Şimdi Ara

SHELL32.dll'e icon nasıl eklenir,veya eklenir mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
8.819
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

• bilinmiyor mu
  • İnad mı ettin shell32 ye.Bırak ne yapacağın.Kendi icon larını yap.Veya windowsdaki compstui.dll 99
    comres.dll 38
    cryptui.dll 20
    csc.dll 22
    dsuiext.dll 35
    explorer.exe 18
    iexplore.exe 23
    inetcpl.cpl 34
    inetcpl.dll 14
    mmcndmgr.dll 129
    mmsys.cpl 40
    moricons.dll 140
    netshell.dll 157
    ntbackup.exe 26
    pfmgr.dll 38
    progman.exe 48
    setupapi.dll 37
    SHDOCVW.DLL 35
    shell32.dll 238
    stobject.dll 31
    wiashext.dll 23
    wmploc.dll 60
    xpsp2res.dll 19

bu dosyalardan istediğin ikonu seçiver. Kolay gelsin
  • resorce hacker diye bir program var onu indir. (google dan aratıp bulabilirsin.)
    %windir%\system32\shell32.dll 'yi iki defa kopyala. birinci kopyayı düzenlemek için, ikinci kopyaı ise yedeklemek için yapıyoruz.

şimdi reshack.exe çalıştır.(resource hacker'i). ctrl+o ya bas. açılan pencereden "Kopyası shell32.dll" dosyasını seç.
    şimdi soldaki dizin ağacından "icon group" simgesini seç.dizinindeki en sonuncu al dizine bir bak bende bu dizinin adı 16721 bu sayıyı aklında bir kenara yaz yada ekranda tut.

şimdi üst menüden "action" tıkla "add new resource..." seç.

açılna pencereden istediğin bir ico dosyasını seçip. "Aç" düğmesine tıkla.

"icon group" un en son alt dizini 16721 idi "resource name" kısmına bu sayının 1 fazlasını yazacsın. bu yüzden ben 16722 yazdım. "Add Resource" düğmesine basıyoruz.

kontrol etmek için icon group dizinie bakalım, evet eklenmiş.

artık kaydedebiliriz. bütün bu yaptıklarımızı düzenlediğimiz, "kopyası shell32.dll" dosyasına kaydediyoruz. (neden böyle yapıyoruz dersen, windows şu anda shell32.dll dosyasını kullanıyor.)

nihayet shell32.dll dosyasını değiştireceğiz. bunun için replacer yazılımına ihtiyacımız var. bu program aslında ufak bir bat dosyası. bunun sayesinde "kopyası shell32.dll" dosyasıyla gerçeğinin yerini windows etkilenmeden değiştirebilirsin. bu kısmını anlatmıyorum, zaten program seni yönlendirecek.

bu arada en sinir olduğum şey bu konu da da yapılmış. kahane arkadaşım, eğer konu hakkında bir bilgin yoksa yazmak zorunda değilsin. neden forumlarda sadece sorulara yanıt verilmez anlamıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Paxil -- 25 Nisan 2005, 22:17:34 >

• Paxil geniş açıklman için çok teşekkürler,kahane sana da teşekkürler.
  • paxil açıklamalar ve anlatım için teşekkürler. Soracağım bikaç şey var ;

1. yaptığımız yeni bir shell32.dll dosyasını bir vista veya xp kurulum diski içerisine ekleyebilme şansımız var mı. yani daha windowsu kurarken bile bizim yaptığımız shell32.dll dosyasıyla kurulsun.

2. internette hali hazırda böyle ikonla zenginleştirilmiş hazır shell32.dll dosyası varmıdır. varsa linki falan var mı.

3. Taşınabilir harddiskte klasörlere simgeler ayarlıyorum. Müzikler, videolar vs. PC ye format attığım zaman veya taşınabilir HDD'yi başka bir PC'ye taktığımda klasörleri yine aynı ikonlarla görmek istiyorum. Bunun için nasıl bir yöntem izlenmelidir?

• bak kardeşşşş ben şimdilik senin 3.soruna cvp veriom
    ilk önce icon'u dosyanın içne atarsın
    sonra icon'u gizlersin
    sonra gizli dosyaları açarsın
    ondan sonra o dosyanın içindeki gizlenmiş iconu dosya iconu olarak ayarlarsın
    GİZLİ DOSYALARI KAPAMAYI UNUTMA...!

Ben bu önümüzdeki birkaç gün boyunca bi bakıcam bu foruma, (senin için girecem bu foruma yani) daha sonra olup olmadığıyla ilgili foruma yaz ben okuyayım başka bişe daha varsa (soru yani) sor cvplamaya çalışırım

daha detaylı yüzyüze yazışmak istiyenler eklesinama bana ilk konuşacaklarında BEN SORU ORMAK İÇİN MSN ME EKLEDİM die yazarlarsa sevinirim çünkü kiminle yazıştığımım bilem deilmi deilse msn'imden silerim ve o msn yi bidaha kabul etmem HADİ KOLAY GELSİN...

SAKIN MAİL ATMAYIN BAKMAM

MSN:yusuf35160@htmail.com

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    foruma nasıl dosya eklenir???
    20 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Paxil

resorce hacker diye bir program var onu indir. (google dan aratıp bulabilirsin.)
    %windir%\system32\shell32.dll 'yi iki defa kopyala. birinci kopyayı düzenlemek için, ikinci kopyaı ise yedeklemek için yapıyoruz.

şimdi reshack.exe çalıştır.(resource hacker'i). ctrl+o ya bas. açılan pencereden "Kopyası shell32.dll" dosyasını seç.
    şimdi soldaki dizin ağacından "icon group" simgesini seç.dizinindeki en sonuncu al dizine bir bak bende bu dizinin adı 16721 bu sayıyı aklında bir kenara yaz yada ekranda tut.

/>

şimdi üst menüden "action" tıkla "add new resource..." seç.

açılna pencereden istediğin bir ico dosyasını seçip. "Aç" düğmesine tıkla.
    />

"icon group" un en son alt dizini 16721 idi "resource name" kısmına bu sayının 1 fazlasını yazacsın. bu yüzden ben 16722 yazdım. "Add Resource" düğmesine basıyoruz.

kontrol etmek için icon group dizinie bakalım, evet eklenmiş.
    />

artık kaydedebiliriz. bütün bu yaptıklarımızı düzenlediğimiz, "kopyası shell32.dll" dosyasına kaydediyoruz. (neden böyle yapıyoruz dersen, windows şu anda shell32.dll dosyasını kullanıyor.)

nihayet shell32.dll dosyasını değiştireceğiz. bunun için replacer yazılımına ihtiyacımız var. bu program aslında ufak bir bat dosyası. bunun sayesinde "kopyası shell32.dll" dosyasıyla gerçeğinin yerini windows etkilenmeden değiştirebilirsin. bu kısmını anlatmıyorum, zaten program seni yönlendirecek.

bu arada en sinir olduğum şey bu konu da da yapılmış. kahane arkadaşım, eğer konu hakkında bir bilgin yoksa yazmak zorunda değilsin. neden forumlarda sadece sorulara yanıt verilmez anlamıyorum.

Hocam ben shell.dll dosyasını replacer.cdm ile değiştiremedim bi anlatsanız nasıl oluyor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.