Şimdi Ara

SHARP AY-XP12FR INVERTER ELEKTRİK SARFİYATI(KESİNLİKLE TAVSİYE EDERİM) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
80
Cevap
0
Favori
13.598
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: mbirol

quote:

Orjinalden alıntı: drhasim

İyi günler,
    Foruma yeni üye oldum, ancak soru sorma linkini bulamadığım için cevapla linkini kullandım... Benim sorum Daikin klimalar ile ilgili... Yeni bir teknoloji ile ilgili danışmak istiyorum. Belki yeni değildir, ben yeni okudum... Ururu-Sarara diye bir Nemlendirme-Nemden arındırma teknolojisi. Bu model klimaların fiyatında 900-950 Euro fiyat farkı var. Bu farka değer mi..? Eğer değmez ise Daikin Deluxe 17.000 BTU 1515 Euro fiyatı uygun mu..? Fikirleriniz ve paylaşımlarınız için teşekkürler...

ururu sarara güzel bir uygulama ama bana sorarsanız çok lüks,paranız çoksa alın,nemlendirme işini 100-150 ytl lik bir nemlendirme cihazı ile halledebilrsiniz. diğer fiyatta makul sayılır,tabi euro çok yükseldi aynı kapasitede diyer ürünleride araştırın,daikin iyi ama tek iyi değil

Hocam bu bahsettiğiniz nemlendirme cihazlarınını İzmir de nereden bulabiliriz?
    Bu arada benim sharp için bugün iklimsa servisi gelecek.Daha önce bahsettiğim bu soğuk üfleme olayı geceleri 10 dakikada bir olmaya başladı.
    Hoş servisten de ümidim yok ama...

• Merhaba
    bende 3 tane sharp var. 2 tane 9 luk (AY-XP-9FR) 1 tane 12 AY-XP-12FR) . hepsinde de aynı sorun var.2,5 yıldır boğuşuyorum. Ama nafile. Esasında bu modellerden önce böyle bir sorun yokmuş. Yeni çıkanlarda var.Fakat iklimsa işi yokuşa sürüyür. Bu konuda istekli arkadaşlarla birliktelik oluşturabiliriz.
  • bende de SHARP AY-XP12FR INVERTER klima var.bu klima (ortalama)kaç m2 alanı verimli olarak ısıtır.bana bu konuda bilgi verirmisiniz.yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
  • quote:

Orjinalden alıntı: koray45

bende de SHARP AY-XP12FR INVERTER klima var.bu klima (ortalama)kaç m2 alanı verimli olarak ısıtır.bana bu konuda bilgi verirmisiniz.yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Evin konumuna göre 20 m2 ye kadar ideal kullanırsınız.
  • mbirol kardeş cevabın için teşekkür ediyorum. Bana SHARP AY-XP12FR INVERTER klimayı 27-28 m2 salona uygun olacağını söylediler ve bende onlara inanarak taktırdım.sizde 20 m2 kadar ideal olacağını söylüyorsunuz.bu durumda benim kafam karıştı.1hafta oldu taktıralı bu arada havalar çok soğuk olmadığı için ıstmada çok sorun yok gibi ama. ben bursada oturuyorum evimin ısı yalıtımı mükemmel sayılmaz. yarın çok soğuk havalarda ısıtmada sorun yaşarmıyım.bu klimanın enerjiyi çok verimli kullandığını söylediler ama ısıtacağı yerin m2 si fazla olduğu için elektrik sarfiyatında aşırı bir fazlalık olurmu.yardım ve bilgilendirmen için saygılarımı sunuyorum
  • quote:

mbirol kardeş cevabın için teşekkür ediyorum. Bana SHARP AY-XP12FR INVERTER klimayı 27-28 m2 salona uygun olacağını söylediler ve bende onlara inanarak taktırdım.sizde 20 m2 kadar ideal olacağını söylüyorsunuz.bu durumda benim kafam karıştı.1hafta oldu taktıralı bu arada havalar çok soğuk olmadığı için ıstmada çok sorun yok gibi ama. ben bursada oturuyorum evimin ısı yalıtımı mükemmel sayılmaz. yarın çok soğuk havalarda ısıtmada sorun yaşarmıyım.bu klimanın enerjiyi çok verimli kullandığını söylediler ama ısıtacağı yerin m2 si fazla olduğu için elektrik sarfiyatında aşırı bir fazlalık olurmu.yardım ve bilgilendirmen için saygılarımı sunuyorum

Bana sorarsanız Bursa gibi bir yerde sıkıntı çekersiniz soğuklarda ,bence şimdiden önlem alın geç kalmadan.Mesela bayiden antetli kağıdına kaşeli imzalı yazı isteyin derim yetmezse değişim yapacagına dahil.Sonra çok uyraşırsınız.

