Şimdi Ara

Shift+Restore, SHSH Blobs Açıklama..FW Update Yapmayın!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
3.010
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Forumda bu konuyla ilgili yeterli bilgi görmediğim için konu açtım ayrıca çoğu kişi sorular soruyor.

Öncelikle artık Shift+ Restore olayı malesef olmuyor yani bir önceki sürüme restore etme imkanınız yok.

SHSH Blobs denen olay da burda önem kazanıyor bu bloblar sizin mevcut FW versiyonunuza geri dönebilmeniz için gerekli ve Cydia da Make My Life Easier butonuna basınca sizin için kaydediliyor veya FW Umbrella programıyla bilgisayarınıza da kaydedebilirsiniz. Bunlar olsa bile benim tavsiyem yine de herhangi bir versiyon çıktığında update etmeyin ve JB + unlock çıkmış olmasını bekleyin ondan sonra update edin.

Apple restore ediceğiniz zaman internet bağlantısı istiyor (interneti kesip denedim yapmadı) bu da demekkki sizin FW versiyonunuzu kontrol ediyor bu yüzden Blobs save alsanız bile bence sakat en güvenlisi hiç update etmemek.

Eğer telefonunuz zaten unlocked sa(ingiltere fransa veya turkcell den alınmış cihazlar) ve cydia ya ihtiyaç duymdan kullanırım diyorsanız update etmeniz büyük sorun yaratmaz ama locked telefonlar için update çok sakat hiç girişmeyin.

Bu uyarıyı her yerde yapıyorlar zaten ben bir de türkçe olarak blobs nedir neden update etmemeniz gerek açıklamak istedim sorularınız varsa burdan cevaplarım.

İyi günler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DH Anonim -- 12 Ağustos 2010; 10:26:19 >

• çok teşekkür ederim benim için çok faydalı oldu.
    ellerine sağlık..
  • benım burda mesajım vardı ya nereye gıttı ?
  • dostum benim 3g yurtiçi, jailbreak veya unlock yapmıyıcam. Şimdi diyelim ben 4.0.2 yi yükledim ve pişman oldum 3.1.3 e geri dönemeyecekmiyim yani shift+restore ile ? Bu shsh blob ları herkes içinmi geçerli ?
  • ben daha bugun sabah shift+restore yaparak 4.0.2 olan sürümümü 4.0.1 yaptım ve ardındanda jb yaptım
    ayrıca SHSH kaydı filan hic bişe yapmadım.peki bu nası mumkun oldu.uzman arkadaşlar bi acıklarsa bende durumu kapmış olurum
  • daha önceden telefonuna hiç 4.0.1 yuklemişmiydin?
  • quote:

Orijinalden alıntı: erybar

quote:

Orijinalden alıntı: emrenger

ben daha bugun sabah shift+restore yaparak 4.0.2 olan sürümümü 4.0.1 yaptım ve ardındanda jb yaptım
    ayrıca SHSH kaydı filan hic bişe yapmadım.peki bu nası mumkun oldu.uzman arkadaşlar bi acıklarsa bende durumu kapmış olurum

shift restore yapmak için apple ın serverına bağlanmanız lazım bu yüzden de SHSH alınıp host dosyaları değiştiriliyor ve apple serverı yerine Cydia nın (Saurik) serverına bağlanıyorsunuz ve bu şekilde sorunsuz yapabiliyorsunuz .

Tahmin ediyorum sizin host dosyalarınız zaten değişik bu yüzden apple serverına bağlanmadan downgrade yapabildiniz ama bunun sizden habersiz yapılması da zor, açıkçası nasıl yaptınız sadece bu şekilde bi düşünce yürütebiliyorum yoksa gerçekten şuan yapılması mümkün değil bunu ben uydurmuyorum internette araştırın bu böyle insanlar ağlıyop shsh almamış 4.0.2 update yapmış nasl geri dönücem diye :)

aynen anlattıgım gibi yaptım.telefonu ilk aldıgımda 3.1.3 yukluydu.sonra 4.0.1 yaptım 4.0.1 ken jb yaptım.baktımki bu jb işleri cok karşık bende 4.0.2 yi yukledim.sonra tekrardan jb ye özendim ve shift + restore ile 4.0.1 i yukledim ve tıkır tıkır yuklendi ve tekrar jb yaptım hic bi sorunlada karşılaşmadım

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    TekTık Root & ADB Driver İşlemi
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • iphone u nasl unlock yaptırabilirim?
  • Peki bir soru:

Telefonun 4.0, jb+unlock yaptım ancak unlock çalışmadı, cydia'da da "make my life easier" demem rağmen "This device has a pending TSS request" dedi.
    Sonra cydia'yı silip yüklemeye çalışırken telefonda "elma" çıktı ve dondu.
    Sonra forumdan N-HakaN'ın yardımlarıyla restore olayına gireyim dedim ama malesef 3014 ve 3198 hataları aldım. Birçok şey dededik olmuyor.
    Ben bir şekilde problem yaşadığım 4.0 yerine 4.1 restore yapabilir miyim?
    veya 4.0'ı tekrar yükleyebilir miyim?
    Telefonda hiçbir menuye ulaşılamıyor ancak DFU modda cihaz itunes'a bağlanıyor.

Şimdiden teşekkürler.
  • teşekkürler.
    Peki tekrar bir güncelleme riskini almamak için şimdi 4.02 yapsam?
  • bir daha jb..çıkmadan versiyon yüklemekmi asla..şu an 3gs.me 3.1.3 yüklü sorunsuz jb.li kullanıyorum....
  • Teşekkürler...
  • quote:

Orijinalden alıntı: _TylerDurden_

Teşekkürler...

Rica ederim..
  • arkadaşlar yurt dışından gelmiş bir Iphone 3g vardı ve çalışıyordu ancak kamerası açılmadığından cihazı i-tunes ile upgrade etmemi soylediler.
    ne yazıkki upgrade ile ilgili hiç bir araştırma yapmadan 4.0.2 versiyonuna upgrade ettim.

şuan cihaz açıldığında i-tunes bağlantı resmi çıkıyor sadece acil aramalara izin veriyor.

cihazın kaydıda herhangi bir pasaporta yapılmamıştı daha ama çalışıyordu.

konuyla ilgili araştırma yapayım dedim ancak internette çok fazla bilgi olması ve benim iphone konusundaki tecrubesizliğimle birleşince çözüm yolu bulamadım.

sizden ricam bu konuda beni doğru şekilde yönlendirebilirmisiniz???

nerden başlamam gerektiğine bile karar veremedim :((

şimdiden yardımlarınız için teşekkürler...
  • 4.0.1 Jailbreak için forumu takip ediyor olacağım.

bunun dışında 4.0.1 e itunes ile downgrade edebildiğimi bilmiyordum???

çok kısa nasıl yapabileceğimi açıklayabilirseniz sevinirm.

Cevap için teşekkürler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.