka ne olduğunu öğrenmem gerek diye mangasına kaymama rağmen son sezonun animesini bir bölüm olsun oturup da baştan sonra izlemedim, izlemem de.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: Father Torque

    Zaten manga adanın dışını gösterdikten sonra komple tırt bir hale geldiği için finaline hiç de üzülmedim. Beni için AoT, adanın içindeki karakterleri ve onların hikayelerini anlatan efsanevi bir anime/mangaydı, keşif taburuydu, Erwin Taichou'ydu ve tüccar adamın oğlu vb isimsiz nice kahramanlardı. Hikaye ne zaman adanın dışına çıkıp da Eldian / Marley vb .ok püsürle dolup taştı o zaman özünü kaybetti. Tek birşey söyliyim, zamanında animesiyle başlayıp bu kadar ay beklenmez mutlaka ne olduğunu öğrenmem gerek diye mangasına kaymama rağmen son sezonun animesini bir bölüm olsun oturup da baştan sonra izlemedim, izlemem de.

    Bir sürü sonla bitebilirdi bu kadar güzel bir eser ama olabildiğince en kötü şekilde bitirmeyi başarmışlar tebrik etmek lazım.


    Ben de hikayenin özünün ada dışına çıkıldıktan sonra kaybedildiğine inananlardanım ki ilk defa aynı fikirde olduğum birini görünce alıntılamak istedim.


    Erenin bodruma girip günlüğü okuyup ada dışına çıkıldıktan sonra tamamıyla çuvalladılar, ada içinde o kadar güzel atmosfer vardı ki insanlığın son kalesi olduğuna vurgu yapıldı sık sık animede ama ne oldu aslında her şey yerli yerindeymiş sadece paradis esir edilmiş marley falanmış (saçmalık!)


    Bu kadar kötü bir final yapabilmelerini ben beklentiye bağlıyorum, adanın içi mükemmeldi dediğiniz gibi sonra battı bu da shingeki no kyojin yazılırken bu kadar tutacağının tahmin edilememesiyle alakalıydı bence


    Yani bu eser oluşturulurken bu kadar tutacağı tahmin edilememiş ardından da bu kadar beklentinin altında kalmışlar ne yazık ki.


    Ymir, krala çok aşıkmış da o yüzden titan güçleri devam etmiş mikasa erene olan aşkını sonlandırıp onu öldürünce titan güçleri kalkmış yav he he kısacası.


    Bu kadar sene takip eden insanlara yazık oldu.





  • Olumlu ya da olumsuz bir şey hissedemedim bu sonla birlikte.


    Ana karakterin herkesin iyiliği için kendini feda etmesiyle hikayenin sonlanacağı, en basit olası sonuçlardan bir tanesi olarak (klişe) çok önceki bölümler itibariyle öngörülebilir olmuştu. Yazar en azından topyekün mutlu sona bağlayıp karakteri geri getirmemiş; bu daha da bir basit olurdu.


    Her neyse, seyir/okuma zevki iyi olan bir seriydi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lotusx -- 8 Nisan 2021; 18:35:9 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Spoiler,

    mesajı görmek için tıklayın.
    Yani her şey Ymir'in seçimiyle alakalıydı. Bütün bu olanlar, geçmiş ve gelecek hepsi birlikte kurucu Ymir ve onun Kral Fritz'e olan aşkıyla alakalı ve bu hikayeyi sonlandırmayı bir türlü beceremeyip sonunda Mikasa'yı bulması...Mangaka aslında bunun temelini başından itibaren atmış olduğu için ve hiçbir şeyi ne yaparsa yapsın tam olarak bağlayamayacağı için kurucu Ymir'in bu saplantısı ile durumu bence oldukça iyi kurtarmış.
  • Yıllar yıllar önceydi o zamanlar facebook dönemiydi orada bir paylaşım görmüştüm.Titan, bir insanın kafasını koparıyordu.Birkaç manga hariç pek manga okumazdım.Bu paylaşımı görünce attack on titan'ın içine bir girdim, son sayısına kadar her sayısını sabırsızlıkla bekledim.Çok iyi olduğu zamanlarda oldu, keşke böyle olmasaydı dediğim zamanlarda oldu.Ve artık bitti.Sonunu kimi beğendi kimi de beğenmedi.Bu beklentiyle alakalı ama pek çok kişiye seri boyunca müthiş birçok an yaşattı.Hikayesi, karakterleri, çizimleri %100 mükemmel olmasa da üst düzey bir manga serisi oldu.