• mbirol kardeş bilgilerinden bizide yaralandırdığın için teşekkürler.benim sizden öğrenmek istediğim SHARP AY-XP12FR İNVERTER klimanın özelliklerinde Soğutma Kapasitesi : 11950 (3070-12965) Btu/h
    Isıtma Kapasitesi: 13650 (3070-20470) Btu/h bu parantez içinde gösterilen veriler ne anlama geliyor bunlarla ilgili bilgilerinden yararlanmak istiyorum.bu değerlere ulaşıyorsa eğer bu değerlerde çalışırken maksimumdamı çalışır.veya bu değerlere ulaşır mı.yoksa 27-28 m2 salon için hangi değerlerde (btu) olması gerekir.saygılarımla.yardımların için teşekkür ediyorum size.
  • quote:

quote:

mbirol kardeş cevabın için teşekkür ediyorum. Bana SHARP AY-XP12FR INVERTER klimayı 27-28 m2 salona uygun olacağını söylediler ve bende onlara inanarak taktırdım.sizde 20 m2 kadar ideal olacağını söylüyorsunuz.bu durumda benim kafam karıştı.1hafta oldu taktıralı bu arada havalar çok soğuk olmadığı için ıstmada çok sorun yok gibi ama. ben bursada oturuyorum evimin ısı yalıtımı mükemmel sayılmaz. yarın çok soğuk havalarda ısıtmada sorun yaşarmıyım.bu klimanın enerjiyi çok verimli kullandığını söylediler ama ısıtacağı yerin m2 si fazla olduğu için elektrik sarfiyatında aşırı bir fazlalık olurmu.yardım ve bilgilendirmen için saygılarımı sunuyorum

Bana sorarsanız Bursa gibi bir yerde sıkıntı çekersiniz soğuklarda ,bence şimdiden önlem alın geç kalmadan.Mesela bayiden antetli kağıdına kaşeli imzalı yazı isteyin derim yetmezse değişim yapacagına dahil.Sonra çok uyraşırsınız.

aynı fikirdeyim
    artı devamlı klima yüksek güçte çalışacak ve bunun sonucu daha fazla ses ve daha fazla elektrik sarfiyatı
    haliyle inverter almanın pek fazla anlamı kalmayacak

• quote:

mbirol kardeş bilgilerinden bizide yaralandırdığın için teşekkürler.benim sizden öğrenmek istediğim SHARP AY-XP12FR İNVERTER klimanın özelliklerinde Soğutma Kapasitesi : 11950 (3070-12965) Btu/h
    Isıtma Kapasitesi: 13650 (3070-20470) Btu/h bu parantez içinde gösterilen veriler ne anlama geliyor bunlarla ilgili bilgilerinden yararlanmak istiyorum.bu değerlere ulaşıyorsa eğer bu değerlerde çalışırken maksimumdamı çalışır.veya bu değerlere ulaşır mı.yoksa 27-28 m2 salon için hangi değerlerde (btu) olması gerekir.saygılarımla.yardımların için teşekkür ediyorum size.

Arkadaşım sen kaliteli ve ekonomik fiyatla ısınabilecek bir klima almak istiyorsan sana tavsiyen senin için en ideal Zibro S 2041 olur.Ne 12 lik nede 18lik ikisinin arası.İnverterlerde verilen üst ve alt sınırlar cihazların min ve max güçte ne kadar ısı ürettiğini ifade eder.27-28 m2 alana nominal kapasite 14-15 bin btü diyebiliriz.Bu akapitede ideal üründe ZİBRO S 2041 dir.Hemde yüksek COP lere sahip,Madde in Japan,% yıl garanti.Burasadada hizmet veririz.

• 28 metre kare alt kat iki cephe kapalı iyi yalıtımlı 28 metre kare şirinyerdeki evede o zaman 2041 yeter diyorsunuz,biz demekki boşuna 2053 aldık size göre,

Bu arada sevgili servisimiz asla telefonlara çıkmıyor ben ne yapayım bu adama acaba.
  • quote:

Orjinalden alıntı: kekova

28 metre kare alt kat iki cephe kapalı iyi yalıtımlı 28 metre kare şirinyerdeki evede o zaman 2041 yeter diyorsunuz,biz demekki boşuna 2053 aldık size göre,

Bu arada sevgili servisimiz asla telefonlara çıkmıyor ben ne yapayım bu adama acaba.

