Şimdi Ara

Sharp 5000 kişiyi işten çıkarıyor, küçük boyutlu ekran üretimine daha çok odaklanacak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
222
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj




  • Sharp 5000 kişiyi işten çıkarıyor, küçük boyutlu ekran üretimine daha çok odaklanacak





    Son dönemlerde ekonomik krizden kurtulmaya çalışan Japon üreticilerin başında gelen Sharp, önümüzdeki üç yıl mali durumu dengelemek adına işten çıkarma hazırlıkları yapmaya başladı.




    Japonya'dan gelen haberlere göre Sharp, üç yıllık yeni yönetim planı kapsamında 5000 kişiyi işten çıkarmayı planlıyor. Çalışanların pek çoğu Japonya dışındaki ülkelerde istihdam edilenlerden oluşurken, Sharp'ın Osaka'daki merkez ofisinde de karardan etkilenecek yöneticiler bulunuyor. Bu miktarın yönetici sayısının yarısı olduğu belirtiliyor.




    Sharp ABD pazarı için 4K çözünürlükte panel ve 70 inç ve üzeri HD TV panelleri üretmeye devam edecekken, küçük ölçekli panellerin üretimine daha fazla ağırlık verecek. Firmanın gelecek ay yeni nesil iPhone modeli için ekran üretimine başlaması bekleniyor.




    Özellikle nakit anlamında sıkıntı yaşayan Sharp, Samsung ile mevcut iş ortaklığı kapsamında önemli bir miktar nakit akışı sağlamış ve geçen çeyrekte gelir tablolarını yükseltmeyi başarmıştı. Ancak nakit sıkıntısının bu şekilde sürmesi halinde firmanın gelecek yıl kepenklerini kapatabileceği değerlendiriliyor.

     

     








  • Sharp gibi bir dev için kötü haber...

  • zilyon tane model piyasaya sürün müşteri hizmetlerini ve eleştirileri geri plana itin artist artist ceolarla akla ziyan stratejiler izleyin... aferin iyi halt ettiniz.

    sharp panasonic grundig sony vs. çocukluğuzda bu firmalar kalitenin anlamıydı şimdi hepsinin iki gıdım canı kalmış ve sanki babamızın malıymış gibi üzülüyoruz ancak ne diyelim kendi düşen ağlamaz...

  • Japon firmalarının Samsung, LG gibi Kore firmalarının karşısında çok fazla dayanma şansları kalmadı artık.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.