    Spoiler,

    mesajı görmek için tıklayın.
    Eren yaptığı her şeyi tam anlamıyla kendi isteğiyle yapmıyor.Tüm katliamlar, savaşlar erenin historiaya dokunduğunda gördüğü gelecekten dolayı.Bu geleceğin (Misaka ile ymirin olayının) olmasını istiyor ve ne gerekiyorsa onu yapıyor.
    Ymir, 2000 yıldır ona büyük kötülükler etmiş olan ama aşık olduğu krala durmadan hizmet ediyor.Dünyadaki titanlarla alakalı olan her şeyin merkezi bu.Mikasa, Ymiri kurtarır.Böylece dünyada titanlarla alakalı anılardan başka bir şey kalmaz.
    Erenin yaptıklarının sonucu insanların % 80ı ölür.Diğer taraftan titanlar var oldukça insanların kaybedeceği şeyler daha fazla olduğu için eren bu kararı veriyor.Erenin yaptıkları, dünyadan titan varlığını silmiş ama savaş hala dünyada.Eldian, misilleme korkusuyla 3 yılda ordu devlet olmuş.Arminler ada ile dünya arasında barış için uğraşıyorlar.
    Seri, erenin rüya gördüğü ağacın orada, tüm hikayenin gizli başrolu mikasa ve keşif birliğinin simgesi kuş kanadıyla biter.
    Serinin final sözü senin içinde geçerli isayama. 

    İyisiyle, kötüsüyle bizlere sunduğun seri için hajime isayama ve ekibine teşekkürler.






  • HJASGJHAGSDFA SDAFHKASDFHKJSADG KSDAGSDGF SDF ASKDF GHKSADGHDSGFJH JHSADG HJSDAG SDHFGSDJHFGJ SDAFLSADJF LDSJŞLKJFDLK VVCWEROIA FOF VCM AWR8 CAWUFWEAC FHU DSJKV DSGB RHGNSDAIJ IOFEW JEFWLIAHKJSDKJSFDAH KJSD HJKSDAHFUIWEH JKSHSDHFUWEA UFWEHAF USHDKJF AKEJWHFUEWA HUFH UAWHUFKSDHUFH KUEHW UWAEHF UWEHFI DSALKJ FIOHEASDNKJ DS UC SU BKABA I IOEW IAWFH UWAH UWEH OI HQIWOH DSFDK HFEWU UEW HFOUIEWAH OWEOI WOIEAFOIEWFOISDF HWEUFA UWEGF USDGF UIWEG IUFGWE WEUF OE ASJDFI EASDLSDL JSDD FPOEIIDS POARI PORIF OPISPOAWIE OPQWJWEFNJSADBNJVSAHIOFWERHGQ SDHSDKJ HURHREUI HOIADSH GIOSDAJLGHASDKHSKJ HKSDAHF SADHFUA HEUWH FUIWEH USUFH UKSDHF UWEH UIWE IUH UIHFU HFU FH WIEOHEWOIFH OIEWHI WEOIF HOISF SDKJV BFLAFSKDHFOIWEHAFID OWEOŞFH WIOEWEPO WHIE IWHOIH SBVHASB IWEF WEOIAHF IOEHFIOEOFIH IHF KSDHVKJDABKJB JKDABUE BEW AIALBNASJBASDKJ

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Bunca yıldan sonra bu bitiş hiç olmadı, hiç doyurucu değil. Çokta sövilesi, ne diyeyim üçüncü sezona kadar bir cazibesi vardı. Mappa'nın şansı yokmuş, çizimler güzel cgi leş, müzik geçişleri eski sezonlar gibi değil. Bir boşluk hissettim lan :(

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uğruna onlarca teori kasılan şu uçan kuşun adı "Parasitic Jaeger" imiş


    Shingeki No Kyojin (Attack on Titan) manga.Seri tamamlandı.
  • Valla erene çok uzuldum mikayasaya yazık oldu

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bitirdiğim ilk anda ne hissettiğimden emin olamadım. Bir kaç saat geçtikten sonra şunu söyleyebilirim ki kesinlikle finalden tatmin olmadım. Oldu bittiye getirilmiş resmen.


    Eren'in fedakarlığı tamamen boşuna olmuş. İnsanlar savaşa devam. E ne anladım ben bu işten. Isayama, siz insanlık adam olmazsınız. Alın Eren'in kaybının travmasıyla yaşayın demiş okuyuculara.

  • Geçmişi manganın başından beri yaşayan ve manganın bitişiyle de yaşamaya devam edecek olan Mikasa, yine manganın başından beri geleceği arzulayan ve gelecekte yapabileceği çok fazla isteği olan Armin ve geçmiş ile geleceği bilerek şimdiki zamanı yaşayan Eren...