Arkadaşın kullanım için düşündüğü yer yatak odası vede yatak odasında çok sıcak ve çok soğuk aranmaz.
    Sizn için ise bana sorsanız 2041 rahatlıkla yeterdi zaten.Ben 24 m2 de 2035 kullanıyorum.Birde size servisle ilğili olarak serhat klimayı size tavsiye eden Gürcan beye neden sormuyorsunuz bu konuyu merak ediyorum.Çok övüyordu Serhat klimayı.Forumdada herkes tanır kendini zaten herşeyi çok bilen adam gürcan 1,e-bani vs. birçok fake isimli şahıs hallettremiyormu acaba.Zaten sonunda işe ben el atacağım galiba

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: kekova

28 metre kare alt kat iki cephe kapalı iyi yalıtımlı 28 metre kare şirinyerdeki evede o zaman 2041 yeter diyorsunuz,biz demekki boşuna 2053 aldık size göre,

Arkadaşın kullanım için düşündüğü yer yatak odası vede yatak odasında çok sıcak ve çok soğuk aranmaz.
    Sizn için ise bana sorsanız 2041 rahatlıkla yeterdi zaten.Ben 24 m2 de 2035 kullanıyorum.Birde size servisle ilğili olarak serhat klimayı size tavsiye eden Gürcan beye neden sormuyorsunuz bu konuyu merak ediyorum.Çok övüyordu Serhat klimayı.Forumdada herkes tanır kendini zaten herşeyi çok bilen adam gürcan 1,e-bani vs. birçok fake isimli şahıs hallettremiyormu acaba.Zaten sonunda işe ben el atacağım galiba

Gürcan bey evimizin üstünde oturuyor ve hitachi klimayı bize o aldırdı oradan ama sebeb başka oradan almamızın,kredi kartımız yok paramız yok ve ödeyecek bir kaç ay paramızda yoktu ama bize allah razı olsun gürcan bey ve serhat klima bu konuda çok yardımcı oldular parasız,pulsuz,kartsız şekilde gürcan bey bize kefil olarak aldık vede çok uygun fiyata aldık ama zibro konusunda gürcan beyin haberi yok biz kendimizi yaktı ve biz aldıktan sonrada bizi uyardı buraya 2041 yeterdi dedi ama biz almış olduk,daha önceleride yazdım bizim aklımız hitachide kaldı çünkü süper klima idi bunu zorla bize serhat klima sattı nedeninide şöyle açıkladı sizin hitachi japon ama salona alacagınız 18000 btu hitachi malezya şimdi japona alışan malezya kullanamaz ve japon tek marka var şu an oda zibro dedi ve aldık ama 2053 fazla almışız bunu gürcan bey aldıktan sonra kaç kere uyardı geri verin dedi ama biz hata yaptık geride vermedik suçlu biziz bu konuda,kendiside zaten başka klima aldı aynı salona 14000 btu ınverter kullanıyor yani o işi biliyor aynı alana 14000 btu aldı şahane ısınarak kullanıyor,biz fazla para vermekle kaldık.

Ve gürcan bey işi çok iyi biliyor merak etmeyin,Türkiyede tanımadıgı insan yok sizin telide o verdi bize PVG o aradı istanbulla görüştü orada sorun yaşayan 2035 sahibi ile ve bende gece görüştüm oradaki akvaryumcu arkadaşla şu an o arkadaşta çok memnunmuş,o arkadaşada sizin telinizi gürcan bey vermiş sizin dışınızda başka klimacılarlada görüşmesini saglamış,yani gürcan beye fazla yüklenmeyin kendisi devamlı hastahanede sizin aklınıza geldigi gibi ugraşacak hali yok hastalıgının olmayan tedavisi ile ugraşıyor,asla tedavisi olmayan bir hastalıga yakalanmış gerçi buraya seneler önce yazmış kendisi bilen bilir,Allah kendisine şifa versin ve Allah kendisinde razı olsunki bugün bile hastahaneye gidecekti bizim yüzümüzden gidemedi 5 sat klimacıların başında dikildi.

Daha önce sizede teşekkür ettim bunuda yazayımda darılmayın sonrasizde ilgilendiniz telefonda bana tarifler yaptınız gerekli yerleri aradınız sağolun ama işte klimada sorun yokmuş elektrik baglantısının hatalı olmasının ceremesini çektik,iyi akşamlar birol bey.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kekova -- 24 Kasım 2008; 18:24:06 >

• selam arkadaşlar sharp AYXP10C İNVERTER modelini kullanıyorum, yaklaşık 4yıl oldu diyebilirim kışın nerdeyse hiç kapanmıyor 24 saat full açık daha hiç sorun yaratmadı umarım böyle devam eder. izmirde oturuyorum bir ara havalar baya bi soğumuştu dış sıcaklığın 1-2 derece olduğu dönemlerde bile ısıtmaya devam etti güzel bir cihaz sorularınız olursa yanıtlamaya çalışırım dış ünite çok sessiz çalıştığından bazen şüphe ediyorum iç ünitede en düşük fan hızında kabul edilebilir seszsizlik ideal diyebiliriz yani kısaca işini yapıyor...
  • KARDESIM BIRAK REKLAMI BAN 120 LİRA FATURA GELDI DEDIGIN KLIMADAN BENDE ALDIM BORCU BITMEDEN EKSTRA BIRDE ELKTRIK ODUYORUZ
  • Arkadaşlar inamayın ban 80 lira elektrik faturası geliyor 36 hikaye aslında masal
  • yalan ya hu yalan aynı klimadan bende var 80 lira yakıyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: Mihmander

abi bende klima yokken bile 60-70 YTL elektrik parası geliyor.

anlamıyorum. Benim sayaçtamı problem var. nasıl olurda

2 klima ile 36 YTL elektrik parası gelir?

sayaş akıllı sayaçlardan mı ustat?
    bende takrtırmak istiyorumda

aynen katılıyorum ...
  • quote:

Orjinalden alıntı: 123e

selam arkadaşlar sharp AYXP10C İNVERTER modelini kullanıyorum, yaklaşık 4yıl oldu diyebilirim kışın nerdeyse hiç kapanmıyor 24 saat full açık daha hiç sorun yaratmadı umarım böyle devam eder. izmirde oturuyorum bir ara havalar baya bi soğumuştu dış sıcaklığın 1-2 derece olduğu dönemlerde bile ısıtmaya devam etti güzel bir cihaz sorularınız olursa yanıtlamaya çalışırım dış ünite çok sessiz çalıştığından bazen şüphe ediyorum iç ünitede en düşük fan hızında kabul edilebilir seszsizlik ideal diyebiliriz yani kısaca işini yapıyor...

evet çok iyi klima, yalnız bir sorum var, bu cihaz ısıtmada kaç BTÜ değerine sahip. Klasikler 10500 BTÜ. fark vardır sanırım.
  • Arkadaşlar merhaba 12000 BTU inverter klima almak istiyorum ve araştırdıkça işin içinden çıkamaz oldum.
    Aşağıdaki modeller arasında kararsız kaldım. Antalya da oturuyorum klimayı takacağım daire 7/3 ünde bulunuyor ve batı cephli yalıtım yok, oda büyüklüğü 19 metrekare. Isınma ve soğutma amaçlı olarak yaz kış kullanacağım bir model istiyorum. Ayrıca yeni bebeğimiz olacağı için klimalardaki filtre sistemleri ne kadar önemlidir buna önem vermek gerekir mi ?

Hepinize şimdiden teşekkür ederim.

1 Sharp AY-XP12FR Peşin 1700 Lira
    2 Electra 12 DCI inverter 1600
    3 Mit.Electric GE35VA 2100 Lira
  • quote:

Orijinalden alıntı: METEHAN25

Arkadaşlar inamayın ban 80 lira elektrik faturası geliyor 36 hikaye aslında masal

Hiçbirşey yazmıcaktım ama dayanamadım.

Sayın arkadaşım ben konuyu açtıktan 2 sene sonra mesaj yazmışsın.
    Bilmem farkındamısın elektriğe kaç kere zam geldi.
    Benim kullandığım şehir Antalya seninki nere.
    Kullandığın oda kaç m2 iç ısı,dış ısı ve klima kaç derece de ayarlı ve kaç saat çalışıyor.14 saatti galiba.
    Benim mesajlarımı iyi oku ondan sonra yorum yap.
    Bunları göz önüne almadan yalancı muamelesi yapma lütfen.

Bu arada pek çok kişiden tepki bile almışsın 80 tl ye ısınıyosun daha ne istiyon diye.

Edıt:Düzeltme.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DENİZELİ -- 20 Haziran 2010; 23:28:04 >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.