    Tekrar tekrar düşününce seri hiçbir şekilde bomboş ya da tatmin edici olmayan bir şekilde bitmedi benim için.


    Ne bekleniyordu açıkçası bilmiyorum ancak mangakanın ana olay örgüsündeki hikayeyi oldukça iyi sonlandırdığını düşünüyorum.


    Shingeki No Kyojin gibi bir manga yazdığın için teşekkürler Hajime İsayama.

  • Spoiler,

    mesajı görmek için tıklayın.
    Sonunda Ymir'in en azından Eren'i diriltmesi gerekirdi. Bütün seri tamamen Ymir'in kendini tatmin etmesini takip ettik resmen. 8 senedir seriyi takip ediyorum sonu benim için hayal kırıklığıydı. İyi sonu hak etmeyen herkesin karakteri iyi bir sonla bitirildi, özgürlüğü, yaşamayı en çok hak eden Mikasa ve Eren'in ise b.k gibi sonu oldu. Bütün karakter gelişimlerinin çöpe atılmasına bir şey demiyorum zaten. Seride ben de Mikasaa ve Eren taraftarıydım (Historia ile ilişkisinden daha mantıklı en azından) fakat Eren'in böyle acınası olarak Armin'e konuşması bütün seriyi çöpe attı benim için.


    Serinin sonunda da editörün notunun olması saçmalık. Hangi manga yazarın notuyla değil de editörün notuyla bitiyor? Bu Shingeki no Kyojin'in editörleri hep sorunlu tipler zaten önceki editör birini mi ne öldürmüştü. Ayrıca editör diyip geçmeyin adamların neredeyse serilerin yazarı kadar söz hakkı var hatta Bleach'in mangaka'sına da editörü tarafından zorbalık yapıldığı için adamın canına tak etmişti. Sanki ben Attack on Titan için de aynı şey olduğu düşünüyorum. Twitter'da editörün

    Spoiler,

    mesajı görmek için tıklayın.
    "Japonya'da bir ağacın altına Eren'in mezarını koymak için para toplayalım!" gibi saçma bir düşüncesinden sonra olay tamamen seyirciler/takipçilerden para koparmaya çıkıyor. Hatta peluş, oyuncak, figür vs. daha çok satılması için editörün Isayama'ya Levi'ı yaşattığını düşünüyorum (Levi'ı ne kadar çok sevsem de).


    Kısacası o kadar takip ettiğim, yıllarca teori ürettiğim seri benim için çöp oldu. Sadece benim için değil çoğu kişi için.





  • 34.ciltte yeni sayfaların olacağı söyleniyor.


  • equasezy1 kullanıcısına yanıt

    Pazarlama yani daha fazla satış olsun diye bir hamle, fan service dışında bir şeyin beklentisine girmenin anlamı yok bence.

  • GoT gibi balonu patladı bununda. 8 sene bekle bekle finali bu olsun. Yazık

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Artık bu konuya da rahatça bakabilirim. Ama yazık olmuş be. Part 2'yi beklemedim, mangasını okudum. Oldukça heyecanlı gitti. Fakat son 3 bölümde batırdı. Bence çok daha güzel son 3 bölümü hak ediyordu. Yine de şimdiye kadar yaşattığı duygular için bu animeyi/mangayı seviyorum. Biraz kendime geleyim, bu konuya birkaç şey daha yazarım.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Öncelikle şu resmi bırakmak istiyorum. Her şeyi anlatıyor resmen.




    Shingeki No Kyojin (Attack on Titan) manga.Seri tamamlandı.


    Şimdi uzun bir yorum yapabilirim. Tartışmak isteyen olursa devam ederiz.



    3. sezonun sonuna gidelim. Taa o zamanlar biliyorduk ki dev gücü olanların 13 sene ömrü var. Yani zamanı gelince ölüyorlar. Eren'in de fazla vakti kalmamıştı. 4. sezonda bi anda 4 sene sonrasını görünce dedik aha Eren'in ömrü bitmek üzere. Bu durumda iki ihtimal vardı. Ya Eren ömrünün sonunu bekleyecek ve dev gücünü başkasına devredecekti ya da savaşıp ölecekti. Eh ilk ihtimal çok sıkıcı olurdu. Eren'in bi şekilde öleceğini zaten biliyorduk. Bu konuda spoiler yemem de o yüzden önemli olmadı. Sadece şuna takıldım, Eren aynı Lelouch gibi öldü. "Sizin için kendimi kötü yaptım, siz mutlu yaşayın vs vs" şeklinde öldü ki bu yakışmadı bence. Ama manganın Claymore'a benzemesi ve daha bilmediğim başka mangalara da benzemesi daha başından beri zaten orijinallik peşinde olmadıklarını gösteriyordu. Yine de tahmin edilmez, tatmin edici bir son isterdik... Yukarıda son 3 bölümü sevmedim dedim de son bölümü kurtarmak için daha da geriye gitmek lazım sanırım.

    Hadi geriye gidelim. Eldia sorunu 2000 yıldır vardı. Eren ve Zeke bu sorunu kökünden çözmek istedi. Gabi karakterinde gözümüze sokulduğu üzere bu konuda çoğu insan aşırı cahil ve bağnaz davranıyordu. (Gabi ölseydi bari, bi ölmedi gitti) Peki çözüm neydi?

    Zeke dedi ki Eldialılar kısır olursa bu nesil son olur, Eldia biter, sorun da çözülür. Zeke için zeki diyenler var. Gerçekten mi? Özgür olmak için kendi ırkının neslini bitirmek, hiç doğmamış olmak daha mı mantıklı? Hiç sanmıyorum. Eren'in Zeke'nin planını kabul ettiğini gördüğümde demiştim bunda bir iş var diye. Çünkü Eren'in prensipleri, Eren'in özgürlük anlayışı buna tamamen ters.

    Neyse Eren'in çözümü tam tersiydi. Madem tüm dünya düşmanımız, madem böyle gelmiş böyle gidiyor 2000 yıldır. O zaman ben bu zinciri kırarım. Tüm dünya ölünce düşman da kalmaz dedi. Eren, annesi gözlerinin önünde bir dev tarafından yendiği için tüm devlere düşman olmuş ve intikam arar olmuştu. Ama bu davranışıyla başka masumların ölmesine sebep oldu. Bu muydu doğru olan? Dünyanın yüzde 80'i nedir ya? Küresel katliam yaptı Eren. Ve bunu yapmak zorunda falan da değildi.

    Eee ne olacaktı peki? İşte bunu söylemek zor. Şimdi asıl sorun dünyanın Paradis adasını yanlış bilmesi. Ben bu durumu Black Panther filmindeki Wakanda'ya benzetiyorum. Ama Paradis teknoloji konusundan çok geride. Teknoloji demişken animede hiç bilgisayar, telefon, televizyon falan görmedik. Sadece fotoğraf makinesi gördük. Dünyanın Paradis adasını tanıması için Paradis adasını temsil eden elçiler ülke ülke gezip ülkesinin fotoğraflarını gösterebilir. Aynı şekilde dünyadan bu adaya temsilciler gelip fotoğraf çeker ve haber yaparlar. Ama en başta adaya sağlam bir savunma kurulması lazım. Adaya izinsiz giriş ve çıkışların imkansız olduğu bir savunma.

    Şimdi ben böyle deyince çok basit oldu sanki. Ayrıca AoT aksiyon animesi. Benim anlattığım kısımda hiç aksiyon yok. Bi şekilde aksiyon eklenebilir, her ülke Paradis'i sevecek diye bir şart yok.

    Ne olursa olsun şimdiki sondan çok daha mantıklı ve çok daha güzel olurdu...


    Belki bi ihtimal animenin part 2 mangadan bağımsız olur. Bunun olmasını isteyen çok fazla fan var. Buyrun sizi de imza kampanyasına alayım.

    https://www.change.org/p/hajime-isayama-write-an-alternative-ending-to-aot?utm_content=cl_sharecopy_28245134_en-US%3A7&recruited_by_id=a0e01f50-a18f-11eb-83c5-c38c6df2caf2&utm_source=share_petition&utm_medium=copylink&utm_campaign=psf_combo_share_initial

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: maybe4you

    Artık bu konuya da rahatça bakabilirim. Ama yazık olmuş be. Part 2'yi beklemedim, mangasını okudum. Oldukça heyecanlı gitti. Fakat son 3 bölümde batırdı. Bence çok daha güzel son 3 bölümü hak ediyordu. Yine de şimdiye kadar yaşattığı duygular için bu animeyi/mangayı seviyorum. Biraz kendime geleyim, bu konuya birkaç şey daha yazarım.

    Sadece son 3 chapter mi ben bütün Rumbling Arc'da uyuya kalmıştım. Olayın buralara geldiği zaten 10 chapter önceden belliydi, yazarlık kalitesi olarak zaten yerlerde.


    Sonunu beğenmeyenlerde bunu anlamıyorum sanki bu Arc çok güzeldi de sonu kötü bitmiş gibi davranıyorlar. Yahu baştan aşağı kötüydü.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Okeanix -- 25 Nisan 2021; 13:20:36 >
  • 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.